De minister van Volksgezondheid, Anutin Charnvirakul, stelt voor om de opschorting van het Test & Go programma te verlengen tot het einde van de maand.

Daarnaast wil hij dat buitenlandse toeristen die al een Thailand Pass hebben voor Test & Go, deze moeten gebruiken voor 10 januari. Op 4 januari neemt het Thaise kabinet een beslissing over het Test & Go programma dat is opgeschort vanwege de opkomst van de Omicron variant.

Toeristen die desondanks naar Thailand willen, kunnen dan gebruiken maken van het Phuket Sandbox programma. Men moet dan een 7 dagen verblijf op Phuket boeken in een SHA+ hotel en daar twee keer een PCR-test ondergaan. Na een eerste negatieve test mag men zich vrij over het eiland begeven.

Bron: https://www.matichon.co.th/covid19/news_3114611


» Laat een reactie achter


Rating: 2.25/5. From 12 votes.
Please wait...

54 reacties op “Anutin wil opschorting van Test & Go programma tot eind januari”

 1. Frank zegt op

  Dus als ik het goed begrijp, kun je alleen nog tot 10 januari met je thailandpass reizen. Dus als je een week later gaat kan dat niet meer, ondanks een geldige thailandpass. En omboeken naar een datum voor 10 januari kan ook niet want er wordt geen nieuwe thailandpass afgegeven. Dus houdt het gewoon op.

  • Robin zegt op

   Maar als ik het ook goed begrijp is het morgen definitief of kunnen we er al wel van uit gaan dat dit het gaat worden?

  • Madeleine zegt op

   Hey… zo heb ik het ook begrepen. Ik vlieg de 11e om een goede vriend weer te kunnen ontmoeten. Ik zou dan de 12e aankomen. Dus ik ben ook 2 dagen te laat…
   En wat je zegt, omboeken naar eerder heeft dus geen zin. We gaan elkaar dus weer niet kunnen zien…

   Hartelijke groet,
   Madeleine

  • collin zegt op

   ik vetrek 10 januari 11 januari kom ik aan dus te laat dus moet ik nu alles moeten omboeken voor er te graaken toch nog voor 10 januari Amay als ik het zo begrijp niet veel tijd meer pffff

   • Frans Pattays zegt op

    Omboeken heeft geen zin, want op de Thailand pass zal opgenomen zijn dat je op 11 januari arriveert.
    Vervroegd aankomen is niet toegestaan.

    • collin zegt op

     – Ja. Vluchtwijzigingen zijn echter toegestaan binnen 72 uur na de oorspronkelijke vluchttijd die is geregistreerd in de Thailand Pass zonder dat u een nieuwe Thailand Pass QR-code hoeft aan te vragen, op voorwaarde dat alle andere vereiste documenten geldig blijven.

     – Echter, in geval van vluchtwijziging. Reizigers kunnen vluchten wijzigen tot 72 uur na het tijdstip van de oorspronkelijke vlucht die is geregistreerd bij Thailand Pass zonder een nieuwe Thailand Pass QR-code aan te vragen. Dit is echter Andere documenten moeten nog steeds volledig en laatste zijn zoals gedefinieerd.

     • Cornelis zegt op

      72u NA de oorspronkelijke vlucht, niet vóór……. Naar voren halen maakt je Thailand Pass ongeldig.

   • Cornelis zegt op

    Maar als je dat lukt kun je je Thailand Pass voor de 11e niet meer gebruiken…….

 2. Marcel zegt op

  Dus volledig gevaccineerd en dan gebruik maken van 7 dagen quarantaine in Pattaya of Bangkok kan dan ook niet meer?

  • Rene Henrard zegt op

   Je kan enkel nog ‘rechtstreeks’ naar Phuket reizen. Op de website ven de Thaise ambassade staat alles netjes uitgelegd.

   Groeten,

   René

  • Danny ter Horst zegt op

   Dit gaat enkel over de Test&Go…….dus ik ga er vanuit (als je dat zou willen) dat men nog steeds 7 dagen opgesloten in een hotelkamer mag zitten in Pattaya of Bangkok. (Alhoewel van Pattaya durf ik geen garanties van af te geven)

 3. Jan zegt op

  Hoe zit dat dan met de belofte dat reeds uitgegeven passen wel nog gebruikt kunnen worden…Mijn vrouw is afgelopen weekend gegaan en ik zou haar volgen op 15 januari…. Wat nu ? Niks dus???
  Groet Jan.

 4. Menno zegt op

  Komt toch weer die 10 januari naar boven drijven. Mijn pass is al 2 maanden goed gekeurd voor aankomst op 9 februari. Ik heb het punt bereikt dat ik het deze week even aankijk (morgen) en wacht op de officiële publicatie in the Thai Royal Gazette, en dan alles annuleer met pijn in mijn hart.

  Alles omboeken naar de Phuket sandbox is gewoon niet te doen. Spannend weekje zo.

 5. Rob zegt op

  Als dit doorgaat ben zijn wij er weer lekker mee wij vliegen 16 januari, dus eerst zeggen dat wie een Thailand pas heeft er nog gewoon in mag en later weer alles terug draaien, het zijn echt totaal incapabele bestuurders, of wordt het morgen weer herroepen net zoals 2 weken geleden.
  We moeten maar weer even lijdzaam afwachten.

 6. WIBAR zegt op

  Zoals gebruikelijk weer een idiote move van deze minister. Eerst was de situatie dat bestaande q-pass afgiftes onder het test en go program kunnen worden doorgaan. Nu deze gekkigheid. 2 x gevaccineerd + een booster, PCR test voordat je gaat en PCR test bij aankomst wat moet er dan nog extra ? Moet je dan alsnog 10 dagen of 14 dagen als een paria in een hotelkamer worden opgesloten ? Lekker dan als je een vakantie geboekt hebt voor 3 weken. Mijn gepland vertrek is op 20 januari. Omboeken kan niet want die datum staat keihard in de afgegeven Q-pass. Reisverzekering terug claimen bij niet gaan kun je vergeten. Eerste test en go hotel overnachting is niet refundable. Daag pakweg 300 euro totaal. Hopelijk kan de vliegtickets nog wel geannuleerd worden. Ik wordt hier allemaal niet vrolijk van. Als die minister dit gesanctioneerd krijgt dan denk ik dat ik Thailand maar dit jaar verder helemaal niet meer bezoek. Ga wel ergens anders heen waar meer consequent beleid wordt gevoerd. Wat een idioterie.

 7. Luc Muyshondt zegt op

  Je zou dus na 10 januari de phuket sandbox kunnen doen. Maar wat dan met je vlucht? Je mag voor de phuket sandbox geen tussenlanding maken in Thailand of mag dat in dit geval dan wel?

  • Robin zegt op

   Nee. dat mag dus niet. Je mag niet landen in Bangkok. Wij gaan 3 febr voor 3 weken maar KLM vliegt niet rechtstreeks naar Phuket en dan hebben we 2 x een tussenlanding waar wij ons afvragen hoe het dan zit met de quarantaine in bijv. Dubai of Singapore…
   Als je in Bangkok niet mag overstappen mag dat dan wel in andere landen..
   Het ziet er inderdaar zwaar beroerd uit. Vraag me ook af of je je vlucht kan annuleren bij KLM want zij vliegen natuurlijk wel naar Bangkok en het zal hun een zorg zijn of je daar in quarantaine moet.
   Phuket vinden we geen ramp, je hoeft dan in ieder geval niet in het hotel te blijven maar 7 dagen opgepropt in een hotel voor een vakantie van 3 weken is no go.

   • Rene Henrard zegt op

    Swissair vlecht op Phuket vanuit Zurich.
    Die optie nam ik dus…

    Groeten,

    René

   • Any zegt op

    Wij vliegen ook op 3 februari maar met Qatar en hebben besloten alles om te gooien.
    Gelukkig konden wij gratis om boeken bij Qatar.
    Dus nu eerst 7 dagen naar Phuket.
    Hopelijk lukt het jullie ook om nog om te boeken.
    Succes Any.

   • S Verboom zegt op

    Hoi Robin ,
    Kom gewoon naar phuket toe en opgepropt zitten in een hotel is niet aan de orde hier .er zijn bijna geen mensen en dit met oud en nieuw achter de rug .ik kom net uit Khao lak en daar is het uitgestorven,hotels met 60 gasten die er 400 kunnen hebben .triest is het om aan te zien .maar de zon schijnt en de temperatuur is super dus ik klaag niet .
    Succes en fijne reis

    • Robin zegt op

     We willen dolgraag naar Phuket maar we zijn belachelijk veel extra geld kwijt via KLM. De tickets hadden we geboekt naar BKK en KLM vliegt niet rechtstreeks naar Phuket. Dus.. en veel extra geld kwijt ėn 30 uur onderweg. Dat is geen optie voor ons. Ee hebben besloten om te wachten en keihard te hopen dat we op 3 febr. alsnog naar BKK kunnen vliegen. Als dat er niet naar uit ziet dan gaan we annuleren, dat kan nog een dag van te voren is ons meegedeeld en dan krijgen we ons geld terug.
     Uiteraard hopen we dat we kunnen gaan!!

  • Jess zegt op

   Ik heb uit een vorige post begrepen dat dit wel kan via Doha of Singapore. Je mag alleen niet in Bangkok overstappen begrijp ik. Wij willen nu proberen met de KLM via Singapore de Sandbox te doen. Maar helemaal zeker ben ik er niet van.

   • Robin zegt op

    Kan je me laten weten als dat lukt en wat de extra kosten zijn?

 8. Tourist S.P zegt op

  Terwijl zelfs Belgische grootste angsthuis viroloog mr Van Ranst het positief begint in te zien lijkt Thailand te gaan verstrengen.”Omikron is meer de ziekte geworden van de afwezigheden maar niet meer van de hospitalitaties”, zouden ze er in Thailand toch anders over denken?

 9. Frank zegt op

  Als deze minister gelijk krijgt, zijn wij mooi de pineut. Wij vertrekken de 9e met Qatar en komen de 10e aan in Thailand.

  Hopelijk dat 10 januari de laatste aankomst datum wordt (voor ons althans). Beter nog dat alles blijft als nu. Ook voor de mensen die na ons vliegen en al een Pass hebben. Dan kunnen ze beter de hernieuwde invoering van de Pass uitstellen.

  Het ergste vind ik nog dat je zo kort voor vertrek niet weet waar je aan toe bent.

  • Eddy zegt op

   Hallo Frank, mijn aankomst staat ook gepland op 10 januari in Bangkok.

   Uit de Thaise berichtgeving maak ik op dat 10 januari de laatste datum dat je Bangkok mag inreizen.

   Het nieuws hierover in het Engels is zeer verwarrend en tegenstrijdig.

   1) Richard Barrow

   https://mobile.twitter.com/richardbarrow?lang=en
   “..those who already have a Thailand Pass for Test & Go, must enter before 10 January.”
   In het blauwe plaatje onder het twitterbericht staat dan “Travellers who arrive after that date [10 january], they must do the Phuket sandbox”

   2) Dezelfde tegenstrijdigheid in The Thaiger
   https://thethaiger.com/coronavirus/possible-amendments-to-test-go-for-thailand-pass

   Echter het nieuws in het Thais is duidelijker:
   https://www.matichon.co.th/covid19/news_3114611.

   “Mr. Anutin said that for those who registered in the test and go system previously. We have to ask for cooperation that if you want to exercise the rights as registered. Must travel in by January 10 only.”

  • stefan zegt op

   Idd wat jammer (en oer-dom), ik heb een pass voor miin vrouw en 2 kinderen en nu lees ik dat we niet welkom zijn (4 x tickets, accomodaties en 1 nacht quarantaine hotel alles weg…schandalig)…poen en vak weg…zooitje; kga mijn vakantie maar cancelen, verdorie….Thailand beslissing technisch wederom een 3e wereldland.

   • Fernand Van Tricht zegt op

    Ik had een ticket van Thaiairways om op 6 jan naar Bangkok te vliegen en terug op 4 maart naar Brussel..ook app geboekt voor 1 maand en 275 € betaald.
    Thailandpass aangevraagd..maar was 1 d te laat.
    Ticket kon ik bij Thai annuleren maar app in Pattaya 275 € ben ik kwijt…nu heb ik 2 vouchers van Thaiair….

  • FrankyR zegt op

   Hallo,

   Inderdaad erg vervelend als dit doorgang zou vinden. En dan zo kort dat je niets kunt uitrichten. Behalve toch maar op de vliegtuig stappen?

   Indien Qatar u niet meeneemt, dan weet je het zeker dat allemaal niet doorgaat. Ik heb een vakantie in mijn geliefde Thailand alweer uit mijn hoofd gezet.

   Misschien in 2023…

 10. Bill zegt op

  Ik vlieg de 11de januari, als 10 januari de deadline wórdt, zou ik nog kunnen wijzigen? Binnen 72 uur?

 11. Peter zegt op

  Het was te verwachten. Alles ziet er gunstig uit en de regels worden versoepeld. Hierop gaat iedereen plannen maken en boeken. NU gaat het weer wat slechter, Thailand past de regeltjes aan en wij zitten met de problemen van wijzigingen of niet kunnen gaan.
  Gewoon geduld hebben tot het weer zo’n beetje normaal is. Ik stel mijn jaarlijkse bezoek nog een jaartje uit.
  Ik begrijp het ongeduld van vele bezoekers maar nu toch beter even rustig af te wachten.

 12. Bondi zegt op

  Ik vlieg 9 januari en kom aan op 10 januari als dat niet veranderd na morgen ben ik ook de pineut….
  Of toch maar proberen??

 13. Jos zegt op

  Ik kan me niet voorstellen dat mensen die al een Thailand Pass hebben geweigerd worden. Wat te doen met al die mensen die dit niet lezen en gewoon in het vliegtuig stappen? Gaan ze die allemaal terugsturen? Of sturen ze aan iedereen die een Thailand Pass heeft aangevraagd een berichtje? En wat gebeurt er met de kosten van het ticket, hotel, visum en verzekering? Dat zou wel een zeer slechte reclame voor Thailand zijn.

  • jan zegt op

   Jos,

   ze zullen u niet weigeren . Ze gaan je gewoon naar je quaranteine hotel brengen. En je zal je kamer de volgende 7 dagen niet mogen verlaten. En je betaald de kosten van je verblijf.

   • Jos zegt op

    Dan zullen ze toch aan iedereen die al een Thailand Pass heeft een bericht moeten sturen. Want ze mogen er niet vanuit gaan dat iedereen dit bericht gelezen heeft. En dan kan je die mensen niet in een keer confronteren met een 7 daagse quarantaine als ze in Bangkok aankomen. Alhoewel in Thailand kan alles.

    • Cor zegt op

     Jos
     Bij de aanvraag van je TP heb je bij de algemene voorwaarden getekend voor kennisname en aanvaarding van alle voorwaarden. Daaronder het feit dat de Pass op eender welk moment kan worden ingetrokken en dat je de (gewijzigde) voorwaarden zelf regelmatig voor vertrek moet opvolgen via de ge-eigene kanalen.
     Maar wees niet bang voor eventuele verplichte quarantaine: bij het inschepen word je al teruggestuurd, omdat de vliegtuigmaatschappij anders jouw quarantaine (bovenop een stevige boete) moet betalen.
     Cor

   • Cornelis zegt op

    Je komt het vliegtuig niet eens in, Jan!

 14. Dennis zegt op

  Thailand moet nu geen fouten gaan maken. Annulering van reeds afgegeven Thailand Pass van na 10 januari, zal betekenen dat toeristen uiterst, uiterst terughoudend zullen zijn met boeken in de nabije toekomst. Want wie koopt er nu tickets als je last minute opeens alles gecanceld ziet worden?

  Een derde jaar op rij is voor Thailand desastreus. Het gaat niet alleen meer om geld, ook om vertrouwen. Bijna de hele wereld is open, behalve Thailand, een land dat normaalgesproken veel verdiend aan toerisme. Hopelijk ziet de rest van het kabinet in, dat de groep met een geldige Thailand Pass beperkt is en de consequenties groot. Maar ja, Thaise logica is onnavolgbaar

 15. Philippe zegt op

  Laat ons nog even afwachten of wordt de raad van de minister van volksgezondheid altijd opgevolgd ? Wordt er dan niet geluisterd naar de minister van economie, minister van toerisme .. ?
  Zouden ze echt in hun eigen voet schieten ? Ik hoop van niet, niet enkel voor ons die 500 of duizenden euro’s hierdoor zouden verliezen, maar vooral voor die miljoenen Thai die het van toerisme moeten hebben en hierop zitten te wachten want het water zit aan hun lippen.

  • Dennis zegt op

   Laatste nieuws (gerucht) via Richard Barrow; Prayut heeft met het voorstel ingestemd, dus opschorting van Test& Go tot eind januari en reeds afgegeven Thailand Pass moeten voor 10 januari 00.00 uur in Thailand arriveren. Thailand Pass voor latere data zouden dus niet meer geldig zijn. Definitief besluit as. vrijdag, maar als Prayut er al mee instemt, dan zie ik het somber in.

   Thailand maakt weer de fout om het land te sluiten (als een van de weinige landen ter wereld en dat voor een land dat sterk afhankelijk is van toerisme) én laat ondertussen gewoon Jan en alleman door het land reizen met nieuwjaar. Dus wéér een besmettingsgolf door het land, gewoon Thais onder elkaar. Die fout heeft Prayut vaker gemaakt, maar dat lijkt hem niet te deren.

   Overigens zouden de reeds afgegeven Thailand Pass ongeveer 90.000 zijn. Daar is gemiddeld 1% van besmet. Dat zijn 900 mensen, die verspreid over meerdere weken het land binnen komen. In feite peanuts! De echte grote aantallen besmettingen komen door het ongehinderd kunnen reizen en door mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen. Ik bedoel maar; in winkels wel mondkapje voordoen, maar zodra je weer met elkaar in de auto zit of thuis niet. Tja…

   • Barrow: Ik heb net het ministerie van Buitenlandse Zaken weer gesproken en ze zeggen dat ze niet op de hoogte zijn gesteld van enige beslissing over Test & Go en voor zover ze weten zijn er nog discussie aan de gang. De volgende CCSA bijeenkomst is op woensdag en vrijdag de grote. Wacht alsjeblieft op de officiële aankondiging.

 16. Jan zegt op

  Nou dat is lekker dan. Zou de 12e met Emirates vliegen. Alles in orde( Th Pass) en betaald ( ticket, SHA+ hotel en PCR test} Ben benieuwd of ik mn geld nog terug krijg als het inderdaad doorgaat dat de 10e de boel op slot gaat.

 17. Jeffrey zegt op

  Dus als ik het goed begrijpt gaat het nu al volgt als je Thailand wilt bezoeken.

  Je komt aan in Phuket en binnen 2 dagen moet je een PCR test ter plaatse doen, bij negatief mag je het eiland vrijuit bezoeken.

  Na de tweede negatieve test en op de zevende dag mag je heel Thailand bezoeken? Kan iemand dit bevestigen aub? 🙂

  • Klopt.

   • Frans zegt op

    klopt…ik moet ook omboeken , hoewel er niets definitief is beslist…

   • Jeffrey zegt op

    Bedankt Peter en Frans!

 18. Alex zegt op

  Inderdaad allemaal erg vervelend. Toch houdt dit ons niet tegen en wij gaan 29 januari gewoon voor 2 maanden naar Thailand, dan maar met 7 dagen quarantaine in BKK.

 19. Marcel zegt op

  Ik heb mijn KLM vlucht en insurance al geregeld. Gelukkig via KLM dus ik krijg een voucher als ik zelf annuleer.

  Geld van mijn test and go hotel ben ik uiteraard kwijt…….

  Ik wil toch gaan en desnoods gebruik maken van de 7 daagse quarantaine . Mijn reisdatum is Maart.
  Zijn er mensen die ervaringen hebben wat de hotels dan doen waar je de 7 daagse quarantaine hebt geboekt?
  Hiermee bedoel ik als bijvoorbeeld de test and go weer terug komt over een paar weken (voor Maart)

  Sorry ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is………..

 20. Patt zegt op

  Zo makkelijk is het niet. Je moet naar Phuket en daar in quarantaine.

  • Marcel zegt op

   Dus ook de hele 7 daagse quarantaine Bangkok – Pattaya is van de baan????? Ik had dat nog niet eruit begrepen………

   • Frank B. zegt op

    Nee, je kunt je vlucht niet wijzigen. Als je die vervroegd, vervalt je Thailand Pass.

    Zie ook: https://www.thailandblog.nl/reizen/thailand-pass-vluchtwijziging-niet-toegestaan/
    Of: https://thethaiger.com/news/national/talk-of-test-go-cutoff-date-approved-travellers-cant-reschedule-flights

 21. danny zegt op

  als ik twee dagen eerder naar thailand gaat met de thailand pas is dat een probleem?

  • Frans Pattaya zegt op

   Ja, dat is een probleem.
   Eerder in Thailand arriveren dan de datum op je Thailandpas is niet toegestaan.

  • Jeffrey zegt op

   Ja, want de nieuwe vluchtgegevens staan niet op jouw ThailandPass vermeld en de data aankomst klopt niet meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website