De Partijleider van de Democraten, Abhisit Vejjajiva, wil na de verkiezingen de nieuwe premier te worden. Al eerder heeft hij al laten weten Prayut niet te willen steunen. Hij is van mening dat de junta weinig heeft gepresteerd de afgelopen jaren.

Een samenwerking met de Palang Pracharath partij, die Prayut nomineert, ziet hij echter wel zitten, mits de partij zich netjes gedraagt. De Democraten zetten bij aankomende verkiezingen in op het kleiner maken van de kloof tussen arm en rijk, betere toegang tot gezondheidszorg en onderwijs, meer voorzieningen voor de armen, kinderen en bejaarden en een verlaging van de belasting voor lage- en middeninkomens en het midden- en kleinbedrijf.

Abhisit wil zich onderscheiden van Pheu Thai die voor iedereen de belasting wil verlagen, ook voor de rijken en grote bedrijven.

De voormalig premier van Thailand is niet erg geliefd bij een deel van de bevolking  Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het bloedbad in 2010 waarbij tijdens rellen tussen roodhemd betogers en het leger er velen doden en gewonden vielen, ook onder onschuldige burgers.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Abhisit (Democraten) wil de nieuwe premier van Thailand worden”

 1. Rob V. zegt op

  Op de site staat ook een video Interview met Abhisit/Mark. Vooral minuut 19-24 zijn de moeite waard.

  https://m.bangkokpost.com/news/politics/1645300/abhisits-middle-way-to-victory-exclusive-interview

  Op Khaosod een kritisch commentaar:
  http://www.khaosodenglish.com/opinion/2019/03/16/opinion-third-choice-abhisit-haunted-by-his-past/

  • Tino Kuis zegt op

   Citaat uit het bovengenoemde artikel van Khaosod:

   ‘Abhisit is trying to reinvent himself but the past is haunting him, just like Thaksin, Suthep and Prayuth, who cannot convince those who hate them to ever support them.’

   Abhisit omarmde Suthep tijdens de demonstraties in 2013 en 2014. Hij boycotte samen met zijn partij Democraten de verkiezingen van februari 2014. Voor deze, en de gebeurtenissen van 2010, heeft hij nooit enige verantwoording genomen. Thailand heeft nieuwe mensen nodig.

 2. l.lagemaat zegt op

  De Partijleider van de Democraten, Abhisit Vejjajiva lanceert een populistische 7-punten plan, die elke andere willekeurige partij een op een kan overnemen.

  ” Veel beloven weinig geven, laat Abhisit in vrede leven!”

  Een nieuwe premier zonder boter op zijn hoofd of invloedrijke vriendjes moet nog geboren worden!

 3. chris zegt op

  Dit land heeft niet alleen nieuwe politieke ideen nodig maar ook andere gezichten.
  Het is mij een raadsel waarom mensen als Abhisit, Suthep maar ook Nattawut en Jatuporn niet inzien dat zij voor de ‘andere kant’ de belichaming zijn van het kwaad en alleen al daarom plats zouden moeten maken voor anderen.
  Op de achtergrond, vanuit de coulissen kunnen zij dan hun persoonlijke invloed uitoefenen op de beleidsmakers. Zou wel eens veel effectiever kunnen zijn…..(zie Thaksin, Wiegel, Terlouw)

 4. Louvada zegt op

  Inderdaad, overal ter wereld dezelfde slogan ; veel beloven en weinig geven doet de landgenootjes in vrede leven.

 5. teun zegt op

  We kunnen gerust zijn. Abhisit is ooit wel een korte periode premier geweest, maar dat kwam niet omdat hij een verkiezing had gewonnen. Dat heeft hij nog nooit voor elkaar gekregen.
  En hij heeft het over samenwerken met Palang Pracharat partij. Dat ziet hij wel zitten als die partij zich netjes gedraagt!!!!!????
  Laat die partij nou Prayuth als boegbeeld opvoeren. En daar heeft deze Abisith nou niet bepaald warme gevoelens bij. Dus dat komt wel goed…….
  En trouwens: wie bepaalt wat “net gedrag” is? Abisith?

  Als het erop aankomt , zal deze figuur weinig kans op succes hebben. Wie gaat er nou al voor de verkiezingen roepen, dat hij premier wil worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website