Foto: Bangkok Post

De politie heeft een 27-jarige Thaise man uit Phuket gearresteerd voor de moord op een Zwitserse toerist. De man bekende dat hij Nicole Sauvain-Weisskopf (57) wilde verkrachten, maar zegt dat hij niet van plan was haar te vermoorden.

Twee dagen na haar dood werd het stoffelijk overschot gevonden bij een waterval in Phuket. De bekentenis van de verdachte volgde op een intensief verhoor van de man, die naar de locatie was gegaan om wilde orchideeën te verzamelen, meldden Thaise media.

De verdachte vermoordde de vrouw door haar te wurgen en haar hoofd in het water te duwen nadat ze zich verzette, volgens een politiebron. Ze lag met haar gezicht naar beneden in het water tussen de rotsen. Haar lichaam was bedekt met een zwart laken.

De politie kon de verdachte, die niet ver van de plaats delict woonde, snel opsporen nadat hij door een beveiligingscamera was gesignaleerd op een motorfiets in de buurt van de plaats delict. Voorafgaand aan zijn arrestatie zag de politie iemand op dezelfde motorfiets rijden. Ze zetten de achtervolging in om de motorfiets in beslag te nemen voor onderzoek. Toen de politie de man echter naar zijn huis achtervolgde, realiseerden ze zich dat hij degene was die ze zochten, aldus de een bron bij de politie.

Er zijn DNA-monsters van de verdachte afgenomen en ter inspectie naar Bangkok gestuurd om te kijken of er een match is met enkele DNA-monsters uit het lichaam van het slachtoffer.

Een criminele antecedentenonderzoek toonde aan dat de man, een voormalig professioneel kickbokser, vorig jaar werd gearresteerd en beschuldigd is van het bezit van verdovende middelen.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

10 reacties op “Bekentenis van verdachte (27) na moord op Zwitserse toeriste”

 1. Tino Kuis zegt op

  Toch wel mooi dat er overal in Thailand, zelfs op landelijke weggetjes, veiligheidscamera’s hangen. En het kan natuurlijk niet anders dan dat dit beeld de verdachte weergeeft!

  De verdachte man op zijn scooter staat stil op de rechterkant van de weg, hij leunt met zijn linkervoet op de weg en kijkt naar de camera. Het lijkt wel of hij zoiets laat zien als: ‘Hallo, kijk, hier ben ik!’

  Maar goed, hij heeft bekend na een stevige ondervraging. Hij had ook wat wonden op zijn lichaam, zei een eerder bericht, en die zouden veroorzaakt zijn doordat hij op de rotsen was gevallen.

  • Dus eigenlijk is het nooit goed wat de Thaise politie doet? Pakken ze niemand op, dan zijn ze corrupt of niet capabel. Pakken ze Birmezen op dan is het voor de bühne en hebben ze de daders er bijgezocht. Pakken ze een Thai op is het ook niet goed, want hij kijkt in een camera en heeft blauwe plekken. Wordt wel moeilijk zo…..

   • Tino Kuis zegt op

    Ja, om eerlijk te zijn, is mijn wantrouwen in de Thaise politie behoorlijk groot. Daarbij stellen de Thaise mainstream media (MSM) geen kritische vragen. Waarom niet eerst gewacht op bv de DNA uitslagen? Waarom zo snel al zo zeker zijn van je zaak? Hij is al veroordeeld.
    Wel fijn dat we al zijn naam en gezicht kennen. We wachten op de reconstructie.

    • Johnny BG zegt op

     @ Peter,

     In zaken waarmee men sier kan maken zoals het zgn. snel oplossen van een misdrijf of het tonen van drugsvangsten is men vrij goed. Of het daarna allemaal stand houdt bij de rechter is een andere vraag maar rare dingen gebeuren wereldwijd https://www.npostart.nl/de-villamoord/KN_1711806
     Met een zwart laken op stap en dan orchideeën gaan zoeken? Hoe kan je het verzinnen en dan nog mag nooit uitgesloten worden dat het wel goed uitkomt dat er een drugsverdachte in de buurt woont en een keuze heeft gekregen. Met DNA is er fraude te plegen dus dat hoeft niet veel te zeggen en na de gewenste veroordeling voor de bühne kijkt er toch niemand meer naar of de straf ook ten uitvoer wordt gebracht. Het ene belang (toeristen binnen zien te krijgen) is soms groter dan een ander belang.

    • Ronny zegt op

     Ik vind het vreemd, op de beelden van de camera van het resort staat 11u25….
     8 min later op n camera langs het strand 11u33…
     op de camera waar de man staat met zijn scooter 10u01… , dus hij was daar al 1u24 voordat de vrouw vertrok. Daaruit concludeer ik dat de politie dus iedereen heeft nagetrokken die daar die voormiddag is doorgekomen. Ofwel puik speurwerk ofwel heeft de lokale politie veel geluk gehad.
     Hoe je het ook bekijkt, het is treurig dat zo dingen gebeuren.

     • henk appelman zegt op

      Wat mij zo beangstigd is dat er verklaard wordt dat deze man ‘aroused’ zou zijn geworden van een eenzame 57 jaar oude vrouw(met alle respect voor haar leeftijd) en dit is niet de eerste keer dat iemand het leven verliest om die reden, ik heb een dochter van 13 en hou soms mijn hart vast (samen met Thaise ouders van haar vriendinnen!!!) als ze samen willen genieten van de skateboard gelegenheid in het park (soms 2 -4 uur weg) Ook DIE kan je geen 24/7 bescherming bieden………het kan iedereen overal overkomen, helaas, gelukkig wordt er bij ons intensief gepatroileerd, wij als ouders take turn om een sneak peek in de auto te houden, maar het zal je gebeuren , onze condolences gaan uit naar een ieder die het slachtoffer lief had!

     • Jacques zegt op

      Beste Ronny in dit geval heeft geluk geen deel uit gemaakt van het gebeuren. Zo’n camerabeelden onderzoek wordt altijd toegepast voor een periode die specifiek wordt gekenmerkt. In dit geval een ruime periode voordat dat de dame in kwestie vanuit haar hotel naar de waterval is gelopen en een langere periode na de verkrachting, mishandeling en moord dan wel doodslag. Vreemd genoeg komen daders nog wel eens terug naar het plaats delict. Daar gaan dus heel wat uurtjes in om. Vaak zal men een buurt (omgeving)onderzoek gaan instellen om zoveel mogelijk informatie van getuigen zien te vergaren. Dus ook anderen die op de camerabeelden zichtbaar zijn geweest, zullen worden bevraagd. Alles heeft te maken met bewijsstapeling/vergaring.
      Veel is op te lossen als er maar voldoende tijd en geld en menskracht in zo’n onderzoek gestopt kan worden. Dit onderzoek is naast zeer triest voor de betrokkenen tevens politiek gevoelig en dan worden kosten nog moeite gespaard. Wat mij wel irriteert is de manier waarop nieuws hierover wordt verspreid en gedeeld. Ook dat die uniformen steeds in het zicht gebracht worden en kennelijk o zo belangrijk zijn. Daar gaat het niet om. Het belang van het slachtoffer en nabestaanden dient voorop te staan. Het vinden van de waarheid en dat in alle rust kunnen doen is van belang en al het andere kan alleen zo’n onderzoek maar schaden, want iedereen vindt er wat van, ook de advocatuur en uiteindelijk de rechter(s).

 2. Jacques zegt op

  Zoals we allemaal wel weten moet het wettelijk en overtuigend bewijs worden geleverd door meerdere feiten en of omstandigheden, die het gepleegde misdrijf onomstotelijk aantonen. Daar zijn camera’s een flinke aanvulling in. Een verklarende verdachte die (deels) schuld bekend. Tevens zal er uit de verklaringen dienen te blijken dat er daderkennis is en mogelijk is dit al bekend, maar nog niet gedeeld met de buitenwereld. Sporen (DNA) van de verkrachting/verkrachter zijn kennelijk aangetroffen en worden onderzocht, dat is nog wel een dingetje waar Tino gelijk in heeft, want stel dat dit niet overeenkomt. Frappant vind ik wel altijd dat de verdachten hier in Thailand meewerken aan de recontructies, dus nog even afwachten hoe dit hier gaat verlopen. Maar hoe je het ook went of keert, dit onderzoek heeft wel snel geleid tot deze verdachte en dat is de politie wel toe te schrijven.

 3. Alexandra Augustijn zegt op

  De berichtgeving hier in Phuket is anders (zie link beneden). De vrouw is helemaal niet verkracht volgens de verdachte. Hij wilde alleen haar geld… https://www.thephuketnews.com/sandbox-tourist-killer-confesses-to-attacking-swiss-woman-denies-intent-to-murder-rape-80978.php

  Door Covid had hij geen enkel inkomen. Dat overkomt miljoenen mensen momenteel in Thailand. Ik ben nu in Phuket omdat ik gebruik wilde maken van Phuket Sandbox na een kort verblijf in Nederland. Ik voel me enorm verbonden met Nicole omdat ze net zoals ik een vrouw alleen hier was, van wandelen houdt, in hetzelfde hotel heeft gezeten, 2 zonen en een echtgenoot had…

  Het is afschuwelijk wat er is gebeurd met Nicole. Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik mij schaam dat ik niet meer heb gedaan om wanhopige mensen te helpen. Het is zo simpel om mensen weer aan een inkomen te helpen. Hier in Phuket ligt bijvoorbeeld veel zwerfafval op het strand. Welke buitenlander is niet bereid om 200 baht extra te betalen om de stranden schoon te houden? Op Phuket zijn in 1 maand meer dan 14.000 geland. 14.000 x 200 = 2.800.000 baht. Daar kun je heel veel mensen een aardig inkomen van geven.

  • En als een verdachte iets zegt is dat direct de waarheid? Er is zijn DNA sporen in het lichaam van de vrouw gevonden, hoe zouden die daar komen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website