Kroegen, bars en andere uitgaansgelegenheden mogen de komende weken weer opengaan als het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen onder de 10 blijft, zo meldt het Centrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA).

Zondag gingen de winkelcentra weer open en woordvoerder van de CCSA, dr. Taweesin Visanuyothin, laat weten dat hoewel het zondag druk was, hij toch tevreden was over de sociale afstand van het winkelend publiek. Het contactplatform voor tracering, de app ThaiChana werkte ook naar behoren.

Winkelcentra en gelijksoortige bedrijven vallen onder de categorie met een laag risico of een matig risico (respectievelijk kleurcode “wit” en “groen”). Deze zijn heropend in de tweede fase van de versoepeling van de lockdown.

Dr. Taweesin zegt dat “rode” bedrijven (middelgroot tot hoog risico) in de vierde fase van de versoepeling worden heropend, afhankelijk van het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen. De CCSA beoordeelt de situatie elke 14 dagen. Als de eencijferige trend doorzet, zal de heropening van “rode” bedrijven zoals bars waarschijnlijk sneller gaan dan gedacht.

Bron: The Nation

10 reacties op “Bars mogen eerder openen als het aantal nieuwe besmettingen laag blijft”

 1. hans zegt op

  Leuk, maar het zou nog leuker worden als ik mijn wijntje en biertje weer in mijn restaurant weer kan nuttigen

  • Maryse zegt op

   Juist. Weet iemand waarom er geen alcohol gedronken mag worden in restaurants? Behalve natuurlijk dat het door de overheid zo gesteld is. Die antwoord ken ik al. Wat is de achterliggende gedachte?

   • Leon zegt op

    In het algemeen is het zo dat bij alcoholgebruik het houden aan regels af neemt.
    Ik vermoed dat het verbieden van alcohol is om te zorgen dat mensen zich meer aan de regels houden.

   • miel zegt op

    Omdat de bar nog gesloten is, ze willen niet hebben dat dan iedereen naar een restaurant om te gaan drinken heel de avond. Dit zie je ook op Boeddhaday, bar is gesloten maar restaurant is open, geen alcohol.

  • Eren zegt op

   Precies maar ze doen de bars enzo open laat de toerisme dan ook gwn weer naar binnen Bij de airport gwn een check doen dat je geen corona hebt Zo moeilijk is het niet

 2. Gringo zegt op

  Het heeft nauwelijks zin om de kroegen, bars en andere uitgaansgelegenheden te laten open gaan, als niet ook de reisrestricties worden opgeheven. Met die “paar” buitenlanders, die hier nog zijn en zonder toeristen zijn de vaste kosten van welke kroeg dan ook nauwelijks of niet te betalen. Je ziet nu al, restaurants mogen open, maar het aantal gasten is minimaal. en vele restaurants blijven dan ook gesloten. Ik sprak vandaag het management van Megabreak poolhal, zij verwachten, als de beperkende maatregelen op korte termijn worden opgeheven, niet eerder dan in oktober weer vol in bedrijf te zullen zijn

  • KeesPattaya zegt op

   Inderdaad Gringo , ik denk ook dat het in Pattaya weinig zin heeft om de bars open te gooien als de reisrestricties nog niet opgeheven zijn. Ik ben ook benieuwd wanneer , als het al gebeurt , alles in Pattaya weer volop in bedrijf zal zijn. Ook daar heb ik mijn twijfels bij. De laatste jaren liep het toch al terug , mede omdat de toeristen uit India en China nu eenmaal geen “kroegtijgers” zijn. In november hoop ik het weer met eigen ogen te gaan zien. Misschien dan toch eens bij die Megabreak gaan kijken. Heb er vroeger toen het nog een restaurant ( Bavaria ) was wel eens gegeten.

  • jan si thep zegt op

   Ja, voor de gelegenheden die zich richten op toeristen zal het opengaan niet veel opleveren.

   De rest van Thailand (80%) is er wel blij mee. De lokalen gaan toch graag ergens even zitten eten en drinken.

 3. Jos M zegt op

  Mensen die alcohol drinken zijn opstandiger?

 4. peter zegt op

  Moderator: Onleesbaar door te veel schrijffouten en/of het ontbreken of verkeerd gebruik van leestekens. Dus wordt niet geplaatst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website