Bangkok belangrijkste stad voor reizigers

Bangkok is dit jaar wereldwijd de belangrijkste stadsbestemming van internationale reizigers, zo beweert financiële dienstverlener Master Card.

De Thaise hoofdstad heeft daarmee zelfs Londen van de troon gestoten. De Engelse hoofdstad stond vorig jaar nog op nummer 1. Op de derde plaats staat Parijs, gevolgd door Singapore, New York, Istanboel en Dubai.

De rangschikking toont een groeiende dominantie van de Aziatische regio, waarmee volgens de onderzoekers duidelijk aangegeven wordt dat de wereld naar een nieuw evenwicht aan het evolueren is.

Bangok meer bezoekers dan Londen

Bangkok zal dit jaar naar verwachting 15,98 miljoen bezoekers ontvangen, tegenover 15,96 miljoen reizigers voor Londen. De grootste groei wordt gerealiseerd door Istanboel, waar melding gemaakt wordt van een stijging met 9,5 procent tot 10,37 miljoen bezoekers. Zeven van de snelstgroeiende steden bevinden zich in de Aziatische regio. In totaal staan negen Aziatische steden in de top twintig van meest bezochte steden ter wereld. Het gaat daarbij verder om Kuala Lumpur, Hongkong, Seoul, Shanghai, Tokio en Taipei.

Beter verbindingen

Het toenemende succes van de Aziatische steden wordt in belangrijke mate toegeschreven aan de toenemende verbindingen voor het luchtvaartverkeer. Er wordt wel opgemerkt dat westerse steden op het gebied van bestedingen nog altijd de ranglijst blijven aanvoeren. Op de eerste plaats staat New York, waar de bestedingen van reizigers oplopen tot 18,6 miljard dollar, gevolgd door Londen (16,3 miljard dollar), Parijs (14,6 miljard dollar), Bangkok (14,6 miljard dollar) en Singapore (13,5 miljard dollar).


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok belangrijkste stad voor reizigers”

  1. Sir Charles zegt op

    Ben net weer terug van een weekje Londen en binnenkort weer terug naar Bangkok. Oftewel het leven is aangenaam.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website