De vermoedens dat de bomaanslag bij de Erawan heiligdom (zie foto) in augustus een wraakactie was voor de deportatie van Oeigoeren van Thailand naar China, is sterker geworden door de arrestatie van een Oeigoer in Indonesië. Thailand ontkende dat verband, waarschijnlijk omdat de uitzetting van de Oeigoeren door de internationale gemeenschap sterk bekritiseert werd. 

In Jakarta is woensdag een Oeigoer aangehouden. Hij was volgens de politie, mogelijk betrokken bij de bomaanslag in Bangkok, die 20 mensen doodden en 130 verwonden, voornamelijk Chinese toeristen. De man met de naam Ali, werd al eerder genoemd door de politie. Hij vluchtte kort na de bomaanslag.

Volgens een Indonesische bron is hij twee maanden geleden met twee anderen het land binnengekomen als asielzoeker. De twee anderen zijn nog voortvluchtig.

De Thaise politie zal Indonesië om nadere informatie vragen. Volgens het hoofd van de landelijke politie in Indonesië werd Ali opgeleid om als zelfmoordterrorist te dienen. De Indonesische politie kwam hem op het spoor door de aanhouding van een Indonesiër, die banden heeft met Indonesische Syrië-gangers die zich willen aansluiten bij IS.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/QIsLhX


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bomaanslag Erawan heiligdom: connectie met Oeigoeren”

 1. Jacques zegt op

  Ik dacht dat de betrokkenheid van de Oeiguren toch wel duidelijk was. Wie hier nog aan twijfelt is niet helder in de bovenkamer. Ander belangen spelen een rol. Van dit soort tiepes lopen er nogal wat rond waar we ons ter degen rekenschap van moeten blijven houden. Hopelijk komen we ze nooit tegen in een gestoorde bui. De uitwassen van het geloof, we zullen er nog vaak van te horen krijgen. Ondertussen wensen we elkaar het allerbeste toe met deze dagen en voor de tijd die komt. Vele mensen zullen echter wel met deze gestoorden te maken krijgen en zullen voor deze wensen niet gehoord worden. Toch blijven vele mensen geloven en ook deze groep is erg naïef en niet van het heden. Het wordt tijd dat hun God eens een daad gaat stellen, anders dan luisteren naar boodschappen van de paus, die vindt dat soberheid gepast is. Ik vraag mij dan wel af wat hij in het Vaticaan doet als voorbeeld van het decadente leven. Gewoon de straat op en het goede voorbeeld geven wat hij vroege deed spreekt mij meer aan. En zo gaat het theaterstuk van het leven door en van het terrorisme zijn we nog lang niet af. Beste mensen de soap opera wordt vervolgd!!!!!!

 2. janbeute zegt op

  Mijn denken is als volgt .
  Als Thailand toendertijd de groep Oeiguren niet naar ( vriendje van Prayuth ) , China had terug gestuurt , Maar inplaats daarvan naar Turkye dan had er uberhaupt geen aanslag in Bangkok plaatsgevonden .
  En had de inboedel en de ruiten van het Thaise consulaat in Ankara nog in takt geweest .
  Met dank aan de toen ontstane volks woede , ik zie de beelden nog voor mij op de TV .
  Een zulks soort effect gebeurt nu ook met de twee tot dood veroordeelde Birmezen , verdacht van de moord op het Ka Tao eiland op een engels paar .
  In Myanmar beginnen de spanningen al langzaam op te lopen , zie dit dagelijks op het Thaise TV nieuws . Toenemende demonstraties bij de Thaise ambassade in Yangoon .
  En waarschuwingen van de Thaise overheid voor hun onderdanen die in Myanmar verblijven .
  Ja iedereen is hier goed bezig om er een puinhoop van te maken .
  Hoe was het alweer iedereen nog een gelukkig 2016 toegewenst , ik zie het persoonlijk somber in het komende jaar .
  En dat geld niet alleen voor zuid oost azie maar ook voor europa .

  Jan Beute .

 3. Willem zegt op

  De Uighur man die in Indonesië is gearresteerd, heeft niets te maken gehad met de bomaanslag in augustus op de Erawan Shrine in Bangkok. De theorie dat die een wraakactie was voor de deportatie van Uighur vluchtelingen naar China komt daarmee op losse schroeven te staan.
  De man is een van de tien verdachten die woensdag op Java zijn aangehouden op verdenking van banden met de Mujahideen beweging. De suggestie van de Erawan-connectie is gedaan door Jakarta Globe Online, waarna de Thaise politie contact opnam met Interpol om het bericht te verifiëren. De man bleek trouwens geen Uighur te zijn, maar een Chinees.

  http://www.nationmultimedia.com/national/Uighur-man-nabbed-in-Jakarta-not-linked-to-Erawan–30275751.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website