Er is een man aangehouden die erg veel lijkt op de hoofdverdachte van de bomaanslag in Bangkok bij de Erawan heiligdom. De man werd opgemerkt door soldaten die langs de grens patrouilleerden. De verdachte was van plan om bij Ban Pa Rai in het district Aranyaprathet (provincie Sa Kaeo) de grens met Cambodja over te steken.

Het zou gaan om een 25-jarige man, afkomstig uit de Chinese provincie Xinjiang. Deze provincie is het woongebied van de Oeigoeren, een moslimminderheid in China. De man zou maandag al zijn aangehouden.

De verdachte wordt momenteel vastgehouden en ondervraagd. Verder zullen er DNA testen en andere forensische onderzoeken worden gedaan om na te gaan of hij de bom heeft geplaatst. Getuigen worden opgeroepen om te zien of dit de man is die ze gezien hebben.

Prayut laat echter al weten dat het gaat om de hoofdverdachte die te zien is op camerabeelden van de bomaanslag al moet dit nog wel bevestigd worden door onderzoek.

Turkse betrokkenheid

De politie meldde vorige week te onderzoeken of mogelijk sprake is van Turkse betrokkenheid bij de aanslagen. Eerder werd een 28-jarige Turk aangehouden. Later bleek dat hij een vals paspoort had.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/C7U2ai


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Bomaanslag Bangkok: ‘Vermoedelijke hoofddader aangehouden’”

 1. thailandganger zegt op

  Ik vind hem niet echt op de foto lijken, en ook niet op de compositie (?) foto en de beloning is al uitgedeeld dus dat kan de reden niet zijn om dat wel zo te vinden.
  Gelukkig worden er nog dna testen gedaan om e.e.a. te onderstrepen. Ben stiekem wel blij dat mijn dna sporen er waarschijnlijk niet meer te vinden zijn omdat ik daar al een paar maanden niet meer geweest ben.

 2. HansNL zegt op

  Zoals eigenlijk bijna iedereen wel had kunnen verwachten, wederom een uiting van laffe islamitische figuren.
  Of er een connectie is met de Turkse overheid of gelieerde groepen?
  De “spontaan” georganiseerde protesten tegen Thaise doelen wekken toch wel enig wantrouwen.
  Hopenlijk gaan anderen niet dit laffe, onmenselijke voorbeeld in Thailand volgen.

  .

 3. Jan Hoekstra zegt op

  Lijkt er toch totaal niet op. Vorige week hadden ze hem ook al. Oh nee toch, ze gaan weer met DNA aan de slag. Op Koh Tau waren ze daar ook al zo professioneel mee bezig. Enige wat zij willen is iemand snel berechten en aan de buitenwereld laten zien hoe goed zij wel niet zijn en hoe veilig Thailand wel niet is. Er kunnen er beter een paar wegrotten in een Thaise cel dan dat de toeristen wegblijven. Corrupte bende.

 4. ruud zegt op

  Ze zijn allebei slecht geschoren en ze hebben allebei een bril op.
  Het zou hem best kunnen wezen dus.
  Alleen het haar klopt waarschijnlijk niet als de pet af gaat.
  Het lijkt me overigens dat de echte dader de zelfde dag nog vertrokken zou zijn als dat inderdaad een buitenlander is.
  Hij lijkt me overigens langer en slanker dan de meneer met het gele shirt op de foto.

 5. Jacques zegt op

  Het blijft interessant om de zaak op een afstand te volgen. Wellicht weet de politie meer dan dat er wordt vrijgegeven. Kennelijk kwam uit het politieverhoor van de eerder opgepakt Turkse man al de reizigersroute Sa kaew- Arranya-pratet naar voren en is men daar bij de grens meer gaan investeren in observatie. De aangehouden persoon hield zich verdacht op ( tevens dader profiel???) en heeft boter op zijn hoofd en behoort tot dezelfde groepering, wat ik begrijp uit de thans beschikbare informatie. Prayut laat weten dat dit de hoofddader is, met restrictie DNA onderzoek etc. Wat weet hij wat wij niet weten?? De camera beelden van het plaats delict zijn te slecht om een goede dader herkenning mogelijk te maken. De profielschets tekening van ter plaatse aanwezige getuigen is niet gelijkend, maar is ook niet vreemd, want dit kan behoorlijk afwijken. Mensen zijn vaak niet bewust bezig met het bekijken van anderen en de manieren van waarnemen wijken ook nogal wat af. Al met al vaak geen sterke bewijslast.
  Er zal dus naar harde bewijsvoering moeten worden gezocht wil je dit bewezen krijgen. Te snel handelen zou funest zijn. Het optreden op de plaats delict was weer te erg om aan te zien. Geen structuur, kennelijk geen duidelijke werkafspraken. Er gebeurde van alles maar er werd nogal snel prioriteit gegeven aan het opruimen en schoonmaken van het plaats delict. Natuurlijk heeft slachtofferhulp prioriteit en speelt het feit dat er nog weinig ervaring is met dit soort aanvallen. Allerlei personen die over de plaats delict liepen en sporen wegmaakten. Het bekende ik moet gezien worden van de ter plaatse aanwezige autoriteiten. Triest zoals het daar aan toe ging, maar in paniektoestanden is het niet een ieder gegeven om het hoofd koel te houden. We zullen zien hoe het nu weer verder gaat.

 6. corretje zegt op

  Er zijn inmiddels 5 politiefunctionarissen die werkten op de grenspost overgeplaatst. Zij dachten te veel aan zichzelf. Dat daar veel gerommeld werd was bekend, wij wisten het, maakten er gebruik van (nu niet meer) en zij weten dat ook.
  Dat de politie meer weet dan ze vrijgeeft zeggen ze zelf.
  Er staan inmiddels 7 personen gesignaleerd via Interpol o.a. ook de Turkse man van de vrouw die bemiddeld heeft bij appartementenverhuur. Men kent de namen en verdere bijzonderheden. De vingerafdrukken van de tweede man zijn gevonden in het appartement waar de bommem werden gemaakt.
  Dat de beide gearresteerde verdachten bestand zijn tegen indringende verhoortechnieken is duidelijk, want ze laten bijna niks los
  Alweer leuke reactie van Jacques, steken we allemaal wat van op..

 7. Gerit Tienkamp zegt op

  Weer 2 verschillende verhalen, in de Thaise en Cambodiaanse media.
  Wanneer schrijft de Thaise media nu eens de waarheid ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website