(Giovanni Cancemi / Shutterstock.com)

AstraZeneca vaccins geproduceerd in Thailand worden nu door het WHO erkend en daarmee door Nederland geaccepteerd als zijnde volledig (2 vaccinaties) gevaccineerd.

AstraZeneca produced in Thailand is now recognized by WHO and therefore accepted by the Netherlands as being fully (2 vaccinations) vaccinated.

วัคซีนแอสตร้าเซนเนก้าที่ผลิตในประเทศไทยได้รับการยอมรับจากองค์การอนามัยโลกแล้ว ดังนั้นเนเธอร์แลนด์ก็ให้การยอมรับเช่นกัน เพียงแต่ผู้เดินทางจะต้องได้รับการฉีดวัคซีนนี้ครบ 2 เข็ม

Bron: Facebook Nederlandse ambassade 

8 reacties op “AstraZeneca vaccins uit Thailand door WHO erkend”

 1. Peter zegt op

  Kan iemand mij vertellen waarom de AstraZeneca vaccins per productieland getest en goedgekeurd moeten worden?
  Ik ga ervan uit dat de specs waarmee ze gemaakt worden wereldwijd hetzelfde zijn.
  Bij Pfizer heb ik daar niets over gehoord of gelezen.

  • Cornelis zegt op

   ‘Vertrouwen is goed, controle is beter’ lijkt me een goed uitgangspunt bij het beoordelen van de productiekwaliteit van medicijnen.

 2. peter lenaers zegt op

  Ik heb 2 vaccinaties gehad ,de eerste was cinevacs? De tweede Pfizer
  Woden deze vaccinaties bij aankomst in Nederland geaccepteerd als volledige vaccinaties?

 3. RonnyLatYa zegt op

  Ik weet er niet zoveel van af en als het op de website van de ambassade staat zal dit wel zo zijn denk ik dan. Ik dacht echter dat ook het EMA dit ook moet goedkeuren voor Europa. Niet enkel het WHO.

  Zo is SINOVAC ook goedgekeurd door het WHO, maar ik dacht niet door het EMA .

  Of is er een verschil tussen wat men in Europa mag gebruiken als vaccin en dat dit eerst wel moet goedgekeurd zijn door EMA (niet SINOVAC dan), maar worden personen buiten Europa die gevaccinneerd zijn door een vaccin goedgekeurd door WHO toch ook als volledig gevaccineerd beschouwd (SINOVAC wel dan) door Europa.

  Zie ik het mis of…?

 4. Mark zegt op

  Staat in onderstaande link Ronny. Erkenning moet zowel door EMA als door nationale autoriteit in elk EU land.

  Sinovac erkend in Nederland, niet in België.

  https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-travel-covishield-sinopharm-sinovac-vaccines-are-most-widely-accepted-by-eu-countries-after-those-authorised-by-ema/

  https://www.schengenvisainfo.com/news/travel-list-of-eu-countries-accepting-sinovac-vaccine-as-proof-of-immunity-for-entry/

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat ik al dacht.
   Het vaccin moet niet enkel door de WHO goedgekeurd zijn zoals in het artikel stond, maar ook door het EMA en vervolgens het land zelf.

   Nederland wel SINOVAC, Belgie niet en weer een staaltje van Europese eenheid 😉

   • fred zegt op

    Dit wil dus zeggen dat iemand die naar Nederland komt en of woont een corona certificaat kan bekomen waarmee hij ook in België terechtkan gezien alle WHO vaccins zijn erkend in NL Spanje en nog andere EU landen enz.
    Verblijf je in België kan dat niet en ben je zogezegd niet gevaccineerd. Te gek voor woorden. Ik begrijp ook niet waarom België een goedgekeurd vaccin door de WHO niet erkend ??

 5. Mark zegt op

  Volksgezondheid is een nationale bevoegdheid, (nog?) niet overgedragen aan de EU.
  Elk land kan in de EU naar goeddunken volstrekt legitiem een eigen beleid voeren inzake volksgezondheid. Dat doen de EU landen ook vanuit een bestuurlijke logica die weinig functioneel en onbehoorlijk ondoelmatig is … om bijvoorbeeld een pandemie te lijf te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website