De politie  van Bangkok blijkt op zoek naar een nieuwe verdachte. Deze persoon zou de kamer gedeeld hebben met Adem Karadak, ook wel bekend als Bilal Mohammed, die eerder in Nong Chok werd gearresteerd. Binnenkort wordt van hem een compositietekening verspreid, gebaseerd op informatie van Karadak.

Karadek heeft bekend de verdachten te kennen die gezocht worden, maar hij zegt de bommenlegger in het gele shirt niet te kennen.

De enige andere man die vastzit in deze zaak is Yusufu Mierali (25). Hij heeft toegegeven in Ratchaprasong te zijn geweest, toen de bom ontplofte. Via videobeelden is de politie erachter gekomen dat hij in juli en augustus chemicaliën heeft gekocht in winkels in Min Buri. Ook heeft hij online materialen gekocht die gebruikt kunnen worden voor het maken van bommen. De man is een in China afgestudeerd chemicus en kan een bom maken. De politie gaat er nog steeds van uit dat hij de bom tot ontploffing heeft gebracht en er daarna in een taxi vandoor is gegaan.

Verder blijkt uit camerabeelden dat een aantal verdachten op 14 augustus de plaats van de aanslag hebben verkend, die beelden zijn nog niet openbaar gemaakt.

In Bangkok Post komt ook een expert aan het woord die zegt dat het scenario dat mensenhandelaren de bom hebben geplaatst erg klein is. Internationale netwerken in mensenhandel, die Thailand als doorvoerland gebruiken, willen niet teveel opvallen en zullen daarom niet met een bomaanslag de aandacht op zichzelf richten.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/5nj4pf


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website