De Thaise Banken hebben bevestigd dat slachtoffers van ongeautoriseerde online opnames van contant geld met krediet-en betaalkaarten, worden terugbetaald. Dit besluit kwam na een golf van ongeautoriseerde online transacties.

Payong Srivanich, voorzitter van de Thai Bankers’ Association (TBA), zegt dat de TBA met alle banken heeft afgesproken dat ze binnen vijf werkdagen geld terugbetalen aan de slachtoffers van deze oplichting voor houders van een pinpas. In het geval van creditcards annuleren de banken verdachte transacties en zullen zij geen rente of kosten vragen van kaarthouders.

De banken gaan de rekeningen van de creditcards die bij deze transacties zijn gebruikt, sluiten en nieuwe openen zonder dat de klanten kosten in rekening wordt.

Tijdens 1-17 oktober waren 10.700 kaarten betrokken, waarvan 5.900 creditcards, goed voor een transactiewaarde van 100 miljoen baht. De overige 4.800 zijn pinpassen met een transactiewaarde van 31 miljoen baht.

De Bank of Thailand en de TBA hielden dinsdag een gezamenlijke persconferentie over meer details van de oplichting.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website