Bedden voor COVID-19-patiënten in een noodhospitaal in het Chiang Mai International Convention and Exhibition Centre(MATEE TP / Shutterstock.com)

De Thaise regering meld voor vandaag 1.335 nieuwe besmettingen met het coronavirus, het hoogste aantal sinds de epidemie begin vorig jaar begon. Dit brengt het totaal aantal bevestigde gevallen op 35.910. Het dodental blijft ongewijzigd op 97.

Bangkok had met 351 de meeste nieuwe besmettingen, gevolgd door Chiang Mai (319) en Prachuap Khiri Khan (161). Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, laat weten dat de meeste besmettingen verband houden met uitgaansgelegenheden.

Premier Prayut Chan-o-cha heeft de functionarissen van alle overheidsinstanties bevolen om indien mogelijk tot het einde van de maand thuis te werken en heeft de particuliere sector gevraagd dit voorbeeld te volgen om zo verdere verspreiding te voorkomen.

Autoriteiten in 43 provincies hebben reisbeperkingen opgelegd. Surin was de laatste en voegde zich dinsdagavond bij 42 andere provincies, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Grote zorgen in Chiang Mai

Ook de autoriteiten in Chiang Mai zijn zeer bezorgd over de toename van besmettingen, die nu elke dag meer dan tweehonderd bedragen. Gisteren werden 260 infecties gemeld, waardoor het totaal aantal besmettingen sinds de pandemie begin vorig jaar uitbrak is gestegen naar 1.260.

Chatuchai Maneerat, hoofd provinciale gezondheidszorg, zegt dat indien het aantal besmettingen tweehonderd per dag blijft overstijgen, ziekenhuizen aan het einde van hun capaciteit raken. Sinds de uitbraak begin vorige maand zijn ruim zeshonderd personen positief getest en tweehonderd opgenomen in een ziekenhuis.

De provincie beschikt nu over duizend bedden in het provinciaal veldhospitaal. “Dat aantal is misschien niet voldoende”, zegt hij. Daarom hebben de autoriteiten besloten er nog eens duizend aan toe te voegen.

Gouverneur Charoenrit meldt dat aan een tweede noodhospitaal wordt gewerkt en dat nog meer voorbereidingen nodig kunnen zijn om de stroom nieuwe patiënten op te vangen. Het veldhospitaal bij de Chiang Mai universiteit kan nog worden uitgebreid met 300 bedden en de territorial defence training school met 120 bedden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

10 reacties op “Besmettingen in Thailand blijven oplopen: vandaag 1.335 nieuwe gevallen”

 1. marcello zegt op

  Hoor dat heel veel mensen uit Myanmar Thailand binnenkomen en besmet zijn en zo het virus zouden verspreiden. Weet niet of dat echt zo is maar de Thaise Regering zou massaal hun eigen bevolking moeten vaccineren. Het toerisme was toch altijd een belangrijke inkomstenbron voor Thailand.

  • Rob zegt op

   In Thailand ligt het nooit aan de Thai. Voorlopig is vastgesteld dat de meeste bronnen van deze uitbarsting van besmettingen zijn ontstaan in exclusieve bordelen waar de rijke Thaise man komt. Dan vraag ik mij af hoe zij aan dat virus komen? Zou het mogelijk zijn dat zij niet in quarantaine hoeven na een buitenlandse zakentrip? Tenslotte doet een stapel geld wonderen.

  • G.J. Krol zegt op

   Geachte marcello, als uw veronderstelling klopt, zou Chiang Mai de meeste besmettingen door Myanmarezen moeten hebben.
   De realiteit is echter, zoals u kunt zien dat bijna 80 % van de besmettingen gerelateerd is aan uitgaansgelegenheden.
   Over uw opmerking over de eigen bevolking wil ik het niet hebben want daarvan krijg ik een onaangename smaak in de mond.

 2. niek zegt op

  Dat betekent dus bij aankomst in Chiangmai 2 weken in quarantaine, weliswaar niet in een door de overheid aangewezen hotel.

 3. Wouter zegt op

  In de pers vandaag: “Denemarken stopt helemaal met AstraZeneca en schort gebruik Johnson & Johnson-vaccin op”. Toenemende clusters van besmettingen, onveilige vaccins. Ik vrees dat dit alles de verkeerde kant op gaat.

  Men kan inderdaad massaal gaan inenten maar meer en meer stelt men nu toch de veiligheid van bepaalde vaccin merken in vraag. Als meerdere landen vaccins gaan weigeren dan zou het wel eens lang kunnen duren vooraleer het grootste deel van de wereldbevolking zal ingeënt zijn. Er is nu al een serieus tekort aan vaccins, waar eindigt dit?

  Ik hoop alvast op drastische maatregelen van de Thaise regering. En iedereen moet nog terugkeren van de Songkranvieringen overal ten lande. Oei oei … dit belooft niet veel goeds …

 4. Alexander zegt op

  Is er iets te vinden over de reisbeperkingen ?
  Bijvoorbeeld, kunnen (Thaise) mensen nog naar Suvarnabhumi airport reizen om naar Europa te gaan ?

 5. janbeute zegt op

  En nu het nieuws aan allen minder dan 1km van af mijn woning in het dorp waar ik woon is de eerste persoon opgenomen met Covid in het hospitaal te CM.
  Een ladyboy die ook graag van uitgaan hield vooral in CM.
  Zijn ouders hebben een kleding fabriekje bij ons in het dorp.
  Van morgen maakte het dorpshoofd bekent via de geluidsinstalatie dat ook de laatste nog open zijnde markt per direkt gesloten wordt. Tevens zijn velen in de direkte omgeving dus in ons dorp nu in guarantaine gestelt.
  Een paar dagen daarvoor in Pasang tijdens een militaire keuring voor dienstplicht op een lokale highschool een net zo eener verhaal, ook besmettingen via Horeca in Chiangmai.
  De firma uit een ander dorp, die normaal ons drinkwater elke week komt brengen waarvan een jonge medewerker ook voor de keuring moest is nu incl de begeleidende puy baan van zijn dorp nu ook in guarantaine.
  Ik moet nog steeds lachen als ik denk aan al die verhalen en verslagen op dit blog door mede bloggers die door brandende hoepels moeten springen via Thaise ambassades COE, FIT TO FLY 72uur voor vertrek QAS hotels en wat zo al niet meer om in Thailand te mogen komen.
  Intussen staat het huis terplekke binnen in brand.

  Jan Beute

 6. Cornelis zegt op

  Op 13 april waren pas 557.000 personen 1x gevaccineerd in Thailand, dus op immuniteit is het nog even wachten……
  https://forum.thaivisa.com/topic/1213894-ddc-discourages-inter-provincial-travel-as-songkran-comes-to-an-end/

 7. chris zegt op

  We moeten niet paniekerig gaan doen:
  – 80 % weet/wist niet eens dat men besmet was omdat men er niet ziek van is
  – 10-15% heeft enkele milde klachten en kan in principe thuis uitzieken (in Thailand niet want er is een bed voor je gereserveerd en ‘de waard (Prayut?) vertrouwt zijn gasten niet dat zij thuis blijven’.
  – 5 % heeft echt meer medische zorg nodig.

  • Tino Kuis zegt op

   En tussen de 1-2% sterft eraan.

   De waarheid vertellen is geen paniek zaaien. De problemen bagatelliseren maakt alles erger. Angst en paniek ontstaan als je onvoldoende op de hoogte bent en met onzekerheden en foute informatie verder moet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website