Nu Yusufi Mieraili, een van de verdachten van de bomaanslag in Bangkok op 17 augustus, heeft bekend dat hij de rugzak met de bom aan de aanslagpleger heeft gegeven is de jacht op het brein achter de aanslag geopend. Thailand heeft interpol gevraagd om de man op te sporen.

Gisteren was in het openbaar de reconstructie van een deel van de aanslag. Mieraili, werd onder zware bewaking naar de omgeving van de aanslag gebracht. Daar moest hij laten zien hoe en waar hij de rugtas overhandigde. De verdachte is nog niet officieel aangeklaagd. Mieraili werd vorige week opgepakt op de grens tussen Cambodja en Thailand. Hij kwam in beeld als verdachte nadat zijn vingerafdrukken waren gevonden in het appartement waar de bom in elkaar is gezet.

Interpol

De Thaise politie heeft de hulp van Interpol ingeroepen om Abudureheman Abudusataer (foto) het meesterbrein achter de bomaanslag op te sporen. De verdachte, die ook bekend staat als Ishan, zou naar Bangladesh zijn gevlucht. In het buitenland zou zich nog een andere verdachte bevinden, die de operatie heeft gefinancierd en voor de overige verdachten tickets naar Turkije heeft gekocht. Een nieuw detail is dat Mieraili op 5 augustus samen met Ishan naar de Bangkok Bank aan Soi Ramkhamhaeng 22 zijn geweest om geldzaken te regelen.

De politie heeft in totaal zes verdachten in kaart gebracht waaronder het meesterbrein Ishan, Yusufu Mieraili, Bilal Mohammed, ook wel bekend als Adem Karadag, een man met een blauw shirt (die een bom liet ontploffen bij de Sathon pier) en de man in een geel shirt die de bom bij het Erawan heiligdom liet ontploffen. Er is nog een andere verdachte die in het buitenland woont en de aanslag financierde. Volgens een verklaring van Mieraili heeft Ishan een vergadering georganiseerd waarbij de leden van de groep de taken kreeg toegewezen.

Het begint er, gezien de achtergrond van de verdachten, steeds meer op te lijken dat de aanslag inderdaad een vergelding is van de deportatie van Oeigoeren van Thailand naar China.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bomaanslag Bangkok: Interpol ingeschakeld naar zoektocht meesterbrein aanslag”

  1. lomlalai zegt op

    Met verbazing heb ik direct na de aanslag de reacties hier gelezen hoe onbekwaam de Thaise politie wel niet was dat de daders nog steeds niet opgepakt waren….Ik vind het behoorlijk knap dat nu alle verdachten al in beeld zijn en er al één is opgepakt. maar ja, ik zal hier wel een vreemde gedachtekronkel in hebben…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website