Vicepremier Anutin Charnvirakul heeft opnieuw bevestigd dat alle expats in Thailand binnenkort een COVID-19-vaccinatie kunnen krijgen.

Anutin laat weten dat een aantal expats al met succes terecht konden bij vaccinatiecentra in Bangkok. Toto nu toe hebben meer dan 300.000 expats een prik gehad in de vaccinatiecentra in MedPark, het vaccinatiecentrum in het Bang Sue Grand Station en in de ziekenhuizen van Vimut en Bangrak. De uitrol van vaccins wordt nu versneld, zodat expats die in andere delen van Thailand wonen ook een prik kunnen krijgen.

Contract met Pfizer getekend voor nog eens 10 miljoen doses

De belofte van Anutin komt nadat het ministerie van Volksgezondheid vrijdag een contract heeft getekend voor de aankoop van nog eens 10 miljoen doses van het Pfizer vaccin, waardoor het totaal aantal tegen het einde van dit jaar op 30 miljoen doses komt. Het contract werd ondertekend door Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Disease Control Department, en Deborah Seifert, directeur van Pfizer Thailand en Indochina.

Opas tekende eerder op 20 juli een leveringsovereenkomst voor 20 miljoen doses van het Pfizer Covid-19-vaccin. De levering zal gefaseerd plaatsvinden in het vierde kwartaal van dit jaar.

Dinsdag keurde het kabinet de overeenkomst met Pfizer goed, om voor 9,3 miljard baht 20 miljoen doses in te kopen. Deze aankopen maken deel uit van het plan van het Disease Control Department om tegen het einde van het jaar 100 miljoen doses van verschillende soorten Covid-19-vaccins te hebben gekocht, zei regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri na de kabinetsvergadering van dinsdag.

Bron: Bangkok Post en Asean Now

4 reacties op “Anutin: Expats in Thailand krijgen binnenkort hun vaccinatie”

 1. Bing zegt op

  Eerst voelen dan geloven. Via Mor Prom zouden wij 11 augustus om 14.00 de eerste vaccinatie krijgen.
  13.30 zijn wij aangekomen bij het ziekenhuis en moesten door een chaos van wachtenden naar de ontvangst bali. Konden gelijk naar huis want voor degene met een afspraak was geen vaccin. Wel voor diegene die geen afspraak hadden. Witte neus? We zouden gebeld worden als we konden laten prikken, afbellen was waarschijnlijk te veel moeite.

  • Geert zegt op

   Helemaal met je eens Bing, eerst voelen en dan geloven.
   Ik heb me op alle mogelijke websites geregistreerd. Alle ziekenhuizen in mijn provincie Chiang Mai per email aangeschreven, in juni ook laten registreren voor Moderna en reeds betaald. Overal bevestiging gekregen maar tot dusver niets gehoord voor afspraak om effectief gevaccineerd te worden.

   Gegroet,

 2. Chris zegt op

  Het is chaos en dus weet Anutin blijkbaar niet dat er expats zijn die hier hun prikken al lang gehad hebben.

  • RonnyLatYa zegt op

   “Anutin laat weten dat een aantal expats al met succes terecht konden bij vaccinatiecentra in Bangkok. Tot nu toe hebben meer dan 300.000 expats een prik gehad in de vaccinatiecentra in MedPark, het vaccinatiecentrum in het Bang Sue Grand Station en in de ziekenhuizen van Vimut en Bangrak. De uitrol van vaccins wordt nu versneld, zodat expats die in andere delen van Thailand wonen ook een prik kunnen krijgen.”


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website