In Thailand is een Belgische man van 56 jaar oud ernstig gewond geraakt na een aanval door zijn partner. Het incident vond plaats in een appartement in Hat Yai, de grootste stad in het zuiden van Thailand. De 32-jarige dader uit Myanmar is gearresteerd op verdenking van poging tot moord.

Het slachtoffer, geïdentificeerd als Maarten V., is met ernstige hoofdwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens lokale bronnen brak er afgelopen woensdag een heftige ruzie uit tussen hem en zijn partner, Kyaw Z.H. Getuigen in het appartement hoorden hulpgeroep en een luide knal, waarna Kyaw Z.H. zichtbaar was met een bebloede hamer. De politie trof Maarten V. bewusteloos en zwaar gewond aan. Hij is onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht en verkeert in kritieke toestand.

Kyaw Z.H. heeft aan de politie verklaard dat jaloezie de aanleiding was voor de gewelddadige uitbarsting. Hij beweerde Maarten V. ontmoet te hebben op het eiland Koh Samui en samen reisden zij naar Hat Yai om daar bij familie te verblijven en het Thaise nieuwjaar te vieren. De situatie escaleerde toen Kyaw Z.H. vermoedde dat zijn partner een affaire had, waarna hij een hamer greep en hem aanviel.

De politie meldt dat Kyaw Z.H. positief testte op het gebruik van illegale drugs en dat hij dagen voor het incident drugs had gebruikt. Ondanks de beschuldigingen beweert hij nog steeds gevoelens te hebben voor Maarten V. en wil hij zich verontschuldigen.

De Belgische ambassade in Bangkok en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel zijn op de hoogte gesteld en volgen de situatie nauwlettend op. Ze onderhouden direct contact met de familie van het slachtoffer om ondersteuning te bieden.

Bron: HLN

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website