Airports of Thailand (AOT) verwacht dat er dagelijks meer dan 70.000 reizigers zullen invliegen nu Thailand vanaf 1 juni de reisbeperkingen verder heeft versoepeld.

Minister van Vervoer, Saksayam Chidchob, liet dat weten na een bezoek aan luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok. De overheid keurde eerder stappen goed om binnenkomende reizigers beter te faciliteren door het proces te versnellen en de vaccinatie-eisen te laten vallen. Hoewel het Thailand Pass-systeem van kracht blijft, zijn veel van de procedures gestroomlijnd.

Gezien deze ontwikkelingen verwacht AOT dat het aantal dagelijkse luchtpassagiers die deze maand aankomen in Thailand, zal stijgen van 64.00 naar 70.000 per dag. AOT verwacht dat 57% van de passagiers internationale reizigers zijn en hoopt dat de gemiddelde aantal dagelijkse vluchten zal stijgen van 440 naar 480.

Minister Saksayam zei ook dat hij optimistisch was over het weer opstarten van het toerisme, waarbij hij opmerkte dat het vliegverkeer blijft stijgen in de aanloop naar Q4 – het hoogseizoen in Thailand. Hij ziet een enorme toename van het aantal boekingen. Mogelijk worden de cijfers nog rooskleuriger als China zijn reisbeperkingen gaat versoepelen en de situatie in Oekraïne mogelijk later dit jaar verbetert.

Uitbreiding Suvarnabhumi airport

Airports of Thailand Public Company Limited (AOT) wil de plannen voor de uitbreiding van Suvarnabhumi Airport voortzetten. Ontwikkeling van bestaande terminals in de oostvleugel en uitbreidingen naar de noordvleugel zijn nodig om in de toekomst aankomende bezoekers beter te faciliteren.

Volgens AOT is er voor de ontwikkeling van de oostvleugel een budget van 7,8 miljard baht beschikbaar. Eenmaal voltooid, zal het in staat zijn om jaarlijks 15 miljoen jaarlijkse passagiers te verwerken.

AOT werkt ook aan een plan om de oost- en noordvleugel met elkaar te verbinden. Wat betreft de uitbreiding van de noordvleugel, schat minister Saksayam dat het plan een budget van 41,2 miljard zal vergen. De nieuwe terminal kan dan 30 miljoen reizigers per jaar afhandelen, met een groiecapacitiete van nog eens 10 miljoen passagiers.

Bron: NNT- National News Bureau of Thailand en PR Thai Government

2 reacties op “Airports of Thailand (AOT) verwacht dagelijks ruim 70.000 reizigers”

 1. Jacobus zegt op

  Waar haalt Min.Saksayam die wijze woorden vandaan.
  Mijn vrouwtje rijd normaal met haar tuk tuk toeristen in Ayutthaya in de ronten.
  Nou er is geen toerist te bespeuren, de mensen daar verdienen geen bath maar hebben wel hun onkosten.
  Hoop dat die minister daar is aan denkt

 2. Dennis zegt op

  Daar krijgen ze op Schiphol het heel benauwd van…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website