Bangkok

Bangkok duur voor expats

Bangkok en Chiang Mai behoren tot de dertig duurste steden voor expats in Azië. Ashgabat in Turkmenistan is, zowel in de wereld als in Azië, de allerduurste stad volgens een onderzoek van ECA International naar de kosten van levensonderhoud voor expats.

Bangkok staat op plaats 28, net boven Chiang Mai. Op de wereldranglijst van duurste steden voor expats staat Bangkok op plek 60 en Chiang Mai op 142.

Volgens het onderzoek heeft Bangkok zijn aantrekkingskracht voor budget-bewuste expats verloren, want de afgelopen vijf jaar is de stad maar liefst 64 plaatsen gezakt.

ECA International zegt dat de economische groei en toegenomen buitenlandse investeringen (voor de coronacrisis) Thailand duurder hebben gemaakt voor expats. Daat komt de sterke baht dan nog bij.

Bron: Bangkok Post en ECA www.eca-international.com

1 reactie op “Bangkok en Chiang Mai dure steden voor expats”

  1. chris zegt op

    Niet zo verbazingwekkend als je het hele verhaal leest:
    1. Het gaat over werkende expats, niet over gepensioneerden;
    2. Het gaat voornamelijk over de kosten van levensonderhoud en alle meer vaste kosten zijn buiten beschouwing gelaten omdat die in een expat-arbeidsvoorwaardenpakket zijn opgenomen (huur, nutsvoorzieingen, verzekeringen, auto, school voor de kinderen)
    3. Men heeft de prijzen vergeleken van het voeren van een internationale levensstijl: geen pad thai en Chatuchak dus, maar Starbucks en de supermarkt van de Siam Paragon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website