(Athawit Ketsak / Shutterstock.com)

Het Centres for Disease Control and Prevention (CDC) heeft Amerikanen afgeraden om naar Thailand te reizen. Op 9 augustus is Thailand toegevoegd aan de lijst met Very High Risk landen (niveau 4). Volledig gevaccineerde Amerikaanse burgers wordt afgeraden om naar Thailand te reizen vanwege het risico op blootstelling aan het virus en varianten.

Sisdivachr Cheewarattanaporn, president van de Association of Thai Travel Agents, begrijpt het wel maar maakt zich ook zorgen: “Met een golf van dagelijkse besmettingen en een record aantal dodelijke slachtoffers, zal de stroom buitenlandse toeristen automatisch afnemen, met of zonder reisadviezen, omdat mensen zich zorgen maken over hun gezondheid en veiligheid.”

Maar dat de waarschuwing voor het reizen naar Thailand de toeristische vooruitzichten voor het derde kwartaal (Q3) negatief zullen beïnvloeden staat vast. Alle hoop is nu gericht op het hoogseizoen.

De toeristische industrie maant de regering om haast te maken met het vaccineren anders kan ook dit jaar worden afgeschreven.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Amerikaans negatief reisadvies wederom een klap voor het toerisme in Thailand”

 1. Branco zegt op

  Ik vraag mij toch af op welk toerisme in Q3 dit advies een negatieve invloed zou moeten hebben. Het toerisme is al meer als een jaar non-existend. Iets wat er niet is kan je niet negatief beïnvloeden toch?

  De mensen die zich vrijwillig onderwerpen aan ASQ of 14 dagen opsluiting in de Phuket zandbak (met alle risico’s van gedwongen quarantaine als iemand in je omgeving nadien positief test) laten zich door zo’n negatief advies ook niet afschrikken.

 2. Sjaak S zegt op

  Ik had ook gelezen dat Duitsland ook waarschuwt om niet naar Thailand te reizen.

 3. Astrid Prins zegt op

  Sws lijkt Thailand mij nu niet aantrekkelijk met de 14 daagse quarantaine. Prima te doen als je overwintert maar niet als je maar 4 weken vakantie heb

 4. fred zegt op

  Ik vraag me meer en meer af waartoe dat vaccineren eigenlijk dient ? Gevaccineerd of niet alle maatregelen en beperkingen blijven gelden. Ik begrijp niet waarom een gevaccineerde niet naar een land zou mogen reizen waar veel besmettingen voorkomen of het moet zijn dat dat vaccin niet beschermt

  • Sjaak S zegt op

   Het zou nu toch zo langzaam moeten doordringen dat het vaccin er niet voor zorgt dat je géén Covid meer kunt krijgen. Alleen vermindert het de kans dat je het krijgt en het zorgt ervoor dat je lichaam beter gewapend is en het virus je niet zo ziek zal maken.
   De kans dat je dán in een ziekenhuis belandt is dan veel kleiner (die is toch al klein genoeg).
   Wat de maatregelen betreft: tot nu toe was het bij een vaccinatie percentage van de hele bevolking (of tenminste van de omgeving waar je vertoeft) minimaal 70% gevaccineerd moest zijn. Dan pas werden de beperkingen verzacht. Door de nieuwe variant overweegt men zelfs 85% te eisen. Thailand is met zijn 7% nog erg ver daarvandaan. Met de “snelheid” en het uitmuntende beleid hier, wordt het nog eind 2022 voordat het zover is (dat is mijn bescheiden mening).

 5. Alexander zegt op

  Wat praat men toch nog steeds over toerisme? Het is over! De koek is op.
  Het gaat minimaal een paar jaar of zelfs misschien nog langer duren alvorens Thailand weer een klein beetje aantrekkelijk gaat worden voor toerisme.
  En dat is maar goed ook, want laat het land zich eerst maar eens helemaal herstellen van deze nare pandemie.
  Het hele land is ontregeld en iedereen loopt schichtig met gezicht-maskers rond, daar heb je toch niets meer te zoeken.
  Een baan in deze sector is er niet meer en iedereen is naar elders vertrokken waar men vandaan kwam en heeft inmiddels weer ander werk gevonden.
  De leegstand gaat nog met een veel langere periode te maken krijgen en in de revolutiie-bouw zal dan ook een enorme sloop ontstaan omdat er niets meer is te verhuren of te verkopen.
  Hierdoor zal de aanblik van een gemiddelde beach-road in Thailand een totaal andere aanblik gaan krijgen.
  Hopelijk komt hier weer wat groen voor terug zodat Thailand zich weer helemaal herstellen kan en weer de sfeer van 35 jaar geleden uit gaat ademen.

  • Joost zegt op

   Je hebt waarschijnlijk gelijk, maar daar hebben alle mensen die in de sector werken niets aan.
   Ik zou de regering adviseren om wat adequater te reageren en wat meer steun te verstrekken in plaats van de mensen de stuipen op het lijf te jagen.
   Op dit moment is iets meer dan 1% van de bevolking positief getest op covid en 0,01 % overleden (mede) aan dit virus.
   En de bevolking zou ik willen zeggen om zich niet zo bang te laten maken……. Maar ja ik spreek de taal zo slecht, dus dat gaat het niet worden vrees ik.
   Als ik verder droom, roep ik de stinkend rijke bedrijven op om minstens 75% van hun winst door covid terug te geven aan de bevolking en dan speciaal de armste 20 %.
   Trouwens de hier wonende buitenlanders kunnen ook wel wat extra’s missen, denk ik, dus doe net als ik en ondersteun je favoriete masseuse of taxichauffeur met 5000 baht in de maand.

   Bovenstaande oproep klinkt misschien wat ‘jolig’ maar is wel serieus bedoeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website