2p2play / Shutterstock.com

Een Thaise epidemioloog waarschuwt ouders van schoolgaande kinderen voor een toename van virusinfecties tijdens het regenseizoen. In juli gaan de kinderen in Thailand weer naar school en in het natte seizoen wordt een toename verwacht van ziekten zoals griep, knokkelkoorts en mond- en klauwzeer (MKZ).

Dr. Kumnuan Ungchusak, een epidemioloog bij het Department of Disease Control, wil benadrukken dat ouders en scholen zich niet alleen op Covid-19 moeten concentreren, maar wees ook op uw hoede voor andere ziekten in het natte seizoen.

Dengue zal naar schatting dit jaar ongeveer 140.000 mensen in Thailand infecteren, terwijl griep naar verwachting tienduizenden mensen zal besmetten, zei Dr. Kumnuan. “Op dit moment is het totale aantal Covid-19 besmettingen in Thailand slechts 3.135 met 58 doden, dus u kunt zelf wel zien waar we ons meer zorgen om zouden moeten maken”.

Worawich Kumpoo Na Ayuthaya, adviseur van de minister van onderwijs, zei dat het ministerie scholen in het hele land heeft opgedragen muggen en larven te bestrijden om zo uitbraken van knokkelkoorts te voorkomen. Hij stelde ook voor dat studenten en docenten worden ingeënt tegen influenza.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website