1000 Words / Shutterstock.com

Luchthaven Suvarnabhumi heeft sinds kort een Fast Track Lane, die is echter alleen beschikbaar voor toeristen met een e-Visa on Arrival uit twintig landen. Helaas kan deze snelle route niet gebruikt worden door Nederlanders en Belgen omdat die een visumvrije entree van 30 dagen hebben.

De nieuwe service biedt toeristen uit landen die online een eVisa on Arrival moeten aanvragen, een voordeel van een snelle toeging langs immigration waar de wachttijden kunnen oplopen tot 1 a 2 uur. Het systeem is ontwikkeld door het Immigration Bureau in samenwerking met VFS Global en verkort de wachttijd aanzienlijk, volgens eigen zeggen tot 1 minuut. Deze Fast Track Lane is behalve op Suvarnabhumi ook beschikbaar op Don Mueang, Phuket International Airport en Chiang Mai International Airport. Later dit jaar komen er nog andere luchthavens bij.

Om het toerisme uit China te stimuleren vervallen tot 30 april de legeskosten van 2.000 baht voor een e-Visa on Arrival. Vooral het Chinees Nieuwjaar in februari en Songkran in april worden door het toerismebureau gepromoot.

Vorig jaar bedroeg het aantal buitenlandse toeristen 38,27 miljoen dat is 7,5 procent meer dan in 2017.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Binnen 1 minuut door immigration op de luchthaven dankzij de Fast Track Lane”

 1. Rymond zegt op

  Dus wij Nederlanders staan nog steeds 2 uur in de rij

  • kees zegt op

   snel door de fast lane
   en sta je toch weer naast elkaar om je bagage op te halen

 2. Rino zegt op

  Niet waar als je boven de 70 jaar bent kan je ook gebruik maken de fast line.

  • Cornelius zegt op

   Klopt, maar dat is niet de Fast Track Lane waar het hierboven over gaat.

 3. Tak zegt op

  Nu nog invoeren een fast lane voor mensen met een Non-imigrant visa zoals retirement en marriage visa. Ik heb z’on visum al 10 jaar en sta maandelijks veel te lang in de rij.

  TAK

 4. Wilbar zegt op

  Ik vlieg al jaren 3 a 4 maal per jaar (vanuit) AMS naar BKK. Maar ik heb op Suvarnabhumi nog nooit 2 uur in de rij gestaan. Het maximum was circa 40 minuten. En als je dan langs de Immigration bent staat je bagage al klaar. Op Schiphol is het nogal eens net andersom…

 5. Dirk van Poorten zegt op

  Om vervolgens nog 3 kwartier op je bagage te wachten……

 6. Roelof zegt op

  Ook wanneer je Businessclass vliegt krijg je in het vliegtuig een uitnodiging om van de Fast Track Lane gebruik te maken. Vlieg je echter door naar een andere binnenlandse bestemming met immigration- en douanefaciliteiten, zoals bv Chiang Mai, dan moet je (ook met een Fast Track pass) nog altijd aansluiten in de rij bij connecting flights.

 7. willem zegt op

  Fastlane bestaat al heel lang en is op zich niets nieuws

  Ik ben de laatste 8 jaar uitsluitend via fast lane/premium lane het Thailand in en uitgegaan.
  Deze service bestond al lang voor o.a. businessclass passagiers, diplomaten en aircrew.

  Wat ik wel gemerkt heb is dat het aantal mensen dat van deze service gebruik mag maken is toegenomen waardoor er soms ook daar opstoppingen ontstaan. Dan is het plots niet meer zo een fastlane.

 8. brabantman zegt op

  De Premium Lane, door u fast lane genoemd verliest ook steeds meer aan waarde. Wordt tegenwoordig ook veelvuldig gebruikt om grote groepen chinezen door te loodsen.

 9. ruud zegt op

  Dat betekent, dat de rij voor Nederlanders ook korter wordt, omdat de mensen een E-visum, sneller worden verwerkt.

 10. Henry zegt op

  Ik gebruik die service al 3 jaar al, je moet oa wel business class vliegen of in een rolstoel zitten, en leeftijds grens is volgens mij 65+ en ook Nederlanders en Belgen !

  • thea zegt op

   En als je partner al 65 is geweest maar jij 61 mag je dan ook in de fastlane

  • john zegt op

   nee, leeftijdsgrens is 70 jaar. Staat volledig los van nationaliteit. De 70 jaar staat in het rijtje op het grote bord naast de toegang van de fast lane.

  • Cornelis zegt op

   De leeftijdgrens voor ‘senior citizens’ staat op de betreffende borden glashelder aaangegeven: 70.

 11. Stephan zegt op

  en als je er wat geld voor over hebt kan iedereen dat. Je kan online Fast track toegang kopen.

 12. PEER zegt op

  Even iets rechtzetten!!
  Ik gebruik al minstens 8 jaar de “Fast Track” net 30 mtr voorbij de “normale” pascontrôle-entree. Dus zo nieuw is ie niet.
  Voorheen kreeg ik zo’n fasttrack-kaart in het vliegtuig tegelijk met het immigr formulier, maar omdat ik boven de 70 ben, geef ik dat af aan ‘n willekeurige binnenkomer. En die is er héél blij mee.

 13. GYGY zegt op

  Twee weken geleden ook slechts tien min.in de rij gestaan,nadien nog tien min.op de bagage moeten wachten,Dit was lang geleden dat het nog zo vlot gegaan is.Met Thai geland om 6u10

 14. Marjan zegt op

  Wij zijn nog geen 70 maar gaan de laatste jaren toch gewoon ” rechts af” naar de
  fast lane , (volg bordjes thai passports) en niemand die er iets van zegt. Hooguit paar mensen voor je

  • Lung addie zegt op

   Heel tof van jou Marjan. De mensen die de fast lane dan wel echt nodig hebben die kunnen dan ook maar extra wachten omdat mensen, die er eigenlijk geen recht op hebben, hun egoisme gebruiken. Dat is net zo iets als parkeren op een plaats voor gehandicapte mensen.

 15. herman buts zegt op

  Als je vrouw of vriendin Thaise is mag je mee door de Thaise immigratie, gaat ook veel sneller. Meestal moetenwe inderdaad wachten op onze bagage


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website