Foto: © mickeykwang / Shutterstock.com

Thailand wordt door Amnesty International vanaf volgend jaar niet langer beschouwd als een land dat de doodstraf  kent. Het criterium is dat een land de doodstraf 10 jaar niet heeft uitgevoerd.

Amnesty International Thailand is blij dat het land aan het criterium van de VN gaat voldoen, maar wil ook dat doodstraf werkelijk wordt afgeschaft.

Vorig jaar werden er door Thaise rechtbanken nog 75 doodstraffen opgelegd, maar deze worden sinds 2009 niet meer uitgevoerd

In Thaise gevangenissen zitten 502 gevangenen die de doodstraf hebben gekregen. Directeur Piyanut van Amnesty International Thailand vindt dat de straffen moeten worden omgezet in gevangenisstraf.

Verder moet het land het Second Optional Protocol of the International Covenant on Civil and Political Rights ratificeren, dat een bindende internationale overeenkomst is om de doodstraf af te schaffen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website