Ban Jabo (Mae Hong Son),

Ban Jabo (Mae Hong Son)

Het populaire uitzichtpunt in Ban Jabo (Mae Hong Son), een dorp met etnische Lahu, is gesloten na een grondverschuivingen. De tropische storm Sinlaku zorgde al enkele dagen voor zware regenbuien in het gebied.

Het uitzichtpunt is beschadigd evenals winkels die afhankelijk zijn van toeristen en daarom tot nader order gesloten.

Ban Jabo is populair vanwege het prachtige panoramische uitzicht op de omringende bergen en valleien, die vaak onder een mistdeken liggen. Veel Thai en toeristen bezoeken het punt om foto’s te maken.

Tropische storm

De tropische storm Sinlaku heeft voor veel overlast en problemen gezorgd in 13 provincies in het Noorden en de Isaan. Zeker 12.689 huizen in 32 districten van 13 provincies zijn beschadigd en drie personen zijn omgekomen.

In het Noorden is de provincie Chiang Rai het zwaarst getroffen. Vooral in Nan, waar 668 huizen onder water liepen, was de schade aanzienlijk. In Mae Hong Son dreigt een ramp door een water- en modderstroom van de bergen. Wegen raakten geblokkeerd en elektriciteitsdraden en huizen werden beschadigd. De run-off was zo heftig dat de bewoners halsoverkop uit hun huis moesten vluchten naar hoger gelegen gebieden.

In het Noordoosten zijn vijf provincies getroffen, Loei het ergste waar 795 huizen onder water liepen.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website