De autoriteiten van de provincies in Buri Ram en Samut Prakan hebben de bewoners gewaarschuwd voor een mogelijke uitbraak van rabies tijdens het zomerseizoen.

In Buri Ram bleken naar het testen van 77 monsters dat in 23 daarvan rabies voorkwam, de monsters werden verzameld van katten, honden en waterbuffels.

Gouverneur Anusorn Kaewkangwan van Buri Ram vraagt eigenaren van honden en katten om ze zoveel mogelijk binnen te houden om te voorkomen dat ze in contact met andere zoogdieren een bestemming oplopen of overdragen.

Dr Sawat Apiwachaneewong, arts in Samut Prakan, laat weten dat men waarschuwde dat mensen hun huisdieren nauwlettend in de gaten moeten houden en vooral honden: “Als de dieren de dieren symptomen van angst, slapeloosheid, verwardheid, agitatie of abnormaal gedrag vertonen moeten zij dit aan de betrokken autoriteiten melden en het dier isoleren”.

Degenen die gebeten of gekrabd worden moeten de wonden met schoon water schoonspoelen en direct een arts bezoeken.

Bron: The Nation

2 reacties op “Bewoners van Samut Prakan en Buri Ram moeten oppassen voor rabiës”

  1. Johan zegt op

    Als mensen hun dieren nu (gesubsidieerd) konden inenten zouden ze ze niet binnen hoeven te houden (wat niet altijd zal lukken, met alle risico’s vandien).

  2. Henk zegt op

    Een heel goed idee van jou Johan ,alleen is natuurlijk het probleem dat waarschijnlijk 3/4 van de honden geen baasje heeft die met hun naar de dierenarts gaan en altijd rond zwerven .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website