De politie van Bangkok heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de 27-jarige Abudureheman Abudusataer (foto) uit de Chinese provincie Xinjiang (waar de moslim Oeigoeren leven).

Dit na aanleiding van een bekentenis van Yusufu Mieraili die eerder is aangehouden bij de grens met Cambodja. Volgens Mieraili is hij het brein achter de bomaanslag. Abudusataer gaf opdrachten en verdeelde de taken. Hij heeft een dag voor de aanslag per vliegtuig Thailand verlaten.

Mieraili, die in een appartement in Min Buri verbleef, heeft naar zijn zeggen op 17 augustus in Nong Chok een zwarte rugzak opgehaald. Daarna heeft hij deze overhandigd aan de man in het gele shirt bij station Hua Lamphong. Volgens hem wist hij niet dat de rugzak een bom bevatte. Verder laat hij weten dat hij de man in het blauwe shirt kent die op de Sathorn pier een bom in het water gooide. 

Bomaanslag domper voor het Thaise toerisme

De bomaanslagen kosten Thailand veel geld. Naar verwachting loopt de toeristische industrie 64,3 miljard baht mis en  zijn er 1,33 miljoen toeristen weggebleven. Volgens het ministerie van Toerisme en Sport, dat deze prognose heeft bekend gemaakt, herstelt het toerisme zich in het vierde kwartaal.

Vooral toeristen uit Singapore, Japan, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Vietnam annuleerde in augustus en september hun vakantie naar Thailand, zo laat de Tourism Authority of Thailand (TAT) weten.

De TAT verwacht dat de target van 800 miljard baht uit het binnenlands toerisme dit jaar waarschijnlijk niet gehaald wordt. Dit vooral vanwege de slechte economische situatie in Thailand.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/1LTOsg

6 reacties op “Bomaanslag Bangkok: Arrestatiebevel uitgevaardigd voor brein achter aanslag”

 1. ruud zegt op

  Is dat binnenlandse toerisme van de TAT nu gewoon afleiding, om de slechte cijfers van het toerisme uit het buitenland te verbloemen?
  Binnenlands toerisme betekent alleen maar dat geld op een andere plek in Thailand wordt uitgegeven, niet dat er geld het land binnenkomt.
  Sterker nog, als er met dat binnenlandse toerisme geld wordt uitgegeven bij buitenlandse hotels, gaat er zelfs geld het land UIT.

 2. Sjaak S zegt op

  Wat een stomme, laffe idioot. Ik hoop dat ze hem te grazen krijgen en zijn handlangers de zwaarste straffen opleggen. Ik mag het niet zeggen, maar een bom aan hun midden binden en met afstandsbediening laten ontploffen zou een goede wraakactie zijn. Dit soort mensen zijn het niet waard om zonder te lijden de doodstraf te krijgen. De economische schade telt toch veel minder dan het menselijke leed dat nu velen ondergaan. Zinloos en verfoeilijk is het hele gebeuren.

 3. ton zegt op

  Op de facebooksite van Jouce Love staat een interessante foto de man in de cirkel werkt als bodygard voor opositieleider Suthep waar of niet waar de tijd zal het leren

 4. ton zegt op

  Sorry Joyce Love

 5. ruud zegt op

  Al met al, ontbreekt nog altijd het WAAROM van de aanslag en de achtergrond van het bestaan van die (terroristische? cel).
  Die achtergrond zou kunnen verklaren waarom de aanslag is gepleegd.
  Ik denk ook niet dat de man op de foto de grote baas is.
  Wel een vriendje van de grote baas, of een hoge vertegenwoordiger daarvan in de organisatie.
  Het zou me niet verbazen als hij binnenkort dood wordt gevonden.
  Of wel dood, maar nooit meer gevonden.

 6. Ronald45 zegt op

  Lachertje…. ” Hij wist niet wat er in de rugzak zat “, wie maakt nu geen rugzak open om te zien wat er in zit?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website