Het militair gezag laat er geen gras over groeien. De avondklok, al opgeheven in 25 toeristische gebieden, vervalt. In september draagt het militair gezag het landsbestuur over aan een interim-regering en in oktober wordt een wetgevend orgaan gevormd. Die zullen een jaar het land besturen. Zodra alle noodzakelijk hervormingen zijn afgerond, kunnen Thais naar de stembus.

Coupleider generaal Prayuth Chan-ocha maakte deze voornemens vrijdag bekend in zijn derde tv-praatje. Hij kondigde ook aan dat er een eind komt aan het hypotheeksysteem voor rijst (zie Doek valt voor controversieel hypotheeksysteem voor rijst). De boeren die nog geld tegoed hebben voor hun ingeleverde rijst, worden uiterlijk 22 juni betaald. Thans heeft 80 procent van de 600.000 betrokken boeren al het geld ontvangen waarop ze maandenlang hebben moeten wachten.

Tablet PC-programma op de schop

Een ander speeltje van voormalig regeringspartij Pheu Thai sneuvelt ook: het tablet PC-programma voor alle leeringen van het basis en voortgezet onderwijs. Het programma wordt wel afgemaakt voor de leerlingen van Mathatyom 1 in het Noorden en Noordoosten, die nog geen tablet hebben ontvangen.

Maar daarna is het over en uit. Het in de begroting 2015 voor het programma uitgetrokken budget gaat besteed worden aan andere projecten die leerlingen ten goede komen, zegt een bron binnen het ministerie van Onderwijs. De diensten die de tablets hebben verspreid, is gevraagd met suggesties te komen.

Eerder kwam het Office of the Basic Education Commission met het idee van de ‘smart classroom’, een lokaal uitgerust met de modernste technologie en interactieve computer software. De gemeentes Pattaya en Bangkok suggereerden eerder tablets met hogere specificaties te kopen of iPads.

(Bron: Bangkok Post, 14 juni 2014)

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Avondklok vervalt in gehele land; tablet PC programma geschrapt”

 1. Bart zegt op

  Goedemorgen,

  Ik ben een leek op dit gebied, maar heeft dit invloed op mijn rondreis die ik wil maken in Oktober?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Bart Jazeker, u kunt nu ook ‘s nachts reizen.

   • Bart zegt op

    Dankje Dick, dus niks negatiefs 🙂

    Fijn, hoef ik me daarover (hopelijk) geen zorgen te maken!

 2. Leo zegt op

  Betekend dit nu ook dat situatie voor de coup geheel hersteld is? En dat reizen door thailand geen problemen meer geeft?

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Leo Reizen door Thailand geeft nu dezelfde problemen als voor het instellen van de avondklok. Of geen problemen, als u begrijpt wat ik bedoel, om een bekende uitspraak aan te halen.

 3. eddy de cooman zegt op

  Het zal gaan tijd worden dat ze beseffen dat hun leerachterstand niet opgelost kan worden door het geven van tablets. Dat ze eerst terugkeren naar de “basics”. Het is gewoon ongelooflijk dat een lerares wiskunde, eindejaars hogere humaniara op haar vingers moet tellen om te weten hoeveel 5 plus twee is !! Dat ze niet bekwaam is op de oppervlakte van een cirkel te berekenen en dat ze het in Keuken hoort donderen als je haar vertelt dat het straal maal straal maal pi is of pi maal de diameter gedeelt door vier is … Dat ze starten bij de leerkrachten welke hun diploma gewoon ergens kunnen kopen of … een goed vriendje ( innetje ) van de Heer Directeur zijn .

 4. Sjaak S zegt op

  Hoewel ik een computer “freak” ben en mijn computer iedere dag gebruik en hoewel ik een tablet, een smartphone en nog wat laptops de mijne noem, ben ik er beslist niet treurig om dat het tablet-programma geschrapt is. Laat ze eerst uit boeken leren en moeite doen om iets te leren. Ik heb het gezien bij mijn eigen kinderen… kinderen zijn kinderen en ze zullen ook snel aan de verleidingen van zo’n tablet zwichten. Dan zal er meer gechat en gefacebooked worden dan geleerd. Het probleem met computer en tablet is dat ze te veel kunnen. Puur leren met zo’n ding is zoiets van vervelend, en de feedback die je krijgt van een chat of een like is vele malen leuker.
  Dus beter niet. Prima beslissing.

 5. dave zegt op

  Ben nu in hua hin,iedereen sliut nog steeds om 12 uur,omdat ze volgens eigenaars van bars nog steeds moeten sluiten tegen 12 h, lokale politie maant hen aan om nog steeds die tijd te respepteren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website