Wie belt van en naar Thailand of andere continenten buiten Europa moet rekening houden met een forse stijging van telefoonkosten.

Telecomproviders willen daarmee het inkomstenverlies goedmaken dat het gevolg is van de prijsverlaging van bellen binnen Europa, zo waarschuwt analist Luca Schiavoni van Ovum tijdens een interview met BBC News.

Gisteren zijn de nieuwe EU-regels op het gebied van mobiel dataverkeer ingegaan. Hierdoor zijn de tarieven voor het gebruik van het mobiele telefoonnetwerk in Europa verlaagd. Bellen kost nu maximaal 24 cent per minuut (was 29 cent) en een sms-‘je versturen wordt een cent goedkoper, van 9 naar 8 cent. De maximumprijzen zijn exclusief btw.

Buiten Europa

Nederlanders op zakenreis of vakantie buiten Europa gaan daardoor fors meer betalen voor mobiel telefoneren. Zij moeten het verlies aan inkomsten voor de Europese telecombedrijven compenseren. Telecombedrijven verhogen hun tarieven buiten Europa, omdat daar geen regels voor gelden. Voor iemand die veel belt of internet tijdens zijn vakantie met zijn smartphone, kunnen de kosten honderden euro’s extra bedragen.

19 reacties op “Bellen van Thailand naar Nederland wordt duurder”

 1. Arie & Maria Meulstee zegt op

  Waarom het programma “LINE” niet downloaden? Dan bel je gratis en met een prima geluid. Doen dat regelmatig met Thailand. Je moet dan wel beiden dat (gratis) programma installeren!

 2. ton crottje zegt op

  De meeste mensen hebben nu een smart Phone,
  download de 3cxp Phone en je kan bellen via je nederlandse huis telefoon,
  ik bel vanuit thailand voor 2ct naar nederland.

 3. Arie & Maria Meulstee zegt op

  LINE is gratis. Werkt op zich goed.

  3 cxp phone (V0IP) Integratie met rest van telefoon is prima. Maar geluidskwaliteit is slecht, valt vaak weg en dat hebben we met LINE nog niet mee gemaakt.

 4. Willem zegt op

  Maar er verandert toch niets als ik vanuit Thailand bel met m’n True Move simcard naar NL?
  Met ‘006’ voor het nummer tot op heden 1 Baht per minuut naar landlines. Mobiel 2,5 Baht.

 5. Brenda zegt op

  Om dit te voorkomen kun je goedkoper bij aankomst in het betreffende land een plaatselijke prepaid simkaart met beltegoed kopen. Dit is vele malen goedkoper dan je Nederlandse simkaart.

 6. Huib Baak zegt op

  Installeer VOIP op de computer. Betaal € 12.50 w.o. € 2.50 administratiekosten. Je krijgt 120 dagen free call. Hierna zelf betalen van je saldo. Prijs 0.012 eurocent per minuut.

  • Erik zegt op

   Installeer de app “MobileVOIP” op je smartphone en je doet hetzelfde!
   Overigens is die 2,50 extra voor de BTW en 50 cent administratie kosten.

   • Erik zegt op

    en je betaald de BTW van het land waarin je registreert, bv in Thailand dus maar 7% en in de VS helemaal niets. Het bedrag van 2,50 is gebaseerd op de nederlandse BTW plus 50 cent administratiekosten.

 7. Joost zegt op

  Het gemakkelijkst is een IP telefoon aanschaffen en dan een IP telefoonnummer nemen in Nederland. Superkwaliteit voor nog geen 2 cent per minuut bellen van en naar naar Nederland. Heb je en in Nederland en in Thailand een IP telefoon bij dezelfde provider, dan kun je onderling gratis bellen.

  • frank van den broeck zegt op

   Graag wat meer uitleg hierover,wat is b.v. een IP telphone nummer en is dit interessant als je in Thailand woont?

   • Khun Peter zegt op

    Gewoon een smartphone kopen (neem een iPhone) en bellen via WiFi met een VOIP aanbieder zoals Skype of Mobile Viop.

   • Joop zegt op

    Een IP-telefoon lijkt op een gewone telefoon, maar werkt via internet. Je kunt bv een telefoon kopen bij CallVoip (zie googel), je vraagt een nummer aan en je moet de gegevens op je toestel invullen (Dit kunnen zij tegen vergoeding ook voor je doen). Je betaalt abonnementsgeld van bv € 4,- per maand en de beltarieven zijn Nederlands lokaal, waar je ook bent. LET OP: Je kunt alleen Nederlandse nummers bellen tegen dit tarief. Dus in Nederland bel je Nederlandse nummers en in Thailand of waar dan ook in de wereld bel je alleen NEDERLANDSE nummers tegen lokaal tarief. Thaise nummers bellen zou ik doen via Voipbuster. Heb je 2 toestellen (1 nummer is genoeg) dan kunnen j onderling altijd gratis bellen.
    Het beste is om dit bedrijf even te bellen en informatie te vragen. Ik ben er erg blij mee, want ik bel vaak naar Nederland vanuit Thailand. Maar ook in Nederland gebruik ik hem weer.

 8. ReneH zegt op

  Er is ook een app RingCredible. Je kunt dan naar iedere mobiele of vaste telefoon bellen via voip (natuurlijk alleen wifi gebruiken!). De andere kant hoeft dus niets geinstalleerd te hebben. Prijs afhankelijk van land waarnaar je belt, maar ca 70% goedkoper dan skype naar een telefoon. Naar vast nummer in Thailand 2 cent, naar vast nummer in Nederland 1 cent. Mobiel een paar cent duurder.

 9. Harry zegt op

  Idem, met het programma “skype” ( een zeer breed gedragen VOIP telefoonsysteem)

  Gratis van computer naar computer indien bieden het gratis programma hebben geïnstalleerd en € 0,02 / min naar heel erg veel landlijnen op de wereld, + weinig naar mobiele nummers.

 10. HansNL zegt op

  Bel nogal veel naar Nederland.

  En naar Duitsland, Belgie, Engeland en Finland.

  Doe dat met een Europa-abonnement van Skype.

  Ik meen € 5,99 per maand voor onbeperkt kosteloos bellen met vaste telefoons in veel landen van Europa.
  Voor de mobiele bellers heb ik een abonnement bij Skype waarmee je voor weinig geld per minuut belt.

  Vind het wel goed zo.

 11. Joop zegt op

  Dit computerbellen is natuurlijk wel leuk, maar je wilt toch gewoon gebeld kunnen worden op een eigen telefoonnummer. Met een IP telefoon heb je dat en je kunt zowel in Nederland als in Thailand bellen tegen Nederlands lokaal tarief. en je kunt gewoon in de kamer zitten met een gewone telefoon.

  • Erik zegt op

   Ik gebruik voipbuster op de PC en MobileVOIP op de smartphone welke laatste ik ook heb ingesteld op voipbuster. Ik heb ook nog een inbelnummer van voipbuster in nederland en iedereen daar kan me daarop bellen en ik heb dat altijd doorgeschakeld naar de mobilephone in het land waar ik ben. In Thailand kost me dat dan 1 cent per minuut dacht ik, kan je zo op hun website nakijken voipbuster.com. Ik bel dan altijd van mijn mobile phone over de hele wereld, beste via wifi maar kan ook via 3G.

   Verder heb je dan ook nog voipdiscount en voipstunt waarmee je precies hetzelfde kunt doen.

 12. jan donnersj zegt op

  Willem

  Je zegt bellen met treumove is goedkoop nou
  Heb gebelt het bellen naar mobiel in nederland
  Kost 10 bath per min. en dan moet je ook daar een telefoon kopen anders heb je geen bereik
  Ben zelf ook aan het zoeken voor goedkoop te
  Bellen groeten jan

 13. Arie & Maria Meulstee zegt op

  Hoor niemand over het programma “LINE”. Daar kan je hetzelfde mee als Skype, maar naar bevindingen stukken beter en……..gratis. Het programma is gratis te downloaden, even googelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website