Ondanks je vakantiegevoel moet je ook op de luchthaven je bagage goed in de gaten houden. Dat bleek maar weer toen een Australiër een onbeheerde trolley met bagage meenam. De Thaise eigenaresse moest even naar het toilet en ontdekte bij terugkomst dat haar bagage verdwenen was.  

Erg is slim was de Aussie niet want op Suvarnabhumi hangt het vol met bewakingscamera’s, de man werd dus ook snel gepakt. Hij stond doodleuk bij een balie om geld te wisselen.

De man gaf toe de bagage te hebben gestolen en doorzocht maar ontkende iets gestolen te hebben (?). De Thaise vrouw bevestigde dat er niets kwijt was uit haar bagage en vervolgde haar reis naar Dubai.

De Australiër is meegenomen naar het politiebureau, waar hij is opgesloten. Hij riskeert een boete van maximaal tienduizend baht en een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Australiër steelt bagage op Suvarnabhumi Airport”

 1. FonTok zegt op

  Bah, wat laag bij de grond. Sluit maar lekker op. Dit soort praktijken kan ik totaal niet waarderen. Wat een looser zeg.

 2. Ben zegt op

  Wat een eikel. Gevangenisstraf en daarna uitzetten naar Australië. Wel wil ik nog even vermelden dat die Thaise dame ook een flinke waarschuwing verdiend. Als ze haar spullen wil laten stelen moet ze dat zelf weten, maar bagage alleen laten op bijvoorbeeld een vliegveld, kan grote gevolgen hebben voor heel het vliegveld en daarmee alle passagiers. Als men het niet vertrouwd met aangetroffen tassen e.d. wordt zo maar het vliegveld afgesloten.

 3. Kees kadee zegt op

  Zo zie je maar weer altijd goed op je bagage letten ,vooral als je na een lange vlucht moe bent blijf alert.

 4. Stefaan zegt op

  Das een Aussie die denkt dat Thailand “achterlijk” is. En met de gedachte … Je weet maar nooit dat ik iets waardevols aantref.

  Onbeheerd achterlaten mag dan weer ook niet. En ja, als je alleen reist, dan is het sukkelen om met je grote bagage naar het toilet te gaan.

 5. Sjaak S zegt op

  Je hoeft je bagage niet alleen te laten staan. Wanneer ik niet weet waarheen met mijn bagage en ik moet op toilet ga ik meestal naar de onderste verdieping, waar het rustig is en ga op de invaliden wc. Daar kan ik mijn koffer en alles mee naar binnen nemen.

  Je koffers alleen te laten is onverantwoord en dom wanneer je het bewust doet. Ik heb ooit eens per ongeluk een koffer laten staan op de luchthaven in Frankfurt. Toen werkte ik nog en was met mijn dochter onderweg. We kwamen terug van een nachtvlucht uit Dubai. Zij als passagier, ik als bemanningslid. Toen ik haar afhaalde laadden wij alle koffers op een wagentje, waarbij ik door moeheid een koffer liet staan.
  Bij de trein aangekomen viel het me pas op. Ik ben terug gerend om de koffer te halen. Het was al te laat. Dat deel van de luchthaven was door de veiligheidsdienst al afgesloten geweest en mijn koffer weggebracht, nadat vastgesteld was dat er geen bom in zat.
  Uiteindelijk kreeg ik mijn koffer terug, maar het was wel beschamend! Ook de opschudding die het teweeggebracht heeft! Nooit meer!

 6. dirk zegt op

  Goed dat hij gepakt is, dat doe je gewoon niet,punt uit. Anderzijds wordt er vaak heel makkelijk de kans gegeven om iets te stelen.
  De laatste keer dat ik op Don Muang airport zat te eten zat er een Thaise dame naast mij te bellen en naast haar lagen haar spullen. Geld,bankcard en nog meer van dat spul.
  Ze was klaar en liep zo weg naar buiten. Dus ik begin haar te roepen maar ze had natuurlijk van die achterlijke doppen in haar oren maar na heel hard schreeuwen keek ze naar me alsof ik van Mars kwam.
  Toen ik op haar spullen wees wist ze niet hoe hard ze terug moest lopen om de handel op te halen.
  Let op je spullen ! Ze bedankte me wel, dat viel me mee.

 7. niek zegt op

  Ik heb zoiets heel lang geleden mee gemaakt op Gare du Nord in Parijs. Ik was met de trein vanuit Portugal aangekomen en vroeg bij de info-balie naar de aankomsttijd in Utrecht.
  Da man van de info-balie liet mij samen met hem de tijden-tabel bestuderen, maar toen ik omkeek was mijn bagage al weg, die achter mij stond.
  Balie-man en dieven werkten daar kennelijk samen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website