Beste Mevrouw, Beste Meneer,

Deze nieuwsbrief wordt gestuurd aan:

  • Belgen in Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar die geregistreerd zijn bij de ambassade.
  • Belgen in Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar die niet geregistreerd zijn bij de ambassade, maar die wel aangeven e-mails te willen ontvangen.
  • Belgische toeristen in Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar geregistreerd via Travellers Online.

Het risico om in het buitenland geblokkeerd te raken is zo hoog dat alle reizen van Belgische burgers naar het buitenland worden afgeraden door de Belgische overheid.

Wie zich in het buitenland bevindt en naar België wilt terugkeren, moet zich in eerste instantie richten tot het reisagentschap, de touroperator of de vliegtuigmaatschappij. Meer info: http://bit.ly/CoronaBuZaNL

Onze ambassade neemt deel aan de EU/Schengen consulaire coördinatiegroepen in Thailand, Cambodja, Myanmar en Laos en ik zal u regelmatig informeren over de resultaten van die coördinatie.

Veel Belgen die permanent verblijven in Thailand, Cambodja, Laos en Myanmar vragen de ambassade raad bij hun beslissing om in de regio te blijven of naar België terug te keren. Dit is echter een persoonlijke beslissing die u moet nemen op basis van de beschikbare informatie. De ambassade zal u in de komende weken regelmatig blijven informeren langs dit kanaal.

Daarnaast is het belangrijk dat u zeer regelmatig de volgende websites raadpleegt:

  • de Engelstalige website van het Thaise ministerie van Volksgezondheid: https://bit.ly/3aAq2T2
  • het reisadvies van deze ambassade
  • Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)

In dat kader wens ik u, en specifiek zij die tot een risicogroep behoren, er nogmaals op te wijzen dat de medische infrastructuur in Cambodja, Laos en Myanmar zeer beperkt is.

Patrick Govaert

Consul

Bron: Facebook pagina van de Belgische ambassade in Bangkok

1 reactie op “Actuele nieuwsbrief van de Belgische ambassade in Bangkok”

  1. don zegt op

    Waar is de actuele nieuwsbrief van de NL Ambassade in Bangkok op dit forum?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website