Yusufu Mieraili (25) die is aangehouden aan de grens met Cambodja heeft bekent de bom te hebben gefabriceerd, die bij de Erawan heiligdom is gebruikt. Toch zegt hij de bom niet te hebben geplaatst. Hij heeft hem slechts overhandigd aan de man in het gele shirt die de bom tot ontploffing bracht.

Mieraili heeft de materialen voor de bom ‘in opdracht van iemand’ gekocht in winkels in Min Buri. In zijn kamer in Nong Chok fabriceerde hij het explosief. Op de dag van de aanslag heeft hij op station Hua Lamphong de bom afgegeven aan de man in het gele shirt. Mieraili zegt de man nooit eerder te hebben ontmoet. Zijn bekentenis komt overeen met camerabeelden uit Min Buri.

De politie laat weten dat hij ook in de buurt van de Erawan Shrine was toen daar de bom ontplofte. Mieraili had een Chinees paspoort bij zich toen hij werd aangehouden. Onduidelijk is of het gaat om een echt of vals paspoort. Hij zou in Xinjiang zijn geboren, de regio waar de Oeigoeren wonen.

Mieraili zou besloten hebben een bekentenis af te leggen omdat hij niet wil worden uitgeleverd aan China. Hij wil in Thailand terecht staan. De man heeft ook laten weten dat er een groep van tien tot twaalf personen betrokken zijn bij de bomaanslag.

De politie is sinds gisteren op zoek naar twee nieuwe verdachten: een zeker Abdullah Abdulrahman en een ongeïdentificeerde man. Beiden waren huurder van de kamers 412 en 414 in het Pool Anant appartementencomplex in Nong Chok, waar componenten zijn gevonden om een bom te maken. Van de eerste man is een compositietekening verspreid.

Politiechef Somyot heeft de hoofden van de immigratiepolitie bij de grens met Cambodja flink op hun lazer gegeven. Somyot geeft hun de schuld van het toelaten van de verdachten omdat ze, tegen betaling, buitenlanders illegaal Thailand laten binnenkomen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/uaJ34k


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bomaanslag Bangkok: Verdachte bekent bom te hebben geleverd aan man in geel shirt”

 1. Kees kadee zegt op

  Ik ben blij dat hij is opgepakt dat loop weer prettiger hier in bang kok .

 2. Jacques zegt op

  De hierboven geplaatste update info, kennelijk afkomstig van de Bangkok post (bronvermelding) geeft weer redenen tot nadenken. Kwa daderinformatie gaat het kennelijk om een mededader die de bom gefabriceerd heeft en afgegeven aan de plaatser die op zijn beurt de bom tot ontploffing zou hebben gebracht.

  In dit verband is de mededader door het verrichten van strafbare uitvoeringshandelingen net zo schuldig als de plaatser en is een lange gevangenisstraf op zijn plaats. Natuurlijk weet hij wel wie de persoon in het gele t shirt is. Wellicht komt de politie later wel met bewijzen hiervoor.
  Het feit dat nog steeds wordt getwijfeld aan de echtheid van het paspoort, waaruit blijkt dat het een Chinese Oeigoer is, is in tegenspraak met het feit dat de verdachte zou hebben verklaard ten einde niet te worden uitgezonden naar China. Kennelijk is het dus wel een Chinees en is het paspoort wel echt en onvervalst, waarom zou hij daarom anders zich zo druk maken.

  De hoofden van de immigratie politie aan de grens van Cambodja hebben op hun lazer gekregen.
  Kennelijk hebben ze geweten of zijn betrokken bij de illegale toelating. Wat geld al niet te weeg brengt.
  Ik heb ook begrepen dat er overplaatsingen zullen plaatvinden of al hebben plaatsgevonden.

  Zet een corrupte ambtenaar op een andere plaats en dan gaan ze daar lekker verder want ook daar is er gebrek aan geld en moraal besef.

  Enfin het verhaal wordt vervolgd. De laatste verbazing zal nog niet hebben plaatsgevonden.

  • ruud zegt op

   Dat hij de dader in het gele shirt kent, is niet gezegd.
   Die kan best lid van een andere cel zijn geweest.
   En mogelijk hebben ze allemaal een vals paspoort en een valse naam.
   De dader in het gele shirt zal waarschijnlijk ook niet de opdrachtgever zijn geweest.
   Die blijft liever annoniem en neemt waarschijnlijk zelf geen risicos..

   Als hij ook bij de Erawan Shrine was, betekent dat wel dat hij precies wist wat er met de bom ging gebeuren.

   Als het overigens de Oeigoeren zijn, lijkt het me dat er een goede kans is, dat ze door derden worden misleid en misbruikt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website