Een brief van het districtskantoor van Sathon in Bangkok aan alle scholen in het district over een dreigende bomaanslag zorgt voor de nodige onrust. De Thaise regering laat weten dat niemand zich zorgen hoeft te maken (?).

Minister Prawit van defensie zegt dat de bief die op 28 oktober aan de scholen is verzonden, te maken heeft met de oude dreiging van enkele weken geleden en alleen maar als doel heeft om iedereen alert te houden.

Het gaat in de brief nog steeds om een mogelijke aanslag met een autobom in Bangkok door militanten uit het zuiden van het land. Adjunct-politiecommissaris Srivara liet toen weten dat de politie over informatie beschikte dat tussen 25 en 30 oktober op drie plekken in Bangkok autobommen zouden ontploffen.

De bewuste brief aan de scholen in de hoofdstad lekte uit op sociale media en zorgde voor onrust onder ouders en scholieren. In de brief staat dat de veiligheidsdiensten de gemeentesecretaris hebben gevraagd de veiligheidsmaatregelen te verscherpen en uit te kijken naar twee voertuigen, waarvan merk en kenteken werden genoemd. De gemeentesecretaris zegt dat de waarschuwingsbrief deel uitmaakt van een pakket aan maatregelen die na de oude dreiging waren genomen.

Minister Dapong van onderwijs zegt samen te werken met alle inlichtingendiensten. Volgens hem hoeven de onderwijzers en leerlingen van de 30.000 scholen in Thailand niet in paniek te raken.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website