Bangkok ligt de komende drie dagen onder een deken van gevaarlijke smog. Dat komt door boeren die suikerrietvelden in brand steken. Het nieuw gevormde Centre for Air Pollution Mitigation (CAPM) verwacht hoge niveaus PM 2,5 stofdeeltjes in de hoofdstad en buurprovincies, die ongezond zijn voor mens en dier.

De boeren steken het suikerriet in brand om de bladeren te verwijderen, want ‘schone’ suikerriet brengt meer op. Omdat de prijs voor suiker momenteel hoog is gaan de meest boeren versneld over tot het oogsten van de suikerriet.

Gisteren ging het al mis in drie districten. De veiligheidslimiet van 50 mcg (microgram per kubieke meter lucht) werd er overschreden. In Thaiwi Watthana werd 60 mcg gemeten, in Nong Khaem 57 mcg en in Bang Bon 51 mcg. In buurprovincie Samut Sakhon werd zelfs 69 mcg gemeten, het hoogste niveau dat gisteren in het land werd gemeten.

Bron: Bangkok Post

3 reacties op “Bangkok komende drie dagen onder een deken van smog en gevaarlijke fijnstof”

 1. Jannus zegt op

  Dat is een akelig bericht over verhoogde luchtverontreiniging. “Normaal” gesproken lees je pas in het voorjaar over smog. Nu dus ruim 3 maanden eerder. Dat is jammer aangezien de Europese wintermaanden de periode bij uitsek zijn om een verblijf in Thailand te overwegen (pre- en post-corona uiteraard!).

 2. RonnyLatYa zegt op

  In Kanchanaburi is het ook weer aan het stijgen.

  https://www.iqair.com/thailand/kanchanaburi

 3. Adri zegt op

  Zomaar n bericht in de krant zonder n vernietigend kritisch commentaar over de autoriteiten die het ‘gewoon’ laten gebeuren!
  Ongekend!!

  Adri


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website