Een Australiër is door de Pattaya Provincial Court tot de doodstraf veroordeeld wegens de moord op de 37-jarige Wayne Schneider in 2015. Schneider was een een landgenoot en voormalig lid van de Hells Angels.

Een Amerikaanse medeplichtige kreeg twee jaar gevangenisstraf. Drie andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

De moordenaar is een kickbokser en voormalig bodyguard van het slachtoffer. Schneider zelf was in 2006 een van de tien meeste gezochte voortvluchtigen in Australië en had een enorm strafblad met onder andere drugsdelicten.

Hij werd in november 2015 door een groep gemaskerde mannen ontvoerd uit zijn huis in Pattaya. Zijn ontklede lichaam werd de volgende dag in een graf in Sattahip gevonden. De dader (foto) werd kort na de moord gearresteerd in Cambodja, toen hij probeerde de grens over te steken.

Volgens de politie hadden hij en Schneider ruzie over zaken. Dat geschil was ontstaan in de tijd toen ze samen in Sydney een boksschool exploiteerde.

Hoewel Thailand op papier nog wel de doodstraf kent, wordt deze niet meer uitgevoerd en automatisch omgezet in levenslange gevangenisstraf.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Australier door rechtbank in Pattaya veroordeeld tot doodstraf wegens moord”

  1. Pat zegt op

    Als ik op de foto de grijns op het gezicht van de dader zie, dan denk ik ‘opgeruimd staat netjes’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website