ABN Amro: Investeer in Thailand!

Door Redactie
Geplaatst in Kort nieuws, Nieuws uit Thailand
Tags:
10 december 2014

Het Nederlandse bedrijfsleven kan beter investeren in landen zoals Thailand, Indonesië, Maleisië en Vietnam, dan in plaats van de voormalige groeibriljanten zoals Brazilië, Rusland, India en China (BRIC-landen).

Dat zegt ABN Amro. De bank heeft een top-16 samengesteld van veelbelovende landen. Het gaat voornamelijk om landen waar de economie de afgelopen jaren gemiddeld met minstens 5 procent is gegroeid. Ook voor volgend jaar wordt een flinke groei verwacht.

De 16 landen waar het om gaat zijn:

 • Kazachstan
 • Angola
 • Polen
 • Bangladesh
 • Chili
 • Colombia
 • Filipijnen
 • Indonesië
 • Maleisië
 • Mexico
 • Nigeria
 • Peru
 • Thailand
 • Turkije
 • Vietnam
 • Zuid-Korea

ABN Amro denkt dat de wereldwijde productie steeds meer in die landen gaat plaatsvinden. “Het verwachte aanhoudende verschil in groeitempo met industrielanden zorgt ervoor dat het economische zwaartepunt in de toekomst nog verder zal verschuiven”, zegt Marijke Zewuster, hoofd emerging markets van ABN Amro.

Corruptie is een gevaar

Toch raadt ABN Amro niet iedere ondernemer aan om direct in die landen te investeren. “Er zijn in deze landen nog veel obstakels die investeren of zakendoen in de weg staan”, zegt Zewuster. “Zo spelen bureaucratie en corruptie vooral een rol in de armste landen van de top-16.”

Rusland op z’n retour

Traditionele groeilanden als Brazilië, Rusland, India en China (de zogenoemde BRIC-landen) presteren de laatste tijd slechter.
Vooral in Rusland en Brazilië valt de economische groei tegen.

Bronnen: NOS, RTL.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “ABN Amro: Investeer in Thailand!”

 1. fransamsterdam zegt op

  “De bank heeft een top-16 samengesteld van veelbelovende landen. Het gaat voornamelijk om landen waar de economie de afgelopen jaren gemiddeld met minstens 5 procent is gegroeid.”

  Briljant advies van de bankiers. Het is volkomen terecht dat ze miljoenen per jaar opstrijken voor hun diepgaande kennis en onvolprezen onderzoek.

  Ze weten net zo goed als u en ik dat na een aantal jaren van flinke groei een dipje steeds dichterbij komt. En zelf investeren ze al jaren in die landen. Wanneer die dip precies komt weten ze ook niet. Dus ze worden een beetje nerveus. Als veel andere mensen daar nou op hun advies ook gaan investeren kun je het dipje kunstmatig vermoedelijk nog wel even uitstellen. Op het moment dat ze merken dat het aantal geïnteresseerden weer af begint te nemen stoppen ze hun investeringen en doen ze van de hand. Dan volgt de onvermijdelijke dip. Nu mogen de klanten hun winst of verlies nemen en de bank weet een paar landen waar het de laatste jaren veel beter gaat. Toevallig hebben ze daar zelf al een aantal jaren in geïnvesteerd.

  Bankiers zijn er, uiteraard, niet voor de klanten, maar voor de bank zelf.

 2. lekky zegt op

  Dat zijn nu juist de landen waar ze het niet zo nauw nemen met de mensen rechten en de meeste staan boven de 100 in de corruptie lijst. Helaas net gezien op NHk, Japanse zender, dat het men in thailand ook niet zo nauw neemt met de mensenrechten en dat er martertelingen plaatsvinden. Maar helaas zijn banken ook zo corrupt als wat. Dieven van de belasting betalers. Dus hun advies kun je beter het negeren. Groot worden van de gewone man en als men verkeerd management pleegt jatten ze het gewoon van de hard werkende man.

 3. leon1 zegt op

  Vraag mij af waar de ABN amro aan deze wijsheid komt in het rijtje van 16 zou ik al in 11 landen nog gene Frank investeren.
  Proef ook een beetje propaganda en zich afzetten tegen de BRIC-landen, vooral wordt Rusland weer apart aan gehaald.
  Ze doen net of de groei in de EU zo geweldig is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website