In eerste instantie werd het afgedaan als roddel, echter er is meer aan de hand, zo blijkt nu. Luitenant-generaal Manas Kongpan ( zie foto) wordt gezocht voor mogelijke betrokkenheid bij de mensenhandel van vluchtelingen in het zuiden van Thailand, zo laat legerleider Udomdej Sitabutr weten.

Manas, een senior legerexpert, wordt verdacht van mensenhandel en ontvoering. Het zou gaan om misdrijven die plaatsgevonden tussen november 2012 en mei 2015.

Volgens Udomdej heeft het even geduurd voordat voordat de zaak rond was. De politie had ondertussen de tijd om bewijsmateriaal te verzamelen. De man zal zich moeten verantwoorden voor het gerecht en hij zal niet beschermd worden door het leger, zo verzekerde  Udomdej.

Manas doet zelf of zijn neus bloed. Een verslaggever die hem via de telefoon te speken kreeg werd afgepoeierd met het verhaal dat hij niet op de hoogte was van het arrestatiebevel tegen hem. Hij weigerde om ​​andere vragen te beantwoorden.

Bewijsmateriaal waaruit de mogelijke betrokkenheid van deze militaire topman moet blijken zou zijn gevonden tijdens een inval in het huis van een verdachte van mensensmokkel. Het bewijsmateriaal bestond uit vier afschriften van overboekingen van geld naar een bankrekening van de militair.

Luitenant-generaal Manas was de voormalige commandant van het 25ste Infanterie Regiment Task Force in de periode 2005-2006. In 2007 werd hij verantwoordelijk voor de  drie zuidelijke provincies. Al eerder was de man betrokken bij een incident. Tijdens een operatie in Narathiwat in oktober 2007, leidde hij zijn team naar een huis in Muno in het district Sungai Kolok. Bij deze huiszoeking ontdekte de militairen meer dan 70 miljoen baht in negen PVC-buizen. Maar toen de buit meegenomen werd naar een politiebureau, sloeg de pech toe. Een deel van het geld raakte zoek en slechts 30 miljoen baht werd ingeleverd.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/Y15bnP


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Arrestatiebevel voor hoge militair die mogelijk betrokken is bij mensenhandel”

  1. dick zegt op

    Tja,dat geld he. En dan wil prayut de corruptie minderen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website