Volgens een Thaise arts zal Thailand wellicht moeten wachten met het verkrijgen van Pfizer en Moderna’s Covid-19-vaccins. De eerste batches zullen waarschijnlijk eerst in de Verenigde Staten en Japan beschikbaar komen. Thailand heeft nog wel de optie om andere corona-vaccins te verkrijgen.

Pfizer en Moderna, twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven, hebben onlangs aangekondigd dat hun vaccins tegen het virus ongeveer 95% effectief zijn. Sommige landen hebben al in een vroeg stadium de vaccins van deze twee farmaceuten besteld. Die krijgen dan ook eerder het vaccin.

Dr. Kiat Ruxrungtham, directeur van het Covid-19 vaccin onderzoeks- en ontwikkelingsproject van de Faculteit der Geneeskunde (Chulalongkorn University), zei dat Pfizer en Moderna de eersten zullen zijn die de vaccins kunnen produceren. Het is echter mogelijk dat Thailand geen batch kan bemachtigen, aangezien de VS en Japan respectievelijk 300 miljoen en 120 miljoen doses hebben gereserveerd.

Dr. Kiat zei dat 11 andere farmaceutische bedrijven Covid19-vaccins ontwikkelen die op grote schaal kunnen worden gedistribueerd. Ook bereiden Thaise onderzoekers zich voor om met hun vaccins in april te beginnen met proeven op mensen.

Noot redactie: Gisteren kwam AstraZeneca met het nieuws over een vaccin tegen SARS-CoV-2, dat door de Oxford University en de farmaceut  is ontwikkeld. De geclaimde werkzaamheid ervan is met 90 procent iets lager dan de 95 procent effectiviteit die Pfizer/BioNTech en Moderna claimen, maar daar staan andere voordelen tegenover, zoals het feit dat het vaccin minstens zes maanden houdbaar bij een temperatuur tussen de 2 en 8 graden Celsius, in een gewone koelkast dus. Nederland kan via de centrale Europese inkoop aanspraak maken op 11,7 tot 15,6 miljoen doseringen van het Oxford-vaccin.

Duitsland en Engeland hebben bekend gemaakt al in december te gaan starten met inenten. Volgens minister Hugo de Jonge (VWS) kan in Nederland in de eerste maanden van 2021 worden gestart met inenten. Ouderen (60-plussers), mensen die tot een medische risicogroep behoren, zorgmedewerkers van deze groepen en zorgmedewerkers die in direct contact staan met patiënten met COVID-19 worden als eerste gevaccineerd. 

Wanneer Belgie start met inenten is ons niet bekend.

Bron: Bangkok Post en NOS.nl – https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2024503/thailand-may-have-to-wait-for-vaccines

Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

29 reacties op “Arts: ‘Thailand moet voorlopig wachten op vaccins tegen Covid-19’”

 1. Ik vrees dat Thailand achteraan de rij mag aansluiten. En als dat lang gaat duren zullen ze misschien wel kiezen voor een Chinees vaccin. Nou, dat moet je dan ook maar willen…..

  • Liam zegt op

   De relatie China – Thailand (bijna buren) is historisch toch al sterker dan ‘Benelux – Thailand’. Het volksdeel met Chinese roots is best groot, zeker in het welvarende deel van de bevolking. Ik denk dat inderdaad de kans heel groot is dat in Thailand een Chinees vaccin zal worden gebruikt. Lekker is misschien anders, maar wat te denken van dat Astra Zeneca vaccin dat maar tussen de 50 en 70 % schijnt te werken. Dan moet je twee keer. De Chinezen vallen mij vaak mee tegenwoordig -in kwaliteit producten dan- en als je Apple tegen Huawei zet, heb je misschien wel de dezelfde kwaliteit alleen is het ene de helft goedkoper.
   En het voelt soms bijna fatsoenlijker… Hoe dan ook, ik zou graag weer boeken voor volgende zomer…

   • haki zegt op

    60-90% zul je bedoelen, zie:
    Professor Andrew Pollard, Chief Investigator of the Oxford Vaccine Trial at Oxford, said: “These findings show that we have an effective vaccine that will save many lives. Excitingly, we’ve found that one of our dosing regimens may be around 90% effective and if this dosing regime is used, more people could be vaccinated with planned vaccine supply.

   • willem zegt op

    Ook de andere vaccins: Pfizer, Moderna en het Russische vaccin moeten allemaal 2 x gegeven worden. Er is op dit moment nog geen enkel vaccin waarbij het geven van 1 dosis volstaat.

    https://www.bbc.com/news/health-51665497

  • Co zegt op

   waarom ook niet, het virus kwam tenslotte ook daar vandaan dus lijkt mij dat je dan ook een goed vaccin ontwikkeld.

 2. Heere Smit zegt op

  In Spanje waar ik woon beginnen de vaccinaties al in januari..Eerst de kwetsbare groepen via de centro salut( iedere plaats heeft een medisch centrum ) Ik ben 71( maar fit en gezond) dus zal het voor mij niet zo lang duren. Maar of ik dan weer naar Thailand kan???
  Ondertussen hoor ik van mijn vrienden weinig over nieuwe uitbraken. En velen zijn al weer aan het werk muv de toeristische sector. Nou die kunnen het voorlopig dus wel vergeten. Ik denk dat zelfs mensen die gevaccineerd zijn nog in quarantaine moeten plus de test…

 3. Louise van der Marel zegt op

  Astrazeneca/Oxford Uni vaccin heeft , je zou bijna zeggen te verwaarlozen bijwerkingen, als een beetje hoofdpijn en iets koorts wat met 2 tot 3 dagen weg is. Na veel cpntroles en onderzoekingen is men er achter komen dat met de eerste inenting maar de helft van het vaccin ingespoten wordt met een veel betere uitkomst.

 4. Jan S zegt op

  Ik vind het niet erg om helemaal achter in de rij aan te sluiten. Kan ik mooi de kat uit de boom kijken.

  • John zegt op

   Dat zou kunnen betekenen dat jij de eerste jaren misschien niet zou mogen vliegen.

  • Johnny BG zegt op

   Ik ben de mensen dankbaar die in de 2e W.O. hebben gevochten voor onze vrijheid. De gesneuvelden hebben het niet voor hunzelf gedaan maar voor het grotere goed.
   Als kind werd u ongetwijfeld ook tegen kinderziektes ingeent maar dat vergeten we voor het gemak maar was u of vindt dat een aantasting op uw leven?
   Dood gaan we toch wel en ik ik ik gaat dat echt niet tegen houden.
   Ik heb het te doen met de regeringen die het hebben te doen met de ‘kat uit de boom kijkers” zoals in NL.

   • Ger-Korat zegt op

    Juist Johnny, zo lopen velen voor elke pijntje naar de dokter maar als de dokter een middel heeft zodat ze geen pijntjes meer hebben dat wensen ze dit niet. Wees dan als vaccinatieweigeraar consequent en weiger dan elke medische behandeling en als je geen vaccinatie wil en doe dan helemaal geen beroep op de geneeskunde. Las een reactie van een zorgmedewerker welke geen vaccinatie wil en wat ze vertelde kwam er op neer dat bij een griepvaccinatie je ook niet volledig bent beschermd, dit was haar motivatie. Ja als 90% bescherming niet genoeg is dan maar beter 0% is haar redenatie om niet te vaccineren, ja kijk op dit niveau reageert men.

 5. ruud zegt op

  Ik ben op een openluchtconcert ben geweest waar een paar duizend mensen zonder masker voor, dicht bij elkaar zaten en vaak tegen elkaar aan gedrukt.
  Dat zal op andere openluchtconcerten niet anders zijn, want voortdurend bier en sterke drank naar binnen werken lukt niet met een masker voor.
  Aangezien er daardoor geen enorm aantal met corona besmette mensen is ontstaan, lijkt het me dat je je in Thailand niet hoeft te haasten om je te laten vaccineren.

 6. Jozef zegt op

  Hoezo de Thai hebben vaccins nodig. !!!
  Daar is volgens hen toch praktisch niemand besmet met covid19. !!
  60 doden sinds de uitbraak 9 maanden geleden.
  Als de inentingen in Europa en Amerika gezet zijn, dan kan Thailand tonen dat toeristen terug welkom zijn, tenzij ze een ander excuus vinden om ons nog langer de toegang tot hun land te ontzeggen.
  Ik hoop dan ook echt heel hard dat wanneer we een bewijs van inenting hebben dat we dan terug naar onze partners en vrienden kunnen zonder quarantine of hopen dokumenten.
  Groet, Jozef

 7. Johan(BE) zegt op

  Toch triest dat arme en minder rijke landen, zoals Thailand, achteraan mogen aansluiten wat Covid-19 betreft. Eerst de rijken, dan de rest. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik blij zou zijn als ik snel gevaccineerd word, zo egoïstisch ben ik dan ook wel weer.
  Het zal ook wel een rol spelen dat -met alle respect- de Thaise overheid minder sterk is in het opkomen voor de belangen van de armen en dat de overheid minder goed georganiseerd is (naar mijn mening).

 8. Patrick BOSCART zegt op

  Ik ben niet geneigd in der haast in elkaar geflansde vaccins te nemen waarvan men tot toe nog niet weet of ze wel degelijk werken, en of de gezondheid achteraf gegarandeerd blijft!! Als je weet dat Big Pharma en Bill Gates in de zaak gemoeid is, is het duidelijk dat het enkel on the money te doen is! De gezondheid telt niet voor die heren. Kassa kassa is iets anders!!

 9. John Chiang rai zegt op

  Mede bepalend van de invloed die China in Thailand en deze regio reeds heeft,en Chinese wil deze invloed nog te intensieveren,ga ik er vanuit dat de keuze op het Chinese vaccin gaat vallen.
  Als dan voor bepaalde Thaise overheids functionarissen ook nog iets aan de strijkstok blijft hangen,krijgt zolang alleen de normale bevolking dit vaccin tot zich nemen,de beoordeling van mogelijke bijwerkingen een erg ondergeschikte rol.
  Diegenen die over genoeg geld beschikken,of zelfs tot de z.g.n. elite horen,kunnen dan in een later stadium altijd nog de keuze laten vallen op bijv.de Pfizer en Moderna varianten, waar ik zeker niet als enigste meer vertrouwen in heb.

 10. Jonny zegt op

  Belgie is een van de eerste die het vaccin van Pfizer zal krijgen in Puurs staat namelijk een fabriek van Pfizer en deze is al volop aan het produceren en er zijn al toegevingen gedaan aan de Belgische regering.
  Het zondag middag debat op VRT gaf toch een een andere kijk op de zaak wat betreft de start van de inentingen en de hoeveelheid beschikbaar tegen december en ook nog de goedkeuring van de EU
  Voor januari zal er nog niet veel gebeuren.

  • Jozef zegt op

   Jonny,
   Idd is het vaccin vlakbij in de fabriek in Puurs, maar dat wil nog niet zeggen dat we er even vlug gaan aangeraken.
   Duitsland, Frankrijk en Engeland ( met veel meer inwoners dan Belgie ) hebben hun strategie hieromtrent reeds helemaal uitgestippeld.
   In Belgie …..zijn ze begonnen met een task force samen te stellen die de inentingen gaat uitstippelen.
   Zoals altijd, afwachten, treuzelen, ruzie maken en bij de buren kijken.
   Dus ik vrees dat we het niet zo snel op de juiste plaats gaan krijgen, namelijk in onze arm.
   Zo dichtbij en toch ook zo veraf.
   Triest toch.
   Jozef

  • carlo zegt op

   Van een medewerker van Pfizer gehoord dat reeds meer dan 1 maand geleden alle mogelijke frigo’s en diepvriezers stampvol zaten met vaccins. Ze waren er zeer gerust in een goed product te hebben.

   • willem zegt op

    Alle grote producenten hebben al vele miljoenen vaccins geproduceerd. Daar gaan ze niet mee wachten tot hdt middel officieel is toegelaten. Ook Jansen en Jansen uit Leiden!

    “Leidse farmaceut maakt miljoenen coronavaccins: ‘Als het werkt, willen we het gelijk kunnen uitdelen’

    Er is maar één Nederlandse vaccinmaker die in het WHO-lijstje van kanshebbers opduikt: Janssen in Leiden. De farmaceut laat een miljoenenvoorraad maken, nog voor het zeker is of zijn coronavaccin überhaupt werkt. ,,Als we falen, zullen we alles moeten vernietigen.”

 11. Johnny BG zegt op

  En een paar dagen later kunnen de kaarten weer anders liggen……
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2025307/covid-vaccine-contract-signing-friday

  • Zegt weinig over de datum van uitlevering.

  • Johan (BE) zegt op

   Volgens Bangkok Post worden dus waarschijnlijk 11 miljoen vaccins aangekocht door Thailand. Dat is natuurlijk goed nieuws. Thailand telt 69 miljoen inwoners. Ik hoop dat de dure westerse vaccins niet uitsluitend voor de rijken bestemd zijn.

 12. KhunTak zegt op

  Er zijn er nogal wat mensen die steeds wanhopiger worden.
  Bijna smeken om het vaccin, het is toch bijna onvoorstelbaar.
  De PCR test is NIET gemaakt en bedoeld om te doen wat er nu mee gedaan wordt.
  Alleen met een longscan is COVID op te sporen. En de PCR test is een waardeloze manier om ziekte op te sporen; iets van 94% foute resultaten geeft deze test.
  Dan moet je toch eens gaan nadenken? En al helemaal, als je op de site van de WHO, de wereld gezondheidsorganisatie leest, dat verschillende regeringen en ook de onze al in 2018 en 19, precies deze test massaal ingekocht hebben..!!
  Hoe bestaat het dat er in no time een vaccin in elkaar word geflanst.
  Terwijl een jaren lange research vaak nog niet eens een goed vaccin oplevert.
  Vraagt men zich wel eens af wat er in dit vaccin zit en is een 90% werkend vaccin voldoende en afdoende.
  Als een zekere Bil Gates, expert in informatica èn eugenetica, bijna de gehele pharmacie, ontelbare organisaties, de grootste sponsor van de WHO in zijn bezit heeft, dan wordt het tijd om eens goed na te denken wat er werkelijk speelt.
  De griep veroorzaakt meer doden dan dit Covid gebeuren en toch wordt er een enorme angst en paniek veroorzaakt, wereldwijd.
  Waarom zijn er steeds meer artsen, specialisten, verplegend personeel, zelfs oud CEO’s van de pharmacie die openlijk verklaren dat er op grote schaal gelogen wordt door de zogenaamde virologen etc.over covid, de PCR test procedure etc.
  Er is voldoende onderbouwd bewijs te vinden op internet.
  Mens wordt wakker, onderzoekt alles en behoud het goede.
  Ik wens jullie wijsheid.

  • Cornelis zegt op

   Dat foutpercentage van 94% voor de PCR test: verzin je dat zelf of heb je daar een betrouwbare bron voor?

   • jurrien55 zegt op

    het internet staat inmiddels vol met bronnen , gebruik een zoekmachine en zoek op PCR test oid. PCR testen nemen DNA af wat wordt opgeslagen in databanken , Het is niet bedoeld om een virus aan te tonen , dat is nu één van de grote leugens . Als je de moeite gaat nemen om echt onderzoek te gaan doen gaat er een wereld voor je open , de zogenoemde wereld van “complottheorie” , uiteraard in een verdomhoekje geplaatst , Zoek dan ook even door naar World economic forum van Klaus Schwab en misschien gaat er een lichtje branden . Tijdens de eerste lockdown in Thailand schrok ik me rot en na 5 maanden speuren , nu in Nederland , wordt ik er niet vrolijker op . Klaus Schwab is de volgende duitser die graag de wereld wil regeren , oh , en doe je monkapje maar af , heeft geen nut .

   • KhunTak zegt op

    Ok, geen probleem en ik wil daar nog even aan toevoegen dat deze uitspraken gedaan zijn door”experts”.
    Mocht je dan nog twijfelen, dan kan ik alleen maar adviseren contact te zoeken met deze experts.

    https://bit.ly/3m6rIdq

    • Cornelis zegt op

     ‘Alternative facts’ heet dat, Khun Tak.
     Laat ik het daarbij maar laten.

 13. Stan zegt op

  Thailand heeft een contract met AstraZeneca voor 26 miljoen vaccins voor 13 miljoen mensen.
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2025963/covid-19-vaccine-purchase-contract-to-be-signed-friday


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website