Minister Anutin Charnvirakul (Brickinfo Media / Shutterstock.com)

Het ministerie van Volksgezondheid gaat voorstellen om de registratiemogelijkheid voor Test & Go (1 dag hotelquarantaine) weer open te stellen. Minister Anutin Charnvirakul zegt zijn plan voor te leggen aan de CCSA die donderdag gaan vergaderen onder voorzitterschap van premier Prayut Chan-o-cha.

Nu blijkt dat Omicron slechts milde ziekteverschijnselen laat zien, is Anutin ervan overtuigd dat Thaise ziekenhuizen niet zullen bezwijken onder een toestroom van patiënten. Dat was destijds de reden om het ‘Test and Go’ programma, als onderdeel  van de Tahailand Pass, op te schorten. Maar nu liggen de kaarten anders.

Thaise media vroegen de minister ook naar de heropening van uitgaansgelegenheden. Dat wil hij wel overwegen maar moet ook geleidelijk gebeuren vooral in gebieden die worden beschouwd als risico op hoge transmissies.

Bars en nachtclubs, die al 9 maanden gesloten zijn, hebben onlangs toestemming kunnen aanvragen om te heropenen als een restaurant voor toeristen in “blauwe” zones, die mogen alcohol serveren tot 21.00 uur. Anutin zegt dat hij weet dat hiermee gefraudeerd wordt. En waarschuwt: “Als de horeca zich niet aan de regels houden, wordt de sluiting van de entertainmentindustrie voorlopig niet opgeheven.”

Bron: The Thaiger 


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

15 reacties op “Anutin wil Test & Go programma weer openstellen”

 1. Jan Willem zegt op

  “Nu blijkt dat Omicron slechts milde ziekteverschijnselen laat zien, is Anutin ervan overtuigd dat Thaise ziekenhuizen niet zullen bezwijken onder een toestroom van patiënten.”

  Het lijkt erop dat de hele wereld langzaam tot die conclusie komt.
  Ik denk en hoop dat dit het begin van het einde van de pandemie is.
  Omicron is zo besmettelijk dat eindelijk groepsimmuniteit zal worden bereikt, en daarnaast is het gelukkig veel minder gevaarlijk.

  Jan Willem

  • Och, het is al bijna 2 jaar vooral een angstpandemie. Natuurlijk is het triest voor mensen die ziek zijn geworden en overleden door corona. Maar er gaan dagelijks duizenden mensen dood aan kanker, hartinfarcten, beroertes, COPD, etc. en daar leggen we het land ook niet voor stil.

   • Jan Willem zegt op

    Beste Peter,

    De ziektes die jij noemt zijn niet besmettelijk. Dat is wel een verschil.
    Persoonlijk ben ik er na 2 jaar wel klaar mee. Ik wil mijn oude leven weer oppakken.
    Laten we hopen dat dit binnenkort eindigt.

    Jan Willem

    • PEER zegt op

     Dat klopt Jan Willem,
     Maar áls je COPD, beroertes, hartproblemen of obesitas hebt en laten we eerlijk zijn, dan stá je er al met 1 been in!
     En het Covid-19virus heeft ervoor gezorgd dat deze medemensen eerder aan hun einde zijn gekomen. En nou waren het veelal díé patienten die zeer bevattelijk waren én zijn voor muterende virussen. Ook in de toekomst zullen déze zwakkere mensen eerden hemelen dan de sterkeren.
     Helaas maar het is niet anders.

   • Cornelis zegt op

    Zoals bij voorbeeld vandaag in de Bangkok Post op de voorpagina: een tweede overledene door Omikron. Lees je verder, dan blijkt het om een ongevaccineerde 84-jarige met terminale longkanker te gaan. De eerste, een paar dagen geleden, was een al bedlegerige 86 jarige met – o.a. – Alzheimer. Niet onwaarschijnlijk dat beiden ook door een gewoon griepje ‘omgewaaid’ zouden zijn, gezien hun fysieke conditie……
    Inderdaad, de velen die aan andere ziektes of door ongevallen – vele tientallen per dag alleen al in het verkeer – overlijden halen het nieuws niet en hun sterven leidt ook niet tot maatregelen.

 2. Gert Valk zegt op

  Wanneer zou dit dan kunnen ingaan? Natuurlijk moet allereerst het besluit worden genomen, maar wie weet of kan inschatten wanneer die Test and go -mogelijkheid weer zou kunnen worden ingevoerd?

  • FrankG zegt op

   Ik zet 100 muntjes op 1 Februari.

   • chris zegt op

    Dat mag in Thailand niet want dat is gokken !!!!! (wink)

 3. Fred Kosum zegt op

  Er is een klein detail. Vanwege hoge besmettelijkheid zullen ook de testen welke dan ook vaker positief zijn zoals in Europese landen. Dat betekent quarantaine en voor zover bekend in het ziekenhuis ,ziek of niet ziek.
  Of zie ik het verkeerd?
  Fred

  • Ik mag toch aannemen dat ze toeristen die een griepje (Omicron) hebben niet gaan opsluiten, want dan gaat er niemand meer naar Thailand en terecht!

   • andre van schaik zegt op

    Onze kleindochter is samen met twee andere dames nu twee weken in een quarantaine hotel opgesloten,
    Op kosten van de Thaise staatsverzekering.
    Er zijn al een aantal buitenlanders achterhaald en in quarantaine geplaatst op eigen kosten,die daar onderuit probeerden te komen.
    En terecht.

 4. Cees zegt op

  Je kunt echt totaal niet vertrouwen op de Thaise overheid. Ze zouden toch eind januari weer opnieuw evalueren?
  Gezien mijn vertrek 4 februari is, heb ik niet durven gokken op het weer openstellen van T&G en AQ geregeld.
  Ook omdat het wat kort dag was (eind januari t.o.v. 4 februari bedoel ik ivm aanvraag Thaipass)
  Nu zul je zien dat ik voor niets AQ heb geboekt.
  Dit is zo frustrerend.

  • Cornelis zegt op

   Inderdaad Cees, onbetrouwbaarheid en onvoorspelbaarheid zijn begrippen die we moeiteloos op de Thaise overheid kunnen plakken. Zelf was ik, toen deze berichten verschenen, juist bezig met het boeken en regelen van een Sandbox-binnenkomst in de eerste helft van februari, maar dat proces heb ik nu maar weer even stilgelegd.

   • chris zegt op

    Dat geldt, denk ik, voor meerdere overheden. En volgens mij is dat ook niet zo vreemd.
    Voortdurend ‘moet’ de overheid reageren op cijfers en data over ‘het’ virus en al zijn varianten. Er is geen lijn in te ontdekken omdat de mening van doktoren wet is en in al die twee jaar geen enkele poging is gedaan om ingrijpende beslissingen in het leven van de meerderheid van de bevolking af te wegen tegen de effecten van het virus.
    En waar het gaat om het virus wordt nooit een positieve houding anagenomen maar gaat men altijd uit van het ‘worst case’ scenario.
    Als er in Nederland al een tekort is aan IC-units (niet in Belgie overigens want daar heeft men niet zoveel bezuinigd op de gezondsheidszorg) en dat weten we nu twee jaar, waarom is er geen enkel scenario om het aantal IC-units tijdelijk te vergroten (in leegstaande kantoorgebouwen, lege hotels, lege kazernes incl. het inhuren van medisch personeel, eventueel vanuit andere landen) zodat we nooit meer ingrijpende beslissingen hoeven te nemen omdat het aantal IC-units niet genoeg is…….

 5. PEER zegt op

  Beste Cees,
  Inderdaad jammer wanneer ‘t T&G weer in werking treed. Maar prijs je gelukkig met het Sandbox-idee. Ik heb het ook moeten doen, nog in de 15 dgn-plicht. Maar ik heb gewoon op Phuket-island kunnen genieten, doordat je “vrij” was.
  Bovendien heb ik jan ‘21 eenzame opsluiting in ‘n ASQ-hotel in Bangkok meegemaakt, en dan is de Sandbox ‘n verademing.
  Welcome to Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website