Een Belgisch gezin is dit weekend op het nippertje aan de dood ontsnapt toen ze in Phuket ondanks de rode vlaggen toch in zee waren gegaan. Al snel werden ze meegesleurd door een hevige onderstroom in zee.

‘Ze waren op de slechtst mogelijke plek in de zee, voorbij een aantal rode vlaggen en waarschuwingen. In een paar minuten tijd hadden ze allemaal kunnen verdrinken’, zo laat een strandwacht weten.

Het Belgisch gezin met een zoontje van drie, raakten in zee vast in de krachtige en dodelijke onderstroom. Redders op het strand zagen het viertal zwemmen voor hun leven, net voorbij de veilige zwemzone. ‘Een man probeerde een kleuter boven te houden terwijl hij vocht tegen de hevige stroom. Ook de moeder werd bijna meegesleurd door de golven tot de Thaise strandwachten hen kwamen bevrijden uit de benarde positie.

Uiteindelijk kon het viertal zonder verwondingen aan land worden gebracht. Daarna ging het Belgische gezin nog op de foto met de ‘helden van het strand’.

Bron: Phuket Gazette

7 reacties op “Belgisch gezin bijna verdronken op Phuket”

 1. Khun Peter zegt op

  Sorry hoor, maar wat een sukkels. Dachten ze soms dat die rode vlaggen er voor de grap hangen? Ze moeten hun ogen uit de kop schamen. Nodeloos het leven van hunzelf en de kinderen in gevaar gebracht. Ze zouden minimaal de kosten van de redding moeten betalen, liefst met een fikse boete.

  • LOUISE zegt op

   hi K. Peter,

   Je hebt het nog heel netjes uitgedrukt.
   Inderdaad moeten deze volwassenen een riante boete betalen, buiten een bedrag voor de redding, want ik denk dat dat de enige manier is dat ze met riant wapperende niet meer de zee in gaan.
   Zoonlief is ook al een tijdje zindelijk zo te zien, dus ook aanpakken.
   En van mij mag een gedeelte rechtstreeks naar de redders gaan.

   Niet alleen Eigen levens, maar ook van de redders in het gevaar brengen./
   Lekkere opvoeding voor de kleuter.

   ik geloof het al een keer geschreven te hebben, maar als je mensen in zee ziet gaan met rode valggen, zat ik daar plaatsvervangend een hartverzakking te krijgen.
   Ik zal dus never nooit, al kan ik goed zwemmen, een reddingspoging ondernemen voor dat soort mensen.

   LOUISE

 2. Bert Vos zegt op

  Wel stom natuurlijk. En ik sluit me helemaal aan bij Khun Peter. En daarbij, ze brengen niet alleen het leven van zichzelf en hun kinderen in gevaar, maar ook van de redders die door die stommiteit wel het water in moeten. Een flinke boete zou wel op zijn plaats zijn en de kosten betalen natuurlijk.

 3. inge van der wijk zegt op

  Ben het roerend met je eens Khun Peter; wat een ouders zeg!
  Inge

 4. chrisje zegt op

  Sommige mensen beseffen het gevaar niet en doen er maar alsof alles safe is
  Ik zelf heb vorig jaar een kleine knaap van 6 jaar uit de zee gered, bijna was deze jongen verdronken.
  Dit jaar zijn er hier in Jomtien 2 personen verdronken.
  Jammer maar vele zoeken het gevaar zelf op zonder te beseffen wat er kan geburen.
  Voor deze Belgen is het gelukkig goed afgelopen, i hoop dat ze hieruit een les geleerd hebben.

 5. Patrick zegt op

  Misschien kleurenblind ? Dan zie je groen en rood als grijs….

 6. Sjaak S zegt op

  Het is super stom wat deze mensen deden. Ik hoop dat ze Thailandblog lezen, dan weten ze hoe men over hun denkt.
  Echter wil ik hier een ervaring of waarschuwing meegeven, omdat ik als goede zwemmer een aantal jaren geleden toch gered moest worden.
  Ik was toen enkel en alleen in zee gegaan om een plasje te plegen. Daarbij hurkte ik even, omdat ik op die plek slechts met mijn knieën in het water stond. Zonder dat ik het in de gaten had, nam een golf mij op en binnen luttele seconden nam de stroming mij mee. Ik kon met geen mogelijkheid terug naar de kust. Gelukkig kon ik wel bij een surfer terecht en me aan zijn plank vasthouden. Even later werd ik in een groot net gegooid en met een helicopter terug naar het strand gebracht.
  Kort voordat dit gebeurde, zag ik vanaf het strand dezelfde helicopter twee keer in actie en dacht nog bij mezelf hoe stom mensen kunnen zijn.
  Om af te drijven hoef je echt niet te gaan zwemmen of ver in zee te gaan. Misschien, moet ik er nu bij toevoegen, verging het die familie eender. Misschien beseften ze niet dat het gevaar dichterbij was dan ze dachten. Het ene ogenblik liepen ze nog en plotseling was de bodem weg met alle gevolgen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website