De Ratchadamnoen Avenue en omliggende straten zijn vanmiddag volgestroomd met anti-regerings demonstranten: volgens de politie 100.000, maar de organisatoren schatten 440.000 omdat zoveel proteststickers zijn uitgedeeld. Incidenten hebben zich tot nu toe niet voorgedaan.

Intussen trokken roodhemden naar het Rajamangala stadion. De website van Bangkok Post meldt niet hoeveel er zijn gearriveerd. De roodhemden blijven in het stadion uit angst voor confrontaties met tegenstanders. Omdat één foto meer zegt dan duizend woorden volsta ik met een foto-impressie.


Ingezonden mededeling
Op zoek naar een leuk cadeau voor sinterklaas of kerstmis? Koop Het Beste van Thailandblog. Een boekje van 118 pagina’s met boeiende verhalen en prikkelende columns van achttien bloggers, een pittige quiz, handige tips voor toeristen en foto’s. Bestel nu.» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Bangkok stroomt vol met demonstranten – een foto-impressie”

 1. Hans Bos zegt op

  Ik hoor in Hua Hin dat op weg naar Bangkok wellicht 100 autobussen en personenwagens, afkomstig uit het Zuiden, zijn gestrand als gevolg van op de weg gestrooide spijkers en andere ijzeren voorwerpen. De teerling is geworpen, zullen we maar zeggen.

 2. Ab Stolk zegt op

  Moderator: lezersvragen moeten naar de redactie worden gestuurd.

 3. Dick van der Lugt zegt op

  Breaking News Nog drie dagen en dan wordt de rally van de Democraten op de Ratchadamnoen Avenue afgeblazen. Maandag marcheren de demonstranten naar dertien overheidsgebouwen, de hoofdkwartieren van de drie legeronderdelen en televisiestations. Rallyleider Suthep Thaugsuban belooft dat de marsen vreedzaam en ordelijk zullen verlopen. De politie adviseert verkeersgebruikers de desbetreffende routes te mijden.

  De oproerpolitie begint te morren. Over het eten klagen de agenten niet, maar ze zijn al ruim een maand van huis. Een behoorlijk accommodatie om te slapen is er niet en ze moeten maar zien hoe ze de was doen. De agenten staan zes uur per dag op wacht. Ze bewaken het gebied rond het Government House, parlement en het ministerie van Onderwijs. De dagvergoeding bedraagt 300 à 400 baht en de maaltijdvergoeding 200 à 300 baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website