Update 22 oktober: Thailand verwelkomt vanaf 1 november toeristen uit 46 landen. Premier Prayut Chan-o-cha heeft gisteren laten weten dat volledig gevaccineerde bezoekers uit 46 landen, met een laag Covid-19 risico, weer welkom zijn. Belgie en Nederland staan ook op de lijst. Eerst was er sprake van maximaal 10 landen. 

Bezoekers uit de 46 landen, beschreven als de eerste groep met een laag risico, mogen Thailand per vliegtuig binnenkomen zonder de verplichte quarantaine, op voorwaarde dat ze volledig zijn gevaccineerd en negatieve PCR-test kunnen overleggen. Ze moeten er ook mee instemmen om bij aankomst nog een test te doen.

Drie programma’s om bezoekers te verwelkomen

De Thaise overheid komt met drie programma’s die het land weer gaan openstellen voor internationale toeristen:

 1. ‘Test & Go’ voor bezoekers uit laag-risico landen.
 2. ‘Living in Blue Zone’ voor gevaccineerde bezoekers die niet op de lijst van laag-risico landen staan.
 3. ‘Happy Quarantine’ voor niet gevaccineerde bezoekers.

‘Test & Go’

Het eerste programma, genaamd ‘Test & Go’ (green zone), zal minimale eisen stellen aan gevaccineerde toeristen uit landen met een laag risico die ook een grote economische impact hebben op het Thaise toerisme, zei Yuthasak Supasorn, de gouverneur van de Tourism Authority of Thailand. “De lijst met landen zal vandaag bekend worden gemaakt, aangezien de standaardprocedures net zijn afgerond en wachten op officiële goedkeuring. Alle landen die belangrijke markten voor onze industrie zijn, zullen naar verwachting op deze lijst worden opgenomen”, zei hij.

Reizigers kunnen op elke internationale luchthaven in Thailand aankomen en moeten nog een RT-PCR-test ondergaan die vooraf zou zijn geboekt samen met de eerste nacht in een SHA Plus-hotel, omdat hotels de testprocedure voor hun gasten moeten uitvoeren.

In afwachting van de uitslag moeten gasten binnen twee uur rijden van de luchthaven in een hotel verblijven. Als toeristen bijvoorbeeld via de luchthaven Suvarnabhumi binnenkomen, kunnen ze een SHA Plus-hotel in Bangkok kiezen of rechtstreeks naar Pattaya gaan. Voor bestemmingen die verder weg liggen, moeten ze in Bangkok of een nabijgelegen provincie blijven voordat ze hun reis voortzetten. Na negatieve resultaten kunnen ze hun reis naar elke plek in het land zonder beperking voortzetten en hoeven ze geen tweede test te ondergaan.

‘Living in Blue Zone’

Het tweede programma genaamd ‘Living in Blue Zone’ is gereserveerd voor gevaccineerde toeristen uit andere landen dan die op de lijst staan. Reizigers hoeven niet in quarantaine, maar moeten wel een SHA+ hotel boeken voor de eerste zeven dagen. In die periode moeten ze binnen de 17 Blue Zone-provincies blijven (Sandbox) en moeten de tweede test op dag zes of dag zeven doen met een antigeentestkit, die minder duur is dan RT-PCR.

Volgens het Center for Covid-19 Situation Administration wordt de Blauwe Zone vanaf december uitgebreid tot 33 provincies, en vanaf januari 2022 tot 45 provincies. Blue Zone-provincies zijn aangewezen gebieden die klaar zijn om internationale toeristen te verwelkomen omdat ten minste 70% van de bevolking gevaccineerd is.

Deze 17 gebieden zijn:

 1. Phuket
 2. Surat Thani
 3. Bangkok
 4. Samut Prakan (luchthaven Suvarnabhumi)
 5. Krabi
 6. Phangnga
 7. Prachuap Khiri Khan (Nong Kae, Hua Hin)
 8. Phetchaburi (Chaam)
 9. Chon Buri (Pattaya, Bang Lamung, Jomtien, Bang Sare, Koh Sichang, Si Racha)
 10. Ranong (Koh Payam)
 11. Chiang Mai (Muang, Mae Rim, Mae Taeng, Doi Tao)
 12. Loei (Chiang Khan)
 13. Buri Ram (Muang)
 14. Nong Khai (Muang, Si Chiang Mai, Tha Bo, Sangkhom)
 15. Udon Thani (Muang, Na Yoong, Nong Han, Kumphawapi, Ban Dung)
 16. Rayong (Koh Samet)
 17. Trat (Koh Chang)

‘Happy Quarantine’

Niet-gevaccineerde toeristen Die Thailand willen bezoeken kunnen gebruik maken van de derde regeling, genaamd “Happy Quarantine” (red zone), waarbij ze 10 dagen in een alternatieve quarantainevoorziening moeten blijven.

Bronnen: Bangkok Post, Richard Barrow

46 reacties op “Breaking: Belgen en Nederlanders mogen per 1 november naar Thailand zonder quarantaine”

 1. Simone zegt op

  Goed nieuws, nu maar hopen dat het zo blijft. Weet iemand hier misschien hoe het met kinderen zit om te reizen naar Thailand (11 jaar)

  • Ger-Korat zegt op

   Ik kom op verschillende websites het volgende tegen en dat houdt in dat kinderen onder de 18 jaar onder begeleiding van een volledige gevaccineerde volwassene zonder vaccinaties binnen mogen komen, tenminste dit was voor het Phuket Sandbox regeling. Nog wachten over nieuws wat betreft deze regeling voor 46 landen maar verwacht mag worden dat het hetzelfde blijft.

   • Frank zegt op

    Zodra iemand weer hoe het zit om met kinderen te reizen, meldt dat hier aub.
    We hebben een dochter die net 13 is geworden. Wij, de ouders zijn volledig gevaccineerd.
    Onder de oude COE kon ze de ongevaccineerd meereizen. Kan dat vanaf 1 november ook zonder quarantaine?

    • Cornelis zegt op

     Ik lees net een bericht van de bekende Richard Barrow, op FB, waarin hij verduidelijkt dat er een vrijstelling van de Covid-test bij aankomst geldt voor kinderen onder de 12 jaar. Die groep moet, net als de leeftijdsgroepen daarboven, dan wel voor vertrek getest zijn.
     Maar alles kan nog veranderen……

    • TheoB zegt op

     Met dank aan RonnyLatYa, want zonder de link die hij gaf kon ik het niet terugvinden op de website van de ambassade.

     De Thaise ambassade te Brussel vermeld:
     “Unvaccinated children under the age of 12 , travelling with parents or guardian, may enter Thailand under the same conditions a their parents. The child’s birth certificate or letter of consent from parents may be required to present as a proof of relationship/accompany.”

     https://www.thaiembassy.be/2021/10/22/exemption-from-quarantine/?lang=en

  • Erik zegt op

   Ik wil het ook graag weten . Wij reizen begin dec met 3 kleine kindjes ( 1j, 3j en 5j) en vind hier weinig over terug . Ik lees ook wel dat kinderen onder 18 j zo gewoon mogen meereizen met hun ouders , maar kinderen onder 6 j zouden geen pcr test moeten doen .

 2. Cornelis zegt op

  Ongetwijfeld goed nieuws voor velen. Nu nog even zien hoe e.e.a. wordt uitgewerkt, met name op het punt van de vereiste verzekering.

 3. Dirk Devrieze zegt op

  Kan men na alle verpichtingen vervuld te hebben dan niet naar Khonkaen afreizen om bij je Thaise familie te komen? Khonkaen staat niet op de lijst van plaatsen die bezocht mogen worden

  • Rudi zegt op

   Lijkt mij dat je dan gewoon 14 dagen in quarantine moet in Khonkaen. Ikzelf woon al jaren in het Zuiden, Nakhon Si Thammarat, vlieg naar België om mijn zeer zieke ouders te bezoeken, bij terugkeer begin December, wordt ik verondersteld in thuis-quarantine te gaan. Dit wordt gecontroleerd door lokale overheden.

   • Eddy zegt op

    Nederlanders vallen onder de Test & Go regeling. De rest mag je negeren, tenzij je niet gevaccineerd bent.

    Test&Go betekent 1 nacht in Bangkok verblijven in afwachting van de PCR test. Daarna mag je naar je uiteindelijke bestemming

  • Dennis zegt op

   Het is verwarrend, maar het schijnt als volgt te zijn;

   De mensen uit de genoemde 42 landen, waaronder NL en BE, mogen door HEEL Thailand reizen, zonder restricties.

   De regel van 17 provincies geldt alleen voor reizigers die niet uit de genoemde landen komen. Dat is een uitgebreide vorm van het Sandbox-programma.

   • Ger-Korat zegt op

    Dit lees ik zo in het artikel deze ochtend in de Bangkok Post:

    https://www.bangkokpost.com/business/2202063/three-schemes-set-to-welcome-visitors

 4. Jahris zegt op

  Heel mooi nieuws, er lijkt nu vaart in de heropening te zitten! Ik blijf alleen wel met wat vraagtekens zitten over de overige regio’s. Wij hebben een huis in Lopburi op de grens met Saraburi, allebei regio’s die nooit worden genoemd in de mooie plannen van Prayuth. Of we daar ook weer zo makkelijk naar toe kunnen? Eerder was na afloop van de quarantaine periode vrij reizen wel mogelijk door Thailand. Nu de quarantaine schijnbaar ook voor NL wordt geschrapt zie ik geen informatie meer over vrijuit reizen, alleen nog over deze selecte groep te bezoeken plaatsen. Mijn Thaise vriendin heeft inmiddels een kleinzoon waar ze dolgraag kennis mee wil maken. Hopelijk vervallen ook die laatste restricties snel!

  • Conimex zegt op

   Wanneer je gevaccineerd bent, mag je bij een negatieve uitslag na een dag in een sha
   + of AQ hotel te hebben gezeten, vrij reizen, dus ook naar Lopburi.

 5. Hans zegt op

  Ik kom 2 november naar pattaya met mijn zoon van 9 jaar oud,deze is niet gevaccineerd, weet iemand hoe het dan zit gr Hans

  • TheoB zegt op

   Hans,

   Op de website van de Thaise ambassade te Den Haag staat: “In case of a person under 18 who will travel to Thailand with legal parents : quarantine for the same period as the parents.”
   https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19

   Ik neem aan dat deze voorwaarde ook na oktober blijft gelden.

  • TheoB zegt op

   Met dank aan RonnyLatYa, want zonder de link die hij gaf kon ik het niet terugvinden op de website van de ambassade.

   De Thaise ambassade te Brussel vermeld:
   “Unvaccinated children under the age of 12 , travelling with parents or guardian, may enter Thailand under the same conditions a their parents. The child’s birth certificate or letter of consent from parents may be required to present as a proof of relationship/accompany.”

   https://www.thaiembassy.be/2021/10/22/exemption-from-quarantine/?lang=en

 6. RichardJ zegt op

  Het is mogelijk dat bovenstaande berichtgeving van donderdag 21 oktober te optimistisch is weergegeven.

  Vanmorgen 22 oktober in de Bangkok Post:

  “Thailand’s reopening will introduce three entry schemes for international tourists, while the list of countries eligible for quarantine-free entry without area restrictions is expected to be released on Friday.”

  Friday = vrijdag 22 oktober. Dus nog even afwachten welke landen in de “first scheme” zitten.

  https://www.bangkokpost.com/business/2202063/three-schemes-set-to-welcome-visitors

  • Ger-Korat zegt op

   In de Bangkok Post vanmorgen: The Ministry of Foreign Affairs announced the names of the 45 countries and a territory shortly after the prime minister’s announcement.

 7. Rudi zegt op

  Heel goed nieuws, maar ik probeer niet al te optimistisch te worden. De eigenlijke Covid situatie in Thailand is simpelweg slecht, de provincie (NKST) waar ik woon is een drama, veel van de mensen die in deze provincie wonen, werken eigenlijk in Samui of Phuket, kwestie van tijd vooraleer het daar weer echt uit de hand loopt. De volledige vaccinatie van de bevolking is de enige uitweg om drama’s te vermijden. Stel je voor dat op een bepaald moment we weer in lockdown moeten, tja wat dan…….

  • Ger-Korat zegt op

   De toeristen die welkom zijn zijn volledige gevaccineerd en worden 2x getest. Wat wil je dan nog meer , dat ze in een plastic gehuld gaan rondlopen, de kans is miniem dat er dan nog een besmette toerist binnenkomet, de kans op lokale besmettingen door Thais onderling is het probleem, niet de toerist die binnenkomt. Bij voorbaat iets gaan rorpen is onnodig, uit het Phuket Sandbox project wat al maanden loopt blijkt er geen besmettingen door binnenekomen toeristen plaats te vinden en dus kan het project worden vergroot, in zoverre was het Phuket Sandbox een goede test.

  • Dennis zegt op

   Volledige vaccinatie biedt wat zekerheid, maar geen garantie(s)! Dat geldt ook voor Nederland en de rest van de wereld.

   Thailand is sterk afhankelijk van toerisme en het land volledig afsluiten is geen optie. Men moet door en gelukkig heeft de regering dat ook door (rijkelijk laat, maar goed..). Covid is voorlopig een blijvertje. Medici zijn van mening, dat covid pas over enkele jaren, mogelijk pas over 10 a 20 jaar, een status bereikt waarbij het af en toe een keer de kop opsteekt en dan ook nog heel lokaal/ regionaal en zonder ernstige gevolgen voor de bevolking. Vaccins zullen verbeterd worden in de loop der tijd en dus meer bescherming bieden (zoals de meeste medicijnen in de loop der tijd).

   Kortom, als men wil wachten tot covid definitief de wereld uit is, dan kan men het toerisme in Thailand wel afschaffen en daarmee de bevolking tot de bedelstaf veroordelen.

 8. Petervz zegt op

  1. Er geldt een 1 nacht quarantaine in een SHA+ hotel voor toeristen uit de 46 landen, in afwachting van het resultaat van de RT-PCR test.
  2. Als er meer besmetting is geconstateerd, dan kan men vanaf dag 2 vrij reizen.

  De genoemde 17 gebieden (blauwe zones) geldt voor alle volledig gevaccineerde toeristen uit alle landen die niet op de lijst staan. Voor hen geldt de zgn “extended sandbox” en ipv 1 nacht, 7 nachten in een SHA+ hotel.

  • Petervz zegt op

   Onder punt 2 : “meer besmetting” is “geen besmetting”.

 9. Bram Thuyn zegt op

  Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 10. Sjefke zegt op

  Hopelijk gaat het niet zoals andere landen waar restricties werden losgelaten en schieten de besmettingen omhoog en komen de restricties weer keihard terug medio Januari…

 11. S Verboom zegt op

  Het is erg fijn dat wij nu kunnen reizen zonder al die regels naar ons heerlijke plekje in Thailand maar moeten wij nou ook nog een CoE aanvragen daar lees ik nu niks over .
  Weet iemand daar iets van ,dan lees ik het graag onze dagen zijn nog kort om dit goed te regelen .
  Hartelijk dank voor een antwoord
  Sylvia

  • Cornelis zegt op

   Er is al een aantal malen over bericht dat het CoE komt te vervallen, en dat in de plaats daarvan een Thailandpass wordt geïntroduceerd.
   Zie o.a. https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2197899/thailand-pass-set-to-replace-coe

   • Erik zegt op

    Juist Cornelis , maar over deze “vervanger” de Thai Pass , wordt dezer dagen nergens meer iets over vermeld .

  • Eddy zegt op

   Per 1 november wordt de CoE vervangen door Thailand pass. Voorzover ik het goed heb begrepen hebben ze het proces versneld, alles in een keer, niet 2 stappen. Alle informatie in 1 keer uploaden naar de website inclusief de TM6- arrival card en TM8-gezondheidsverklaring. De eisen zijn niet veranderd behalve het bedrag van de zorgverzekering -50.000 usd voor alle visa. De extra eisen voor de visa met langere duur zoals non OA voor de zorgverzekering zijn ook niet gewijzigd neem ik aan.

 12. Paco zegt op

  Laat ik nou toch net gisteren mijn CoE aangevraagd hebben. Ik wil retour naar Jomtien op 1 nov. Gelukkig nog geen quarantaine geboekt! Ik ben reuze benieuwd naar het antwoord op mijn CoE aanvraag! Heb ik die CoE dan überhaupt nog nodig? Hopelijk staat dat in het antwoord op mijn aanvraag dat ik vandaag of maandag verwacht.

  • Mark zegt op

   Ik heb maandag met succes een COE aanvraag ingediend. Zo bevestigde de mail van de ambassade.
   Er werd ook aangekondigd dat goedkeuring of afkeuring van de aanvraag binnen de 3 dagen zou volgen. We zijn nu 5 dagen verder en van de kant van de ambassade blijft het muisstil.
   De verplichte verzekering heb ik al betaald en het attest opgeladen. Dekt voor iets meer dan 100.000 dollar.
   Wat nu?
   Hopelijk volgen er snel nieuwe praktisch bruikbare instructies.

   • S Verboom zegt op

    Hoi Mark ,
    Ik heb hier in Zweden vorige week alles aangevraagd en vandaag alles terug, ja afgewezen .
    Waarom het paspoort nummer van mijn man klopte niet ?????
    En van mij de naam op mijn COVID-19 kaartje klopte niet met mijn paspoort .
    Ze begrijpen niet dat als je getrouwd bent dat je naam dan ook veranderd en hier in Zweden wordt je opgeroepen voor je prikje op je naam die geregistreerd staat .
    Maar dan klopt het niet om je CoE aan te vragen met de namen die moeten kloppen zoals ze in je paspoort staan .
    Ik heb het maar weer aangevraagd en hopelijk komt het terug voor 2 nov .om moe van te worden

 13. Hans zegt op

  Complicatie is nog de Thaise ambassage in Den Haag die geen visum aanvragen afhandeld tot er eind november een electronisch visum wordt ingevoerd

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat staat er toch niet wat jij schrijft.

   Er staat dat ze geen afspraken meer aanvaarden.
   Lijkt me normaal als het al vol zit tot midden december en in november het online systeem in voege komt.

   Diegene die al een afspraak hebben kunnen gewoon langskomen op het voorziene tijdstip.

   “Visa services is now closed for new bookings as the queue is full until mid-December. Applicant who has already made an appointment, please visit the Embassy as per schedule.”

   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/making-an-appointment-for-visa-application-at-royal-thai-embassy-the-h

 14. Pat zegt op

  Vraagje: als er een provincie genoemd wordt kan men dan eender waar in deze provincie verblijven of alleen in de tussen haakjes genoemde plaatsen?
  bv: Prachuap Khiri Khan (Nong Kae, Hua Hin)

  Of worden die genoemd als “toeristische plaatsen)

  Pat,

  • rob h zegt op

   Pat,
   Gevaccineerde Nederlanders gaan vallen onder Test & Go. Uit het bovenstaande maak ik op dat je ( na 1 nacht SHA+) vrij bent door het hele land te reizen en dus ook door de hele provincie Prachuap.

   Als je onder Living in Blue Zone valt ( wat Nederlanders en Belgen dus niet gaan doen) kom je terecht in de “Sandbox” categorie met verplicht 7 dagen in een SHA+ hotel. Overdag mag je je dan alleen maar bewegen in de sub-districten Nong Kae ( met khao Takiab) en muang Hua Hin ( dus het city centrum) van het district/stad Hua Hin. Je mag dan niet naar andere sub-districten in Hua Hin zoals Hin Lek Fai en ook niet naar andere plekken in Prachuap gedurende die periode.

 15. Glenno zegt op

  Waar ik nog wel een vraagteken over heb is de verzekering van $ 50.000.
  Ik ben benieuwd of we nu ook weer een aparte verzekering voor Thailand moeten afsluiten gelet op de halsstarrigheid van de Nederlandse verzekeraars om een bedrag te noemen.

 16. Pet zegt op

  Goeie berichten ,
  Maar als je beide gevaccineerd bent en je kind van 6 jaar niet, moet je dan in quarantaine? Of is er voor kinderen een uitzondering ?
  Groetjes Pet

  • TheoB zegt op

   Met dank aan RonnyLatYa, want zonder de link die hij gaf kon ik het niet terugvinden op de website van de ambassade.

   De Thaise ambassade te Brussel vermeld:
   “Unvaccinated children under the age of 12 , travelling with parents or guardian, may enter Thailand under the same conditions a their parents. The child’s birth certificate or letter of consent from parents may be required to present as a proof of relationship/accompany.”

   https://www.thaiembassy.be/2021/10/22/exemption-from-quarantine/?lang=en

 17. rob h zegt op

  Zag in de comments veel vragen over kinderen.
  Bekeek net een vlog op Youtube ( It’s Thai Things) van een meestal goed ingevoerde Thaise dame.
  Zij gaf aan dat kinderen tot 12 jaar niet gevaccineerd hoeven te zijn. Die tussen 12 en 18 wel.

 18. RonnyLatYa zegt op

  Hier alvast de link waar die Thailand pass zal te vinden zijn.

  Veel schiet je er nog niet mee op want er staat voorlopig niet meer op dan
  “Announcement
  Thailand Pass will be opening soon.”

  https://tp.consular.go.th/

  • Geert zegt op

   Deze link wordt pas beschikbaar vanaf 2 november.

   • RonnyLatYa zegt op

    De registratie kan vanaf dan.
    Zo staat het op de website van de ambassade die ik in een volgende reactie heb geplaatst

    ** Thailand Pass platform (https://tp.consular.go.th/) will be replacing COE (https://coethailand.mfa.go.th). The registration will be opening from 2 November 2021 onwards, and the process takes at least 7 working days. Therefore, Thailand Pass registration shall apply to travellers whose intended departure date is later than 12 November 2021 (for registration on 2 November 2021).
    https://www.thaiembassy.be/2021/10/22/exemption-from-quarantine/?lang=en

 19. RonnyLatYa zegt op

  De website van de ambassade in Brussel werd alvast aangepast voor wat betreft “Exemption from Quarantine”
  https://www.thaiembassy.be/2021/10/22/exemption-from-quarantine/?lang=en

 20. luc zegt op

  Nachtclubs, bars, karaokes blijven gesloten in thailand’s november heropeningsplan.

  De regering heeft op de website van de Royal Thai Government Gazette de nieuwste versoepeling van COVID-19-maatregelen aangekondigd, met de nadruk op richtlijnen en protocollen om de heropening van Thailand voor internationale bezoekers op 1 november
  mogelijk te maken.
  Een van de aangekondigde maatregelen was de opheffing van de nachtelijke avondklok in toeristische gebieden in 17 provincies die eerder donkerrood waren gecodeerd voor de hoogste en strikte COVID-19-controle.
  Met ingang van de vooravond van 31 oktober zal de avondklok niet langer van kracht zijn in deze specifieke gebieden,
  maar activiteiten die als hoog risico worden beschouwd, zullen nog steeds verboden zijn.
  Nachtclubs, bars, karaoke-locaties en andere soortgelijke uitgaansgelegenheden kunnen nog niet open.
  Bron: Pattaya Mail


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website