Bangkok drukker tijdens nieuwjaarsvakantie

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
23 december 2016

De Thaise hoofdstad zal rond nieuwjaar naar verwachting drukker dan anders zijn omdat veel mensen uit de provincie de vakantie zullen aangrijpen om naar de hoofdstad af te reizen en daar koning Bhumibol de laatste eer te bewijzen. De nieuwjaarsvakantie duurt van 31 december tot 3 januari.

Zoals gebruikelijk zal er ook een uittocht zijn van Thai die vanuit Bangkok naar de provincie reizen. Alle uit Bangkok vertrekkende provinciale bussen zijn volgeboekt tussen 28 en 31 december. Er worden 800 extra bussen ingezet. Transport Co Ltd, de exploitant van de interprovinciale bussen, verwacht 80.000 reizigers per dag. Dat is het dubbele aantal van vorig jaar.

De overheid waarschuwt verkeersdeelnemers voor de zogeheten ‘Seven Dangerous Days’.Vorig jaar kwamen in die periode 380 verkeersdeelnemers om het leven.

De Thai Health Promotion Foundation voert in samenwerking met de politie de campagne Return Safely Home. Ze voert actie voor een vermindering van de verkeersongelukken rond de nieuwjaarsvakantie.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Bangkok drukker tijdens nieuwjaarsvakantie”

  1. arie zegt op

    Vind het wel jammer, genoot altijd van het rustige BKK in deze periode. Weinig tot geen verkeer, bijna geen vertragingen, rustig in de shoppingmalls en restaurants. Maar ik gun de Thai wel hun moment om afscheid te nemen van hun geliefde Koning. Volgend jaar weer rustig.

  2. jan zegt op

    Voor wat het toerisme aangaat, geloof maar niet dat er 30 miljoen toeristen zijn…alle toeristische plaatsen zijn eerder verlaten…maar de verantwoordelijke minister “doesn’t want to lose face” dus worden we ook weer met megacijfers om de oren geslagen….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website