De toeristensector in Surat Thani wil dat het leger de avondklok afschaft voor de Full Moon Party op Koh Phangan.

Op 12 juni staat er weer een ‘volle maan feest’ gepland. Dat heeft weinig zin als om 24.00 uur de stekker er uit moet. Wannee Thaipanich, voorzitter van de Tourism Promotion Association op Koh Phangan, heeft daarom een brief gezonden naar de legerleiding van het district met het verzoek om een ontheffing van de avondklok voor de Full Moon Party.

De data van de Full Moon Party’s worden op voorhand bepaald en dat was voor de avondklok werd vastgesteld. Volgens Wannee is een versoepeling van de avondklok van belang voor het toerisme op Koh Phangan en het naburige Koh Samui.

De Full Moon Party wordt iedere maand tot het ochtendgloren op het strand van Had Rin gehouden. Echter, door de avondklok mogen Thai en toeristen niet tussen 24.00 uur en 04.00 uur buiten zijn. Volgens vertegenwoordigers van de toeristensector is dat schadelijk voor het toerisme.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Avondklok een probleem voor de Full Moon Party”

 1. jfmotten zegt op

  hoe zit het met de actuele situatie in Pattaya wat de avondklok betreft ??

 2. Rick zegt op

  Ik heb al van notoire Pattaya gangers gehoord dat ze alweer vertrokken zijn met het vliegtuig naar Angeles city in de Filipijnen omdat het er in de nachten dood was in Pattaya. Ook moet Sihanoukville in Cambodja niet zo heel ver met de bus vanaf de Thaise grens het goed doen door de ellende in Thailand.

 3. chris zegt op

  Persoonlijk vind ik dit behoorlijk kinderachtig. Er is een generieke maatregel over de avondklok voor heel Thailand en nu gaan we proberen daarop allerlei uitzonderingen te verzinnen omdat dat de toeristen of het plaatselijke bedrijfsleven (incl. de politie?) niet goed uitkomt.
  De avondklok geldt vanaf middernacht en betekent volgens de regels dat de bars twee uur eerder dan gewoonlijk gesloten moeten zijn. In Bangkok ken ik tenten die hun klandizie zien binnenkomen rond 23.00 uur en deze klanten verlaten het pand niet voor 4 uur. Besloten feestje. Niks aan het handje, zou ik zeggen; ook niet met een avondklok. Of beter: omdat ze niet voor 4 uur weg kunnen betekent dat waarschijnlijk extra omzet.
  Een (of wellicht twee keer) geen full moon party: daar gaat het bedrijfsleven op het eiland echt niet failliet van. Wat minder dronken mensen, wat minder drugs. Ik zie het probleem niet. Als ze daar een uitzondering voor gaan maken wil ik ook dat de 7 Elevens in MIJN straat open blijven, dat de taxi mij na middernacht naar huis brengt en dat de nachtfilm gewoon doorgaat. En dan heb ik het niet over Soi Nana, Soi Cowboy, Soi33, Patpong, Patong Beach, Walking Street: dat schijnen de meest arme en voor omzetdaling kwetbare gebieden te zijn. Laat me niet lachen.

 4. tinus zegt op

  Ik woon hier nu bijna 17 jaar heb in Korat Phuket SriRacha gewoond kan me herinneren dat we Sars,Bird flu de Bali bombing, vliegveld bezetting en vele andere politieke en natuurlijke tegenslagen hebben gehad en ik herinner mij een aantal jaar geleden de sluitingstijden voor de Horeca op “0200” am werd gesteld,nou dat was de genade klap voor Thailand, het leuke is elke keer weer dat iedereen denkt…. nu gaat het land ten onder de toeristen komen niet meer wat moeten we nu doen ????? Nou is het toerisme in Thailand een belangrijke factor maar het is niet de belangrijkste. Maar toch ,we lezen elke keer weer meer toeristen komen naar Thailand het land wordt wereldwijd als een zeer populaire bestemming gezien. En wat is het nu???ik geloof dat in phuket pattaya Koh samui etc etc toch sinds eind april het “laagseizoen” is, en wat is het probleem dat wanneer je uitgaat ipv 2300 of 0000 uur de kroeg in duikt je toch lekker om 8 uur de stad in en 12 uur weer lekker in je mandje ben je de volgende dag lekker vroeg op en kun je weer volop van een nieuwe dag genieten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website