De opening van Bangkok voor volledig gevaccineerde buitenlandse toeristen is inmiddels een politiek getouwtrek tussen de regionale en de landelijk overheid geworden. Zo zet de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, de overheid onder druk zet om meer vaccins te krijgen.

De heropening van Bangkok is gepland op 15 oktober, terwijl Chon Buri (Pattaya), Phetchaburi (Cha-am), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin) en Chiang Mai (Mueang, Mae Rim, Mae Taeng en Doi Tao) gepland staan ​​voor 1 oktober. Hier zal waarschijnlijk akkoord op worden gegeven tijdens de volgende vergadering van het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) op 24 september, gevolgd door het Center for Economic Situation Administration op 29 september.

Woensdag hebben het Ministerie van Toerisme en Sport en de Tourism Authority of Thailand (TAT) een ontmoeting gehad met de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) en de gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang. Direct na deze bijeenkomst drong de minister van Toerisme en Sport, Phiphat Ratchakitprakarn, erop aan dat de heropeningsdatum van Bangkok werd vastgesteld op 15 oktober.

Vrijdag beweerde de gouverneur van Bangkok echter dat de hoofdstad niet heropend mag worden totdat er een vaccinatiegraad van 70% is bereikt, om zo voldoende immuniteit voor de bevolking te garanderen. Volgens een anonieme bron zei gouverneur Aswin tijdens de bijeenkomst dat zowel hij als de inwoners van Bangkok het eens zijn met het heropeningsplan, maar dat de stad mogelijk moet wachten tot 22-24 oktober zodat 70% van de inwoners hun tweede prik hebben gehad.

Aswin heeft de mogelijkheid geopperd om het zetten van de tweede prik te versnellen zodat de stad eerder dan 22 oktober open kan. Dat zou kunnen als de gemeente meer vaccins kan kopen met de (financiële) steun van het ministerie van Toerisme en Sport.

Pattaya

Ook toerisme-ondernemers in andere Thaise steden dringen aan om een spoedige heropening van Bangkok. Thanet Supornsahasrungsi, waarnemend voorzitter van de Chonburi Tourism Council, laat weten dat de heropening van Bangkok het toerisme in Pattaya kan ondersteunen door middel van meer directe vluchten. De meeste toeristen komen het land binnen via de luchthaven Suvarnabhumi. Aziatische toeristen combineren normaal gesproken bezoeken aan Bangkok en nabijgelegen gebieden zoals Pattaya, dus het heropenen van de hoofdstad zou een boost kunnen geven aan andere bestemmingen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website