De lezers van Travel + Leisure hebben Bangkok gekozen als ‘Beste Stad in Zuidoost-Azië in 2022’. Phuket en Koh Samui zijn door toeristen over de hele wereld gekozen als ‘Beste eilanden in Zuidoost-Azië in 2022’.

Bangkok versloeg daarmee steden als Singapore, Danang, Kuala Lumpur, Hanoi, Chiang Mai, Hong Kong, Ho Chi Minh City, Phnom Penh en Jakarta. De vriendelijke lokale bevolking, het heerlijke streetfood en de positieve energie van een tuk-tuk of motorreis door Bangkok zijn de redenen waarom Bangkok favoriet blijft. Het is tegelijk een diverse stad. Er zijn zowel budget alsook luxe reisopties beschikbaar. Belangrijker nog, Bangkok dient als een zeer toegankelijke hub voor reizen naar andere Zuidoost-Aziatische landen.

Voor categorie ‘Beste Eilanden in Zuidoost-Azië 2022’, kwam Phuket op de eerste plaats, gevolgd door Koh Samui en Bali in Indonesië en Phuket versloeg onder andere Vietnam’s Phu Quoc-eiland, Langkawi-eiland in Maleisië, Lombok-eiland in Indonesië, Palawan-eiland in de Filipijnen, Penang-eiland in Maleisië, Phi Phi-eiland en Con Dao-eiland

Bron: PR Thai Government

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok gekozen tot beste stad in Zuidoost-Azie door Travel + Leisure”

  1. Philippe zegt op

    Qua stad ben ik het volledig mee eens, althans wat de diversiteit betreft. Niet alleen de voeding, maar ook wat tempels, kanalen, etnische bevolking, shopping Malls, hotels … niet te evenaren.
    Vriendelijk zeer zeker maar dat zijn ze ook in de meeste andere hoofdsteden in Zuidoost-Azië.
    Phuket en Samui zijn uiteraard prachtige eilanden, en ooit waren ze zelfs dream-eilanden (à la Bounty), maar om nu op één en twee te staan vind ik raar .. misschien en waarschijnlijk hebben of hadden sommige toeristen (dewelke?) iets te weinig reis ervaring of kennis van andere eilanden bij het uitbrengen van hun stem en wat waren de criteria ? In ieder geval positieve ondersteuning voor het land van de glimlach en blij te horen dat ik dit jaar voor de tweede keer naar het tweede beste eiland in Zuidoost-Azië kan terugkeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website