Woordvoerder Suthep Panpeng, van de exploitant van de Airport Rail Link, beweert dat de Airport Rail Link veilig is maar voormalig adjunct-gouverneur Samart van Bangkok denkt daar anders over. Volgens hem zijn veel bouten die de rails verbinden met de stalen plaat waarop de rails rusten, los geraakt en is daardoor een onveilige situatie ontstaan.

Dat is de verklaring voor het feit dat de treinen op twee plaatsen hun snelheid moeten terugbrengen van 45 naar respectievelijk 15 en 30 km per uur om te voorkomen dat er ernstige ongelukken gebeuren. Samart beweert op Facebook dat er volgens een onderhoudsrapport 159 zwakke plekken zijn, die hoognodig gerepareerd moeten. Daarvan zouden 59 zich in ‘kritieke toestand’ bevinden.

Suthep geeft toe dat reparaties nodig zijn maar volgens hem wordt er wel inspecties en onderhoud gepleegd. Eind 2015 is 28 km gerepareerd. In april vorig jaar zijn meer technici gehuurd voor visuele inspecties elke maand.

Er zijn in het recente verleden vaker problemen geweest met de Airport Rail Link, zie hier: www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/airport-rail-link-regering-ingrijpen

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website