De politie in Maleisië heeft twee verdachten gearresteerd die mogelijk iets te maken hebben met de bomaanslag bij de Erawan heiligdom.

Een politieteam was al eerder naar Maleisië afgereisd om de politie aldaar te informeren. De hoofdverdachte van de aanslag (de man in het gele shirt zou mogelijk naar Maleisie zijn gevlucht. Het is nu afwachten of Maleisië de twee aangehouden verdachten gaat uitleveren. Het is ook niet duidelijk of de man in het gele shirt daar bij is.

Een team van Thaise specialisten (Anti-Money Laundering Office) doet onderzoek naar de geldstromen rondom de bomaanslag (zie foto boven). Zij hebben ontdekt dat een van de verdachten in februari, maart, april en augustus uit het buitenland geld heeft ontvangen. Het betreft de echtgenote van de vrouw, die de kamer in Min Buri heeft gehuurd waar Turkse paspoorten en materialen om een bom te naken zijn gevonden. Het zou daarbij gaan om een bedrag van 700.000 baht.

Thailand heeft China is gevraagd het meesterbrein (Abdudureheman Abudusataer, kortweg Ishan) achter de aanslag te arresteren. De man zou een dag voor de aanslag naar Bangladesh zijn vertrokken en van daaruit naar China zijn gereisd.

De politie houdt rekening met een scenario dat de aanslag een wraakactie was van een netwerk dat mensen smokkelt, nadat bij een recente operatie geld van het netwerk in beslag was genomen.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/DqhYZi


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslag Bangkok: Politie Maleisië arresteert twee verdachten”

  1. leppak zegt op

    Je ziet het de politie heeft het nog slechts over verdachten.
    Dat zij aan zichzelf reeds de premie hebben uitbetaald, hetgeen op zich al tenenkrommend was, wordt
    allengs meer genant !!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website