Militairen in Bangkok tijdens onrust in het verleden

De National Security Council (NSC) heeft het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) geadviseerd om de noodtoestand met nog een maand te verlengen.

Na een vergadering van de NSC met vertegenwoordigers van veiligheidsdiensten, leger en volksgezondheid is dit advies tot stand gekomen. Volgens het NSC is de binnenlandse situatie nog steeds zorgelijk omdat de laatste bevestigde Covid-19 patiënten een bezoek hadden gebracht aan een ziekenhuis, een kapper en een winkelcentrum.

Het advies van de NSC gaat vandaag naar de CCSA, waarna het kabinet volgende week dinsdag een beslissing neemt. Het NSC ontkent de bewering dat de verlenging van de noodtoestand politiek gemotiveerd is. Er gaan geruchten rond in Thailand dat anti-regering demonstranten de weg op willen om te protesteren.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Advies van NSC aan Thaise regering: Verleng de noodtoestand met een maand”

 1. teun zegt op

  NSC roept CCSA (covis administration) op om noodtoestand met 1 maand te verlengen. Sinds wanneer gaat een Administration Center over het al of niet uitroepen/verlengen van de noodtoestand. Dat lijkt toch eerder een bevoegdheid van de regering.

  En wie zitten er trouwens in het NSC? Dit is een orgaan die specifiek gaat over de nationale veiligheid.

  Een vreemde gang van zaken dus. Maar ja “This is amazing Thailand”, nietwaar?

 2. Rick zegt op

  Waar blijft de onderbouwing over de zorgen van het NSC ?
  Vreemd dat er nu ineens geen cijfers van de nieuwe geconstateerde besmettingen meer worden weergegeven.O ja, nog even vragen aan Chris : Is bovenstaande posting nu wel correct weergegeven “‘?

  • Cijfer van eventuele nieuwe besmettingen kan je dagelijks lezen in Bangkok Post: https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1922592/no-new-covid-infections-but-precautions-still-needed

  • chris zegt op

   Ja hoor. Ze vergeten wel te vermelden dat ik de CCSA heb geadviseerd om de noodtoestand op te heffen.

 3. Johnny BG zegt op

  Noodtoestand of niet zal mij worst wezen en ik vraag mij af wie er nou echt last van ondervindt.
  Als inwoner met beperkte rechten heb ik in mijn dagelijkse leven niet het gevoel dat er veel verschil is met of zonder noodtoestand.
  De anderhalve meter maatregel en de controle en boetes erop zoals in Nederland geeft mij een onprettiger gevoel en dan heet het niet eens noodtoestand en ik vraag mij af wie beter af is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website