De bekende bloemenmarkt Pak Khlong Talat in Bangkok had vandaag moeten sluiten, maar blijft vermoedelijk langer open, zo zegt een bron bij de gemeente Bangkok.

De 1.163 straatverkopers moesten weg omdat de gemeente het trottoir in de stad terug wil geven aan de voetgangers. De verkopers vrezen echter voor hogere markttarieven op de nieuwe locaties. Naast extra kosten is er ook onvoldoende ruimte voor laden en lossen van de bloemen en men vindt de aangeboden marktkramen te klein. De meeste verkopers verzetten zich nu tegen de verhuizing. Een aantal handelaren verkoopt daarom bloemen vanuit hun pick-up truck (zie foto).

Als alternatief voor Pak Khlong Talat hebben de bloemenhandelaren drie locaties aangeboden gekregen: de Talat Songsoem Kasettakon Thai, de Yodpiman markt en een markt die eigendom is van de overheid, maar daar zijn ze dus niet tevreden over.

Minister Anupong van Binnenlandse Zaken bemoeit zich ook met de kwestie. Hij vindt dat er eerst een nieuwe regeling moet worden getroffen waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Eerder was er al overeenstemming met de marktkooplui maar kennelijk is er wantrouwen over de gemaakte afspraken. De gemeente beslist vermoedelijk vandaag of de verkopers mogen blijven op de huidige locatie en voor hoe lang.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bloemenmarkt Pak Khlong Talat in Bangkok blijft waarschijnlijk langer open”

  1. carla goertz zegt op

    En ik vond het er altijd zo leuk goed bereikbaar met de boot,en kan er uren rond slenteren .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website