Bomaanslag Bangkok: Thaise vrouw gezocht

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
31 augustus 2015

De Thaise autoriteiten zijn op zoek naar een Thaise vrouw nadat er materialen in haar appartement in Min Buri zijn gevonden. De politie denkt dat zij betrokken is bij de bomaanslagen bij de Erawan heiligdom en Sathon pier. Zij zou deel uitmaken van een groep die mogelijk meer aanslagen heeft gepland.

De vrouw wordt geïdentificeerd als “Misaloh”, en huurde kamernummer 9106 bij Maimuna Garden Home, een appartement in de wijk Min Buri in Bangkok. Op zaterdagavond namen politie en militairen na huiszoeking verschillende items in beslag die gebruikt kunnen worden bij het maken van een bom waaronder ureum (kunstmest) en electronica.

Het hoofd van de politie in Min Buri laat weten dat uit verhoor en onderzoek naar de vrijdagnacht aangehouden verdachte in Nong Chok was gebleken, dat sommigen van zijn medeplichtigen daar eigendommen bewaarden. In het gebouw heeft de politie negen kamers doorzocht, de 21 andere volgen nadat contact is opgenomen met de huurders.

De politie gaat er van uit dat er een grote groep verdachten schuilgaat achter de aanslag. Waarschijnlijk maken ook Thaise onderdanen deel uit van deze groep.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/tM8tIk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslag Bangkok: Thaise vrouw gezocht”

  1. Jacques zegt op

    Zo te lezen komt er steeds meer reuring in de zaak en daarnaast is het weer triest te lezen dat met geld een hele hoop geregeld kan worden. Illegaal het land in, gebruik van valse paspoorten en ga zo maar door. (Denk hierbij aan de Russische maffia die nog meer prostitutie dit land in bracht, alsof wij daarop zaten te wachten???!!!! Dit even ter zijde. ) Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. De identiteit van de dame van de foto is gelukkig bekend, maar om druk op haar uit te oefenen, door bijv. een verhoor af te nemen in Turkije zijn er verdragen nodig. Het is dus maar de vraag of de Turkse autoriteiten hun medewerking gaan verlenen. Diplomatie is hierbij van belang. Het is leuk dat er verdragen worden gesloten met Rusland, China, Japan en Noord Korea op economisch gebied, maar ook op opsporingsgebied is Thailand al lang geen eiland meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website