(Youkonton / Shutterstock.com)

De aanvullende inreisvoorwaarden voor Thailand zullen van kracht gaan op zaterdag 21 maart 00.00 Thaise tijd, dus vrijdag 20 maart 18.00 Nederlandse tijd. Deze voorwaarden houden in: bij inchecken overleggen van een gezondheidscertificaat afgegeven binnen 72 uur van inchecken en van een bewijs van verzekering tegen medische kosten met een minimum dekking van 100.000 USD.

Meer informatie vindt u op de pagina van de CAAT – The Civil Aviation Authority of Thailand. Deze nieuwe voorwaarden hebben gevolgen voor uw reis naar Thailand. Het reisadvies voor alle landen staat op dit moment op oranje. Dit houdt in dat niet-noodzakelijke reizen naar het buitenland worden ontraden.

Met het oog op de wereldwijde inreisrestricties is het op dit moment onbekend of luchtvaartmaatschappijen hun vliegfrequentie zullen aanhouden, of dat er minder gevlogen gaat worden. Houdt u contact met uw luchtvaartmaatschappij over uw vlucht en houdt u rekening met een mogelijke vermindering van vluchten terug naar Nederland. Het verdient aanbeveling om, indien u naar Nederland wenst terug te keren, dit zo spoedig mogelijk te doen.

Voor vragen en antwoorden over de gevolgen voor uw reisplannen zie www.nederlandwereldwijd.nl/…/gevolgen-coronavirus-v…

No votes yet.
Please wait...

34 reacties op “Aanvullende inreisvoorwaarden Thailand per 21 maart van kracht”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Ik zou normaal naar België gaan met mijn vrouw op 30 april. Mijn vrouw heeft ook de Belgische nationaliteit dus wat dat betreft geen probleem.
  Kreeg net een e-mail van Thai Airways dat mijn vlucht is geannuleerd. Wij werden wel automatisch omgeboekt naar de volgende dag – 1 mei dus.

  We zien wel wat het vervolg wordt.

  Las net ook in de Nieuwsbrief van de Ambassadeur dat er 2 Belgen worden behandeld in Thailand
  …..
  3. Momenteel worden er in Thailand twee Belgen behandeld voor Covid-19. We volgen hun situatie nauwgezet op en iedereen is in gedachten bij hen.
  ….
  Tot uw dienst,
  Philippe Kridelka
  Ambassadeur van Z.M. de Koning

  • David H. zegt op

   @RonnyLatYa
   Ook niet vergeten dat de verzekeringseis 100 000$ (us) bedraagt wat rond de 3 300 000 THB is .

   Wat voor velen wel een onverwachte plotse eis is waar door tijdsgebrek zou kunnen blijken dat , indien er medische controles voorafgaand aan afsluiten voor die verzekering nodig zouden zijn , dit nipt kan zijn , want 3 300 000 bahtjes is nu geen peulschilletje om zomaar zonder medische keuring te verkrijgen , komt er nog bij dat de vraag is of westerse verzekeringen (en welke ) aanvaard worden ?

   • RonnyLatYa zegt op

    Akkoord David, maar dat betreft enkel reizen naar Thailand. Zou dus enkel gelden als we terugkomen.
    Ik denk ook dat ze meer op een reisverzekering doelen en die zijn meestal toereikend voor dat bedrag en vragen ook geen wachttijden of voorgaande controle. Zulke verzekeringen moeten ook door Thailand niet worden goedgekeurd.

    Het grootste probleem op gebied van verzekeren is dat gelijk welke verzekering waarschijnlijk niet zal tussenkomen indien je naar een land reist met een negatief reisadvies. Dat geldt dan niet alleen wanneer je ziek wordt door Corona maar ook voor gelijk welke andere ziekte/ongeval je zou oplopen. Of je dan dat bedrag haalt of niet, maakt in dat geval niet uit omdat je uitgesloten bent.

    Wat ik wel raar vind is dat voor een jaarverlenging te bekomen van een verblijfsperiode bekomen met een O-A visum, of het aanvragen van een O-A visum 400 000/40 000 volstaat als in/out patient en men nu plotseling met die 100 000 dollar afkomt. Komen die mensen er dan ook nog wel in of zullen ze nog hun visum bekomen ? Of moeten ze nog eens een extra (reis)verzekering nemen om ook aan die eis te voldoen.
    10 000 Dollar zou trouwens meer bij de O-A eis liggen. Niet ?

    Maar goed. Het is wat het is en we zien wel.
    Blijf gezond 😉

  • Frank H zegt op

   Wij hebben deze morgen eveneens een mail gekregen van THAI Airways dat alle vluchten van BKK naar BRU geanulleerd zijn. Mijn vrouw zou normaal teruggekomen zijn op 21 april. Ik heb direkt kontakt opgenomen met het reisbureau in België om te onderhoren wat er nu moest gedaan worden. THAI Airways heft geen extra kosten om de reis om te boeken naar een latere vlucht. Mijn vrouw komt nu op 7 mei terug. Er diende wel een administratieve kost van €50 betaald te worden aan het reisagenschap.

   • RonnyLatYa zegt op

    Thai Airways heeft ons automatisch omgeboekt. Hebben we niet zelfs niets moeten voor doen.
    Kreeg een mail dat we waren omgeboekt naar de dag nadien. Ook kregen we nieuwe stoelnummers die we eventueel nog konden aanpassen.

   • winlouis zegt op

    Schandalig van het reisbureau voor nog eens kosten aan te rekenen van 50,- euro.!!

    • Cornelis zegt op

     Daar wordt maar nog eens mee benadrukt dat je beter – veel beter – rechtstreeks bij de maatschappij kunt boeken.

     • RonnyLatYa zegt op

      Alleen kan je een Ethnic ticket niet boeken via het internet voor zover ik weet. Kan enkel via een reisbureau of bij een Thai Airways kantoor.
      En dat maakt toch al een verschil van iets van een 100 Euro per ticket.

      • RonnyLatYa zegt op

       Ik was dan ook verplicht om een reisbureau te contacteren omdat wij een Ethnic ticket wilde. Niettegenstaande heeft Thai Airways gisteren mijn terugvlucht vlucht zelf, ongevraagd en gratis omgeboekt naar 1 mei. Is het reisbureau voor niks tussengekomen. Kan zo dus ook.
       Misschien omdat ik Frequent Flyer ben bij Thai Airways ? Geen idee.

  • Willem zegt op

   Ik vlieg vanuit Cambodja naar Thailand om mijn vlucht op 31 maart naar Amsterdam te nemen met Aeroflot. Daar heb ik na Thailand een maand door gebracht.
   Ik vraag me af of het gezondheidscertificaat en de verzekeringseis van 100.000.00 US dollar
   ook gelden als je slechts op door reis bent naar Amsterdam Schiphol met een stop in Moskou.

   Wie oh wie weet het ?

   Willem

 2. Rah Ti Kah zegt op

  Is goed en belangrijk.
  Ja iets meer moeite.
  En ben je ziek niet gaan !

 3. Jan spijker zegt op

  Een verzekercertificaat van zilverenkruis volstaat dat je voldoende verzekerd bent??

 4. Ubon thai zegt op

  De huisartsen zullen geen gezondheid certificaat afgeven want mensen zonder klachten worden in Nederland niet getest op corona. Lijkt mij dus onmogelijk om de komende tijd naar Thailand te reizen.

  • TH.NL zegt op

   Klopt. De testen zijn heel erg duur en ook nog eens schaars. Een onmogelijke eis van de Thaise overheid maar dat is misschien wel de bedoeling.

  • Marian van Dijk zegt op

   Ik heb precies hetzelfde gedacht! We zijn erg bang dat onze reis 11 mei niet gaat lukken 🙁

   • David H. zegt op

    @Marian van Dijk
    Beter annuleren , je gaat het hier niet leuk vinden tegen die tijd , andere maatregelen kunnen volgen , ze zijn hier heel ondernemend in , en liefst nog tegendraads met andere collega ministers .

    Zelfs ik die hier 11 jaar woon zie het einde naderen

  • Leo Th. zegt op

   Ja, dat is ook de eerste reactie van mij. Veel huisartsen houden enkel nog telefonisch spreekuur en alleen bij ernstige en accuute gezondheidsklachten is er sprake van een visite. Die arts heeft nu wel wat anders te doen dan vakantiegangers te laten testen op hun gezondheid en certificaten af te geven. Begrijp best dat er mensen zijn die lang naar hun vakantie hebben uitgezien maar, afgezien van het gezondheidsrisico voor jezelf en anderen, is het met de talrijke maatregelen die overheden dagelijks nemen en aanpassen (ook in Thailand) en de onzekerheid over de mogelijkheden om verder te kunnen reizen dan wel huiswaarts terug te keren nu toch niet het moment om van een onbezorgde vakantie te gaan genieten.

   • Ger-Korat zegt op

    Er zijn naast vakantiegangers ook mensen welke woonachtig zijn in Thailand en in Belgie of Nederland verblijven voor werk of vakantie of familie. Voor mij Is het werk dat ik tijdelijk in Nederland verblijf. Als ik in juni terug ga of kan/mag dan krijg ik te maken met de extra eisen.
    Vraag me af of er later nog een verandering van de vereisten komen want immer degene welke in Thailand wonen “moeten” toch terug kunnen keren naar hun huis of familie daar. Weet iemand hierover meer ?

    • RonnyLatYa zegt op

     Inderdaad. Die hebben een probleem als men de huidige regels blijft toepassen. Ik zit ook in die situatie als ik zoals gepland op 2 juni zou terugkeren. Nu goed, ik kan altijd later terugkeren en eventueel gaat mijn vrouw vroeger terug.

     Doen zoals bij de Thai die terugkeren zou toch voldoende moeten zijn vind ik persoonlijk.
     Geen symptomen bij vertrek en 14 dagen opvolgen na aankomst.
     Waarom trouwens die Thai eerst naar de ambassade moeten om daar een bewijs af te halen dat ze terugkeren naar Thailand is me ook een raadsel en lijkt me ook overbodig. Ze verplichten immers die mensen om te reizen om aan dat bewijs te geraken…

     • Leo Th. zegt op

      Daarbij wil ik benadrukken dat je een bezoek aan de Thaise ambassade in Den Haag momenteel maar beter kunt vermijden. Je wordt namelijk ontvangen in een zeer krap en benauwd aanvoelend souterrain, waar je te woord wordt gestaan en eventueel documenten in moet vullen. De aanbevolen onderlinge minimale afstand van 1,5 meter is daar met slechts enkele aanwezige bezoekers al niet haalbaar.

 5. Willy zegt op

  Deze middag aangekomen op luchthaven Bangkok. 3,5 u verscheten voor die t8. MOET met smartphone of iPhone gebeuren.

  • Frank H zegt op

   En wat als ge nu geen smart- of iPhone hebt? Er zijn nog altijd mensen die hierover niet beschikken en dit om allerlei redenen. Ik ben in dit laatste geval, niet omdat ik niet wil maar omdat ik wegens visuele beperkingen het scherm toch niet kan lezen. Mijn vrouw kan eveneens met deze moderne technieken niet mee.

 6. Ronny zegt op

  Volgens wat ik had gehoord ben je niet verzekerd tegen de virus.
  Dus alles kan je misschien zelf betalen.
  Geloof me blijft liever thuis,Thailand is bekend van te hoge kosten en betalen zal je.

  • Bangkokfred zegt op

   Buitenlandzorg
   Het is sterk af te raden om te reizen in gebieden waar een negatief reisadvies geldt (vanwege het coronavirus). Desalniettemin kun je alsnog aankloppen bij je zorgverzekeraar, mocht je in het buitenland besmet raken met het coronavirus. Bij reisverzekeraars kunnen overigens andere voorwaarden gelden.

   De Nederlandse basisverzekering dekt noodzakelijke medische kosten in het buitenland tot aan het in Nederland geldende tarief. Is de zorg in het buitenland duurder dan hier? Dan betaal je dus mogelijk zelf een deel van kosten. Daarnaast is voor spoedeisende zorg in het buitenland altijd het eigen risico van toepassing.

   Bron: https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2021/besmet-met-coronavirus-dit-dekt-je-zorgverzekering

 7. Ton zegt op

  Dat gezondheidscertificaat gaat een probleem worden, zo komen er dit jaar geen toeristen meer in Thailand, tot die eis wordt opgeheven. Ze snappen daar niet hoe belangrijk die toeristen zijn voor de economie van het land.

 8. Rene Wouters zegt op

  Wij zitten in Pattaya en onze vlucht van Thai Airways op 21 maart om 00.30 naar Brussel gaat door. Eenmaal langs Facebook gevraagd en eenmaal bij Thai Airways in de bocht op beach road indien je van het rond punt met de dolphijnen aan second road komt. Beiden waren positief. Hopelijk morgen ook en dan kunnen we naar het paradijs met lockdowns. We zullen ons moeten aanpassen en dan weten we ook wat mensen in barre tijden zoals oorlogen mee gemaakt hebben. Hopelijk geen sterf gevallen meer en bij deze wens ik iedereen corona vrij en een goede gezondheid.

 9. Huib Baak zegt op

  Lees zojuist dat EVA Air vanaf 31 maart tot en met 30 april a.s. niet meer vliegt van Amsterdam naar Bangkok/Taipei

 10. Jan Hoekstra zegt op

  Nu vanaf zondag aanvullende inreisvoorwaarden:
  https://www.bangkokpost.com/thailand/general/1882315/health-certificates-required-of-all-visitors

 11. theoS zegt op

  Zes-6- vhw speakers Thais parlement hebben premier Prayuth verzocht of aangeraden een lock-down in te stellen.

 12. Theo Volkerijk zegt op

  Ik vraag me af
  Ik ben verzekerd tegen ziektekosten in Nederland
  Tevens ook voor het buitenland voor spoedeisende medische hulp
  Ik heb een pasje van het Bumrungrad international hospital en een pasje van het Zilveren Kruis
  Tijdje geleden heb ik twee keer in het ziekenhuis gelegen totaal 1.100.000 baht
  Ik kan dus de verzekering overleggen.
  Nu vraag ik me af.nemen ze daar genoegen mee

 13. Giani zegt op

  Iemand een oplossing voor dit gezondheid certificaat?
  In België mag je als gezonde persoon niet naar de dokter…
  Of zou een document van de verzekeringsmaatschapij voldoende zijn?, mss ook met een soort gezondheidsverklaring, of moet er een corona test gebeuren, mag het in nl taal zijn…
  Allemaal onduidelijk, in Thailand ga je naar de dokter, meten ze je bloeddruk, 500baht betalen en je hebt dat vodje papier in handen,
  Weeral eens toeriste pesten?

 14. TvdM zegt op

  Ik zie hier wel een gat in de markt. Als er nu eens een arts een ruimte huurt op Schiphol (tijdelijk gesloten lunchroom of zo) en daar met een thermometer temperatuur opneemt. Geen koorts? Dan een medische verklaring voor de prijs van een consult plus kleine toeslag.

 15. Marc zegt op

  Misschien mosterd na de maaltijd, maar toch……..
  Vandaag aangekomen in BKK na visa run naar Maleisie. Terugvlucht gecancelled Air Asia gecancelled, zogenaamd vanwege Corona virus (gebruikt als excuus, maar vliegtuig was natuurlijk bijna leeg, de schurken) maar konden nog boeken op andere maatschappij naar BKK, dus AA was inderdaad smoesje.

  Op BKK was het puinhoop; het was niet druk, maar bij de immigratie was alles afgesloten. Eerst moest iedereen de app downloaden en het T8 formulier op de telefoon invullen. Ik had dat al gedaan voor vertrek, maar deze app is nauwelijks te gebruiken. Waardeloos.. Mensen werden hysterisch; veel hard geschreeuw. Ik had ook een T8 formulier gedownload, geprint en ingevuld. Maar dat mocht niet. Na opnieuw weer proberen met de app (3 minuten) gezegd dat ik geen goede telefoon had. Ik moest dan maar een T8 invullen bij uitzondering, mar mocht niet mijn gedownloade T8 gebruiken. Kreeg door te blijven zeuren een officieel T8 formulier en dit snel ingevuld. Toon mocht ik er door, nadat ik een stempel had gekregen op de T8 en T6. Er werd niet naar de inhoud gekeken. Bij de douanier aangekomen duurde het wel lang, waarschijnlijk moest zij alles invullen. Ook werd mij gevraagd om mijn terugvlucht ticket te tonen (KLM). Had ik alleen maar als pdf op mijn laptop, maar daar nam ze genoegen mee.
  Conclusie: van de app wordt men overspannen; probeer een officieel T8 formulier te bemachtigen. Dat gaat het snelst. Morgen, zaterdag 21/3, wordt het nog strenger en ik begrijp dat er zelfs geen westerlingen meer binnen mogen zonder een dokterverklaring, waar je ook vandaan komt.

 16. Hans van Mourik zegt op

  Ronny.wat je schreef,daar ben ik ook bang voor, accepteren ze wel mijn Nederlandse verzekering wel.
  Mijn planning is van 28_05_ tot 26_07_2020 om naar Nederland te gaan.
  Denkt er sterk over na om.het tecanselen tot na de Corona.
  Hans van Mourik


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website