Aardschokken in de provincie Lampang

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: , ,
22 februari 2019

Afgelopen woensdag vonden er in het district Wang Nua van de provincie Lampang in het noorden van Thailand een aantal aardschokken plaats, waarvan er bij één een kracht van 4.9 werd gemeten. Een aardbeving met deze kracht kan gevaarlijk zijn, maar na inspectie door verschillende experts werd vastgesteld dat de schade zeer beperkt bleef.

Dit keer werden in meerdere tambons woonhuizen en kantoren slechts licht beschadigd met scheuren in muren en pilaren, maar seismologen maken zich zorgen over de hele regio. Het gebied in het noorden kent meerdere breuklijnen, die op elk moment aardbevingen kunnen veroorzaken, waarbij herinnerd wordt aan de aardbeving in 2014 in de provincie Chiang Rai.

Penneung Wanichchai, seismoloog van de Asian Institute of Technology (AIT), is Hoofd van het Thailand Research Fund (TRF), dat een plan maakte om schade bij aardbevingen te voorkomen dan wel te beperken. “Huizen en gebouwen moeten worden versterkt met grote stalen pilaren”, zei hij. Hij voegde er aan toe, dat zijn team al 4 schoolgebouwen heeft versterkt en nu bezig is nog eens 4 schoolgebouwen te versterken. “De budgetten voor overheidsgebouwen, zoals scholen en ziekenhuizen, zouden met minstens 15% moeten worden verhoogd om de constructie zodanig uit te voeren, dat de schade bij aardbevingen zo veel mogelijk wordt beperkt”.

Lees het hele verhaal op deze link: www.nationmultimedia.com/detail/national/30364539

Bron: The Nation


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Aardschokken in de provincie Lampang”

 1. Kareltje zegt op

  Tja,

  Tot in Chiang Mai was het woensdag om ongeveer 3.00 uur merkbaar, net of er een zware vrachtwagen voorbij kwam rijden. Maar niemand had schade.

 2. Nicky zegt op

  Wij hebben het woensdagnamiddag in het Bangkok hospitaal in Chiang mai gevoeld. Niet echt erg, maar we voelden het wel. Ook de standaard met de infuus zakken bewogen. Vreemde gewaarwording.

 3. John Chiang rai zegt op

  Kan mij het aardbeven van Chiang Rai in het jaar 2014 nog goed herinneren.
  S’avonds ca 18.00 uur mijn vrouw stond met haar zuster buiten,en ik zat voor mijn Computer toen ik plotseling een grommen hoorde dat veel op het geluid leek van een enorme grote vrachtwagen.
  Kort daarop begon het hele huis te schudden,kasten vielen om,en de glasscherven lagen in het hele huis verzeild,zodat ik mij aangewend heb,mij nooit meer barvoets in het huis op te houden.
  De hoofdschakelaar van het stroom bevond zich precies boven mijn computer,zodat ik deze om brand te voorkomen in een breukdeel van seconden meteen heb uitgeschakeld.
  Twee uur later begon ik mij te realiseren,dat nu natuurlijk ook de koelkast niet meer werkte,zodat ik na dat het iets rustiger scheen te worden, het stroom weer ingeschakeld heb.
  Wij zaten precies 2 km van het epiecentrum vandaan,en hebben mede door de vele nabevingen 3 nachten buiten geslapen.
  De enigste die het buitenshuis slapen een mooi avontuur vond,was de 3 jarige dochter van een nichtje.
  Terwijl ik er nog wel eens aan denk,hoe het is als zo’n aardbeven niet om 18.00uur komt,maar verrassend midden in de nacht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website