De Major Cineplex Group opent volgend jaar honderd nieuwe bioscopen in Thailand. Het gaat om een investering van 1,2 miljard baht.

Deze uitbreiding moet leiden tot een omzetstijging van 10 tot 15 procent. De expansiedrift van de bioscoopketen was al fors met normaal gesproken 30 nieuwe bioscopen per jaar, maar in 2016 doet Major er een schep bovenop omdat er veel nieuwe Thais en internationale films uitkomen.

Volgens een woordvoerder willen steeds meer consumenten dit soort entertainment door de veranderende lifestyle. ‘Het bioscoopbedrijf is veerkrachtig ondanks de trage economie. Veel mensen willen tijd en geld besteden aan ontspanning. Een avondje naar de bioscoop is de gemakkelijkste en meest aangename manier om zichzelf te vermaken.’

Major wil ook in Cambodja, Laos, Myanmar en Vietnam verder uitbreiden, maar dat gebeurt via lokale partners. Major Cineplex is de grootste bioscoopketen in Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bioscoopketen Major Cineplex opent 100 nieuwe bioscopen in Thailand”

 1. marcel zegt op

  ik vind de Thaise cinema’s een van de beste ter wereld.
  Een bioscoop hoort je in een andere wereld te laten wanen, wat ze daar goed begrijpen.
  De aankleding van de entree en zalen zijn vaak prima en luxueus, en het geluid is vaak erg hard met een strakke bas die vaak bij rustige films vaak te horen is in andere zalen of winkelcentra.
  Aan de andere kant zijn de Thaien (toen ik er woonde, en regelmatig naar de cinema ging) erg selfisch, telefoon werd NOOIT uitgezet en werden er vaak luidruchtige gesprekken gehouden, en werden vaak kleine kinderen tot huilende en schreeuwerige baby’s meegenomen waar door mede bezoekers niks van gezegd werd.
  Volgende week zondag gaan we weer naar Bangkok, en ga ik zeker naar de nieuwe Toyota Imax, en naar de zaal met de nieuwe 180 projectie techniek uit zuid Korea (http://bk.asia-city.com/city-living/news/bangkok-best-vip-cinemas)

 2. Sjaak S zegt op

  Toen ik vroeger vaak door mijn werk in Bangkok kwam, behoorde een avond bioscoop tot mijn vaste bezigheden daar. Natuurlijk moest er wel een goede film gedraaid worden. Er zijn wel twee dingen waarmee je rekening moet houden:
  Wanneer het volkslied gespeeld wordt, kun je beter opstaan. Er wordt gekeken of dat ook gedaan wordt. Ik deed het een keer niet en ik werd gedurende het hele lied met een zaklantaarn beschenen.
  Ten tweede: ga vóór de film naar de wc. Er is normaliter géén pauze. En drink geen coke light. Ik heb minstens twee keer delen van de film moeten missen en een keer zelfs het einde en meerdere keren met een pijnlijk volle blaas gezeten. Totdat ik erachter kwam dat de coke light de schuldige was…
  De meeste niet Engelse films hebben een Engelse ondertiteling. Veel films zijn gedubd, dus even opletten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website